Ja daar ben ik weer! Morgen een volledige update met hoe het nu allemaal gaat… Vandaag ga ik gewoon lekker een nieuw recept posten. Een heerlijke groenteschotel uit de oven. Het is veel snijwerk, maar verder super simpel! Een heerlijke schotel, eventueel kun je ook nog wat pasta of rijst erbij eten maar ik vond het behoorlijk vullend! Ik denk dat dit gerecht genoeg is voor 3 tot 4 personen.
Ingrediënten
- 1 zak worteltjes
- 1 bakje champignons
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 zakje spekjes
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 rode ui
- 5 stengels bleekselderij
- 100 ml kookroom
- 2 teentjes knoflook
- peper
- Italiaanse kruiden
- Optioneel: kaas!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bak de spekjes in een hapjespan, of gewoon een grote koekenpan. Snij ondertussen alle groenten in reepjes, blokjes of gewoon kleine stukjes en doe alles in de pan. Bak tot het een beetje bruin wordt.
Voeg als laatste een half blikje tomatenblokjes toe.
Maak ondertussen een saus met de kookroom een beetje peper, Italiaanse kruiden en de helft van de tomatenblokjes. Daarbij roerde ik twee tot drie eetlepels geraspte kaas door de saus voor de knapperige korst. Ik deed er zelf een paar eetlepels water bij om het wat beter te kunnen verdelen over de schotel.
Doe de groenten in een ingevette ovenschaal, doe als laatste de saus eroverheen en laat ongeveer 20 minuten in de oven staan.
Eet smakelijk!
Groentje Gezond maakt gebruik van advertenties. Deze zorgen dat ik de site kan blijven vernieuwen en voor jullie gratis content kan publiceren
24 comments
ik zou het super geweldig vinden als ik je niet meer in mijn computer had want afsluiten van jouw site valt niet mee
Wat bedoel je Tanja?
[…] Goedgevulde groenteschotel Aantal keer bekeken: 5.455 Zoekwoorden zijn onder andere: Geen idee! Ik zie heel veel zoekwoorden met: ovenschotel met broccoli… Ik denk dat dit recept vooral wordt gevonden via mytaste.nl waar dit recept 75 hartjes heeft (hihi superleuk!) Een van mijn meest mooie voedselprojecten denk ik. Het leuke is ook dat ik gewoon naar de winkel ging met het idee: waar heb ik zin in? Dat allemaal in mijn mandje gooide en gewoon maar wat ging doen. Daar kwam dit fantastische probeersel uit. Zelfs een vriendinnetje had deze schotel in de oven staan toen ik een keertje kwam eten. En ik had het niet eens door! Ik wilde het recept hebben haha! Toen liet ze me mijn blog zien en ik voelde me super trots. […]
Ohhhhhhhhh…wat is deze lekker!!
Dankjewel! Fijn dat je hem zo lekker vindt!
[…] Goedgevulde groenteschotel […]
Echt heel erg lekker!
Dankjewel Nicole, fijn dat je hem zo lekker vindt!
Ziet er lekker uit, maar hoeveel wortels doe je er nou in? 150 gr.?
Ik denk dat het 300 gram worteltjes waren.
Kun je de kookroom ook vervangen door kokosmelk?
Dan is hij helemaal verantwoord.
Absoluut ik denk dat dat een zeer goeie vervanging is. Er zijn eventueel ook plantaardige varianten van kookroom op de markt maar kokosmelk kan ook gewoon.
Ziet er lekker uit! Wat eet je erbij, pasta/aardappels/rijst?
Dat kan, maar deze schotel kan ook gewoon zonder toevoegingen worden gegeten. Al zou rijst er denk ik ook lekker bij zijn als de schotel zelf niet genoeg vult.
Superlekker! Echt genoten, heerlijk verse producten!
Wat fijn om te lezen Mirjam, blij dat je genoten hebt 😀
Wat fijn dat je er zo van genoten hebt Mirjam!
Hallo Anouk.
Vind je recept lekker alleen vond ik het wat onduidelijk beschreven.
Hoi Cobie, fijn dat het recept lekker was! Wat vond je onduidelijk? Dan kan ik dat wellicht aanpassen.
Groetjes Anouk
Hi Anouk,
Kan ik deze schotel ook maken zonder spekjes of is dat dan gelijk merkbaar?
Zeker kan dat! Ondertussen eet ik zelf vegetarisch dus ik zou deze ook vega maken zonder spekjes. Eet smakelijk als je hem een keer gaat proberen!
Super lekker!!
Hoeveel Italiaanse kruiden heb je gebruikt?
Ben benieuwd ik heb hem opgeslagen om later uit te proberen 🙂
Hoi Kelly, ik probeer het altijd een beetje op smaak en gevoel te doen. Zeker wel 2 eetlepels mij kennende.