Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
HoofdgerechtenKoolhydraatarmRecepten

Goedgevulde groenteschotel

written by Anouk 30 juni 2015

Ja daar ben ik weer! Morgen een volledige update met hoe het nu allemaal gaat… Vandaag ga ik gewoon lekker een nieuw recept posten. Een heerlijke groenteschotel uit de oven. Het is veel snijwerk, maar verder super simpel! Een heerlijke schotel, eventueel kun je ook nog wat pasta of rijst erbij eten maar ik vond het behoorlijk vullend! Ik denk dat dit gerecht genoeg is voor 3 tot 4 personen.

Groenteschotel uit de oven

Print dit recept
Porties: 4 Voorbereiding: 20 minuten Tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 zak worteltjes
  • 1 bakje champignons
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 zakje spekjes
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 5 stengels bleekselderij
  • 100 ml kookroom
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • Italiaanse kruiden
  • Optioneel: kaas!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden
Bak de spekjes in een hapjespan, of gewoon een grote koekenpan. Snij ondertussen alle groenten in reepjes, blokjes of gewoon kleine stukjes en doe alles in de pan. Bak tot het een beetje bruin wordt.
Voeg als laatste een half blikje tomatenblokjes toe.

Maak ondertussen een saus met de kookroom een beetje peper, Italiaanse kruiden en de helft van de tomatenblokjes. Daarbij roerde ik twee tot drie eetlepels geraspte kaas door de saus voor de knapperige korst. Ik deed er zelf een paar eetlepels water bij om het wat beter te kunnen verdelen over de schotel.

Doe de groenten in een ingevette ovenschaal, doe als laatste de saus eroverheen en laat ongeveer 20 minuten in de oven staan.

Eet smakelijk!

Goedgevulde groenteschotel was last modified: december 15th, 2017 by Anouk


Groentje Gezond maakt gebruik van advertenties. Deze zorgen dat ik de site kan blijven vernieuwen en voor jullie gratis content kan publiceren

Goedgevulde groenteschotel was last modified: december 15th, 2017 by Anouk
dinerGezondgroenteschotelkaasovenschotelreceptschotel met veel groentenzelf maken
22 comments
11
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Weg met netelroos!
next post
Heet!

Misschien ook iets voor jou?

Bloemkoolpizza

25 oktober 2016

Jarig! + Perziktaart recept

11 november 2014

2x gevulde pompoen (keuze uit tomatensaus met...

3 mei 2019

2 lekkere groene soepjes (Broccoli- en komkommersoep)

25 juni 2014

Frisse bietensalade

18 februari 2014

Notensmoothie

1 maart 2014

Beef Teriyaki

22 augustus 2014

Zuurkool met kidneybonen (vegan)

16 oktober 2014

Dag 1: € 4,69

2 april 2014

Spaghetti van courgette met heerlijke tomatensaus

6 augustus 2014

22 comments

Avatar
tanja 24 februari 2016 at 14:35

ik zou het super geweldig vinden als ik je niet meer in mijn computer had want afsluiten van jouw site valt niet mee

Reply
Avatar
Anouk 24 februari 2016 at 14:56

Wat bedoel je Tanja?

Reply
Meest populaire recepten tot nu toe - Groentje Gezond 30 juni 2016 at 08:55

[…] Goedgevulde groenteschotel Aantal keer bekeken: 5.455 Zoekwoorden zijn onder andere: Geen idee! Ik zie heel veel zoekwoorden met: ovenschotel met broccoli… Ik denk dat dit recept vooral wordt gevonden via mytaste.nl waar dit recept 75 hartjes heeft (hihi superleuk!) Een van mijn meest mooie voedselprojecten denk ik. Het leuke is ook dat ik gewoon naar de winkel ging met het idee: waar heb ik zin in? Dat allemaal in mijn mandje gooide en gewoon maar wat ging doen. Daar kwam dit fantastische probeersel uit. Zelfs een vriendinnetje had deze schotel in de oven staan toen ik een keertje kwam eten. En ik had het niet eens door! Ik wilde het recept hebben haha! Toen liet ze me mijn blog zien en ik voelde me super trots. […]

Reply
Avatar
Ellen 24 april 2017 at 17:47

Ohhhhhhhhh…wat is deze lekker!!

