Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
HoofdgerechtenKoolhydraatarmRecepten

Goedgevulde groenteschotel

written by Anouk 30 juni 2015

Ja daar ben ik weer! Morgen een volledige update met hoe het nu allemaal gaat… Vandaag ga ik gewoon lekker een nieuw recept posten. Een heerlijke groenteschotel uit de oven. Het is veel snijwerk, maar verder super simpel! Een heerlijke schotel, eventueel kun je ook nog wat pasta of rijst erbij eten maar ik vond het behoorlijk vullend! Ik denk dat dit gerecht genoeg is voor 3 tot 4 personen.

Groenteschotel uit de oven

Print dit recept
Porties: 4 Voorbereiding: 20 minuten Tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 zak worteltjes
  • 1 bakje champignons
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 zakje spekjes
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 5 stengels bleekselderij
  • 100 ml kookroom
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • Italiaanse kruiden
  • Optioneel: kaas!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden
Bak de spekjes in een hapjespan, of gewoon een grote koekenpan. Snij ondertussen alle groenten in reepjes, blokjes of gewoon kleine stukjes en doe alles in de pan. Bak tot het een beetje bruin wordt.
Voeg als laatste een half blikje tomatenblokjes toe.

Maak ondertussen een saus met de kookroom een beetje peper, Italiaanse kruiden en de helft van de tomatenblokjes. Daarbij roerde ik twee tot drie eetlepels geraspte kaas door de saus voor de knapperige korst. Ik deed er zelf een paar eetlepels water bij om het wat beter te kunnen verdelen over de schotel.

Doe de groenten in een ingevette ovenschaal, doe als laatste de saus eroverheen en laat ongeveer 20 minuten in de oven staan.

Eet smakelijk!

Goedgevulde groenteschotel was last modified: december 15th, 2017 by Anouk


Groentje Gezond maakt gebruik van advertenties. Deze zorgen dat ik de site kan blijven vernieuwen en voor jullie gratis content kan publiceren

Goedgevulde groenteschotel was last modified: december 15th, 2017 by Anouk
dinerGezondgroenteschotelkaasovenschotelreceptschotel met veel groentenzelf maken
24 comments
12
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Weg met netelroos!
next post
Heet!

Misschien ook iets voor jou?

Super makkelijke pompoensoep met wortel

11 juli 2018

Wortelsoep met munt

19 juni 2014

Vegetarische Italiaanse quiche met havermoutbodem

23 oktober 2017

Paars is mijn favoriete kleur

28 februari 2014

Warme pastasalade met pesto en cherrytomaatjes (vegan)

6 oktober 2017

De meer traditionele smoothie

26 februari 2014

Supervezelsmoothie

2 maart 2014

2x gevulde pompoen (keuze uit tomatensaus met...

3 mei 2019

Chocolade brownie/taart recept

9 februari 2014

Witte lasagne met spinazie en zalm

6 januari 2019

24 comments

tanja 24 februari 2016 at 14:35

ik zou het super geweldig vinden als ik je niet meer in mijn computer had want afsluiten van jouw site valt niet mee

Reply
Anouk 24 februari 2016 at 14:56

Wat bedoel je Tanja?

Reply
Meest populaire recepten tot nu toe - Groentje Gezond 30 juni 2016 at 08:55

[…] Goedgevulde groenteschotel Aantal keer bekeken: 5.455 Zoekwoorden zijn onder andere: Geen idee! Ik zie heel veel zoekwoorden met: ovenschotel met broccoli… Ik denk dat dit recept vooral wordt gevonden via mytaste.nl waar dit recept 75 hartjes heeft (hihi superleuk!) Een van mijn meest mooie voedselprojecten denk ik. Het leuke is ook dat ik gewoon naar de winkel ging met het idee: waar heb ik zin in? Dat allemaal in mijn mandje gooide en gewoon maar wat ging doen. Daar kwam dit fantastische probeersel uit. Zelfs een vriendinnetje had deze schotel in de oven staan toen ik een keertje kwam eten. En ik had het niet eens door! Ik wilde het recept hebben haha! Toen liet ze me mijn blog zien en ik voelde me super trots. […]

Reply
Ellen 24 april 2017 at 17:47

Ohhhhhhhhh…wat is deze lekker!!