Reply
Anouk
Anouk 30 mei 2017 at 13:57

Dankjewel! Fijn dat je hem zo lekker vindt!

Reply
Zes lekkere en gezonde ovenschotels - Groentje Gezond 23 mei 2017 at 11:08

[…] Goedgevulde groenteschotel […]

Reply
Avatar
Nicole 30 augustus 2017 at 18:12

Echt heel erg lekker!

Reply
Anouk
Anouk 31 augustus 2017 at 14:09

Dankjewel Nicole, fijn dat je hem zo lekker vindt!

Reply
Avatar
Dymph 14 juni 2018 at 14:14

Ziet er lekker uit, maar hoeveel wortels doe je er nou in? 150 gr.?

Reply
Anouk
Anouk 14 juni 2018 at 16:16

Ik denk dat het 300 gram worteltjes waren.

Reply
Avatar
Rina 8 september 2018 at 08:06

Kun je de kookroom ook vervangen door kokosmelk?
Dan is hij helemaal verantwoord.

Reply
Anouk
Anouk 24 september 2018 at 12:18

Absoluut ik denk dat dat een zeer goeie vervanging is. Er zijn eventueel ook plantaardige varianten van kookroom op de markt maar kokosmelk kan ook gewoon.

Reply
Avatar
Siety 7 december 2018 at 14:49

Ziet er lekker uit! Wat eet je erbij, pasta/aardappels/rijst?

Reply
Anouk
Anouk 14 december 2018 at 11:59

Dat kan, maar deze schotel kan ook gewoon zonder toevoegingen worden gegeten. Al zou rijst er denk ik ook lekker bij zijn als de schotel zelf niet genoeg vult.

Reply
Avatar
Mirjam 3 januari 2019 at 18:02

Superlekker! Echt genoten, heerlijk verse producten!

Reply
Anouk
Anouk 4 januari 2019 at 11:21

Wat fijn om te lezen Mirjam, blij dat je genoten hebt 😀

Reply
Anouk
Anouk 22 februari 2019 at 12:44

Wat fijn dat je er zo van genoten hebt Mirjam!

Reply
Avatar
Cobie 4 februari 2019 at 16:10

Hallo Anouk.
Vind je recept lekker alleen vond ik het wat onduidelijk beschreven.

Reply
Anouk
Anouk 22 februari 2019 at 12:37

Hoi Cobie, fijn dat het recept lekker was! Wat vond je onduidelijk? Dan kan ik dat wellicht aanpassen.
Groetjes Anouk

Reply
Avatar
Dina 24 september 2019 at 19:41

Hi Anouk,

Kan ik deze schotel ook maken zonder spekjes of is dat dan gelijk merkbaar?

Reply
Anouk
Anouk 8 oktober 2019 at 14:18

Zeker kan dat! Ondertussen eet ik zelf vegetarisch dus ik zou deze ook vega maken zonder spekjes. Eet smakelijk als je hem een keer gaat proberen!

Reply
Avatar
Dorien 27 oktober 2019 at 14:16

Super lekker!!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

Wat een ontzettend lekker havermout toetje heb ik Wat een ontzettend lekker havermout toetje
 heb ik gemaakt!
Nou moet ik eerlijk bekennen, dit is eigenlijk een bloeper. De originele ontbijttaart van @nandaskeuken zag er amazing uit. En dan maak ik er een soort bavarois van 🙈 een gelukkig ongelukje en ik schreef er over op de blog. Link in bio 💛

Op het nippertje deze#swiepswoepswap van @mandyandmore
Genieten. Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek. Genieten.
Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek. Het was heerlijk opgroeien maar op mijn 18e verhuisde ik. Eerst naar Zwolle, toen naar Utrecht en daarna naar Amsterdam. Mijn familie noemd me "Stadse" waarschijnlijk door mijn stedelijke fratsen. Hoewel ik van de stad hou ben ik ook graag te vinden bij mijn ouders. Het tempo ligt lager, er is meer stilte en rust. Helemaal terug wil ik niet maar soms... Denk ik dat een rustigere plek ook wel bij me past.

Ben jij een stads- of een dorpsmens?
Geen make-up nodig als je haar zoveel volume heeft Geen make-up nodig als je haar zoveel volume heeft 😂👌
Vandaag stond even in het teken van opladen. De afgelopen weken probeerde ik hard balans te vinden en eerlijk? Dat valt niet mee. Nog steeds merk ik soms pas te laat dat ik teveel doe. Ik krijg hoofdpijn, veel last van pds en merk dat ik grijp naar series kijken en niet naar buiten willen. Vandaag bewust een stapje terug en ineens gewandeld en opgeruimd. Zodra ik een mindset heb van: niets moet, alles mag... Dan voel ik me opladen.
Wat doe jij om weer wat bij te tanken tijdens drukke weken?
Ik vond mezelf altijd echt een zomermens. Zodra de Ik vond mezelf altijd echt een zomermens. Zodra de blaadjes vielen had ik meteen een dikke herfstdip die ook wel eens uitmondde in een winterdepressie. De laatste paar jaar heb ik daar gelukkig minder last van. Ik schreef er spontaan een artikel over op Groentje Gezond. Heb jij wel eens last van een winterdip?
P.s: I love the snow though!
Deze lekkere noedelsoep staat binnen 20 minuten bi Deze lekkere noedelsoep staat binnen 20 minuten bij jou op tafel. Geïnspireerd door de groentehack van @dehippevegetarier.
Hier deel ik alvast de hack en de rest van het recept vind je op de site (link in bio).
.
1. Doe de sjalot samen met de gember, knoflook, gemalen koriander en zonnebloemolie in de keukenmachine en blend tot een gladde pasta.
2. Verhit een wokpan op middelhoge temperatuur en verwarm de pasta totdat deze begint te geuren. Voeg wokgroenten toe aan de pan en roerbak dit 6 tot 8 minuten.
.
Dit kan je ook gebruiken voor andere gerechten maar ik besloot er mijn eigen soepje van te maken. Because I loooove soup!
.
Ik ben trouwens ook trots op de foto's die ik maakte voor dit recept. Deze zou toch zo in de @allerhande passen?
.
Deze post is in samenwerking met @albertheijn.

#groentehack #groentegemak #recipe #nomnom #foodporn #foodblogger #foodblog #yummyfood #noodlesoup
Allemaal ontzettend bedankt voor het meedoen met d Allemaal ontzettend bedankt voor het meedoen met de leuke winactie van @ellahealth.nl. Oprichter Job vond jullie reacties zo leuk dat hij een actiecode heeft vrijgegeven voor 20% korting!
. 
Als je naar de website van Ellahealth.nl gaat typ dan code GROENTJEGEZOND2021 in.
.
Dit omdat er zoveel likes en leuke reacties waren op de zitballen en de winactie. In mijn bio zie je de link naar mijn review en informatie over zitballen en Ellahealth.
.
Bedankt allemaal voor het meedoen en vergeet niet als bedankje voor de korting @ellahealth.nl te liken.
.
Ik werd niet betaald voor deze samenwerking maar had wel een mooie bal gekregen. Dit was een samenwerking omdat we beiden geïnteresseerd waren in wat de ander doet 💛 Hoop dat jullie het net zo leuk vonden als wij
Volgen op Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

Pinterest

@Groentjegezond
Topblogs
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top