Reply
Anouk 30 mei 2017 at 13:57

Dankjewel! Fijn dat je hem zo lekker vindt!

Reply
Zes lekkere en gezonde ovenschotels - Groentje Gezond 23 mei 2017 at 11:08

[…] Goedgevulde groenteschotel […]

Reply
Nicole 30 augustus 2017 at 18:12

Echt heel erg lekker!

Reply
Anouk 31 augustus 2017 at 14:09

Dankjewel Nicole, fijn dat je hem zo lekker vindt!

Reply
Dymph 14 juni 2018 at 14:14

Ziet er lekker uit, maar hoeveel wortels doe je er nou in? 150 gr.?

Reply
Anouk 14 juni 2018 at 16:16

Ik denk dat het 300 gram worteltjes waren.

Reply
Rina 8 september 2018 at 08:06

Kun je de kookroom ook vervangen door kokosmelk?
Dan is hij helemaal verantwoord.

Reply
Anouk 24 september 2018 at 12:18

Absoluut ik denk dat dat een zeer goeie vervanging is. Er zijn eventueel ook plantaardige varianten van kookroom op de markt maar kokosmelk kan ook gewoon.

Reply
Siety 7 december 2018 at 14:49

Ziet er lekker uit! Wat eet je erbij, pasta/aardappels/rijst?

Reply
Anouk 14 december 2018 at 11:59

Dat kan, maar deze schotel kan ook gewoon zonder toevoegingen worden gegeten. Al zou rijst er denk ik ook lekker bij zijn als de schotel zelf niet genoeg vult.

Reply
Mirjam 3 januari 2019 at 18:02

Superlekker! Echt genoten, heerlijk verse producten!

Reply
Anouk 4 januari 2019 at 11:21

Wat fijn om te lezen Mirjam, blij dat je genoten hebt 😀

Reply
Anouk 22 februari 2019 at 12:44

Wat fijn dat je er zo van genoten hebt Mirjam!

Reply
Cobie 4 februari 2019 at 16:10

Hallo Anouk.
Vind je recept lekker alleen vond ik het wat onduidelijk beschreven.

Reply
Anouk 22 februari 2019 at 12:37

Hoi Cobie, fijn dat het recept lekker was! Wat vond je onduidelijk? Dan kan ik dat wellicht aanpassen.
Groetjes Anouk

Reply
Dina 24 september 2019 at 19:41

Hi Anouk,

Kan ik deze schotel ook maken zonder spekjes of is dat dan gelijk merkbaar?

Reply
Anouk 8 oktober 2019 at 14:18

Zeker kan dat! Ondertussen eet ik zelf vegetarisch dus ik zou deze ook vega maken zonder spekjes. Eet smakelijk als je hem een keer gaat proberen!

Reply
Dorien 27 oktober 2019 at 14:16

Super lekker!!

Reply
Kelly 24 april 2021 at 21:32

Hoeveel Italiaanse kruiden heb je gebruikt?

Ben benieuwd ik heb hem opgeslagen om later uit te proberen 🙂

Reply
Anouk 9 juni 2021 at 10:28

Hoi Kelly, ik probeer het altijd een beetje op smaak en gevoel te doen. Zeker wel 2 eetlepels mij kennende.

Reply

Geef een reactie Reactie annuleren

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🍏Blogger sinds 2014
👶Mama van H. (2022)
👩‍🏫 Juf op het mbo
💕 Schrijft over geluk, gezin, gevoel. Persoonlijk maar ook lekkere recepten.
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
Crunchy Granola Weer een lekker recept uit get ar Crunchy Granola

Weer een lekker recept uit get archief. Wat deed ik graag mee aan de #swiepswoepswap van @mandyandmore 💛 Instagrammers en bloggers maakten een recept van elkaar (vaak met een twist). Dit recept was geïnspireerd door @crunchygranolanl.

Wat eet jij meestal als ontbijt?

#granola #breakfast #healthy #healthyfood #foodphotography #foodporn #nomnom
Making the 🍼 Ben jij een werkende moeder die Making the 🍼 

Ben jij een werkende moeder die borstvoeding geeft? 🤱 Dan is kolven op het werk vast geen onbekend terrein voor jou. Vandaag op groentjegezond.nl: Wat zijn je rechten, praktische tips en hoe je een stressvrije kolfsessie kunt hebben! 💪👶 Link staat in mijn bio! 💙💼 #KolvenOpHetWerk #WerkendeMoeder #Borstvoeding #Rechten #PraktischeTips #Blogpost #linkinbio
Deze dadelbonbons bewaar je in de koelkast dus zij Deze dadelbonbons bewaar je in de koelkast dus zijn ook met warm weer super lekker! Wel snel opeten want: smeltgevaar.
Je kan ze ook op een stokje maken zodat je geen choco vingers krijgt. 
Zonder toegevoegde suikers, dadels zijn al zoet genoeg dus guilt free 💛

#vegan #dates #snack #healthy #yumm #nomnom #foodporn #foodphotography

Uit het archief, link in bio en in de highlights
𝕎𝕒𝕥𝕖𝕣𝕞𝕖𝕝𝕠𝕖𝕟 Makk 𝕎𝕒𝕥𝕖𝕣𝕞𝕖𝕝𝕠𝕖𝕟

Makkelijk te eten aan de schil vanaf zes maanden. Of hapklare stukjes vanaf 9 maanden als ze zelf de stukjes goed kunnen pakken. Lekker koel in de zomer en naast veel vitamine bestaat een watermeloen voor 96% uit water. Vooral als je baby tandjes krijgt ga je me bedanken 😜 Het kauwen op de koude schil helpt met het leren kauwen en ook bij tandjespijn. En vergeet zelf ook niet gezellig mee te eten 💛

#babyledweaning #blw #watermelon #watermeloen #baby #zomer
ℤ𝕠𝕞𝕖𝕣𝕤𝕖 𝕥𝕣𝕒𝕜𝕥𝕒𝕥𝕚𝕖

Deze bakjes en het meloenmandje had ik jaren geleden eens gemaakt en ik vond deze foto terug. Nooit met jullie gedeeld dus het was tijd haha! Zomerse inspiratie 💛 Sinds kort ben ik helemaal gek op watermeloen. Het is ontzettend dorstlessend en gezond 😍
Wat is jouw favoriete zomerfruit?

#summer #fruit #fruitbasket #fruitmand #zomer #foodinspo #healthy
𝕂𝕚𝕨𝕚 Vanaf 6 maanden kan je kleintje 𝕂𝕚𝕨𝕚

Vanaf 6 maanden kan je kleintje al kiwi eten. Je kan een stuk schil eraf halen zodat de kiwi makkelijk te eten is. Zodra ze de pincetgreep goed onder de knie hebben kun je kiwi ook in stukjes aanbieden. Ik vind met schil wel handig want dat scheelt vieze handjes 🙈 Overigens doe ik dit ook bij banaan. Een stuk schil eraf en dan aanbieden. Als dat stuk op is kan je een volgend stuk schil eraf halen. Rapley is top maar ook soms een rommeltje 😅 Dus waar het iets schoner kan blijven heb ik dat graag.

#rapley #babyledweaning #blw #solidstarts #kiwi #baby #babyfood #10months
Meer laden… Volgen op Instagram

Pinterest

@Groentjegezond
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top