Groentje Gezond op festival Mundial

by Anouk

Zaterdag waren gastblogger Marloes en ik uitgenodigd op het Mundial festival in Tilburg. Op dit festival stonden wel 30 foodtrucks, waren meerdere activiteiten voor kinderen, stond Groen, Groener, Groenst centraal én was er natuurlijk een heleboel goede muziek!
In deze blog staat een sfeerverslag, en als je na het scrollen door alle foto’s nóg geen genoeg heb van ons avontuur dan heb ik nog een vlog gemaakt. (Daar zie je Anouk onder andere touwtje springen, veel mensen dansen en hoe het was om ons eerste pers-avontuur aan te gaan op een festival).

 photo 20160625_154927_zpszvtzusmp.jpg
De dag begon met regen. Dat was jammer maar gelukkig konden we in- en uitlopen zodat we een poncho konden scoren in Tilburg zelf. Achteraf kwamen we er achter dat het festival zelf ook milieuvriendelijke poncho’s verkocht. Al snel kwamen we achter de 24 Kitchen stand. Ja, van het TV station. En toen ik mijn moeder bovenstaande foto stuurde zei ze meteen: “Hey! Die jongen is van Spangas, Anouk heb je al een date geregeld?” (Nee…)

 photo 20160625_163950_zpssyrkxmqd.jpg
Bij de 24 Kitchen trucks had Marloes een dumplingviswedstrijd gewonnen! De wedstrijd is terug te zien in onze vlog onderaan deze post 😉

 photo 20160625_170401_zpswammcjrt.jpg
Het festival had een heleboel Foodtrucks, helemaal hip! En over het algemeen konden we zien dat de meeste trucks hun eten van scratch maakte. Zoals bijvoorbeeld de pizzatent. De Vega Ballen-truck had allemaal soorten vegetarische gerechten, in balvorm. Apart, én heel fijn voor mensen die zeker iets vegetarisch wilden. Daarnaast werd er vaak aangegeven of producten vega waren.

 photo 20160625_170423_zpsk7mn9qok.jpg
Jammer dat je niet alles kan proberen op zo’n festival! Maar het bord zag er super leuk uit en ik was zeer benieuwd naar de Energieballetjes.

 photo 20160625_171206_zpsdolmcrry.jpg
Toen de zon weer ging schijnen liep kokosnootwatertent storm.

 photo 20160625_181445_zpsgi8abhqw.jpg

 photo 20160625_181530_zpsumtuilh1.jpg
Lekker puur by Els
Super leuk deze kleurrijke boeketten! En 100% eetbaar! Els was een meloen aan het versieren met bloemenpatronen toen ik met haar aan de praat raakte. Ze kwam op het idee om deze kunstvorm te gaan doen omdat ze vanaf kleins af aan een heleboel dingen niet kon eten. Daarom begon ze bloemetjes te maken van appels en deze hobby heeft ze uitgebreidt.

 photo 20160625_183345_zps7do9gf4b.jpg
Een festival is ook wel een beetje genieten, met bevoorbeeld een frozen yoghurt met toppings naar keuze.

 photo 20160625_183425_zpsqj0tidhd.jpg
De lolly heb ik weggegeven maar mijn yoghurtijsje had een topping van pure chocoladebolletjes en aardbei. Het zonnetje was ook weer aanwezig dus ik heb er heerlijk van genoten.

 photo 20160625_164709_zps3fw6jmdt.jpg
Het meest schattige stukje van het festival, de “Modderkeuken”. In het zand stonden ook een heleboel speeltoestellen, maar dit keukentje vond ik echt fantastisch. Het doet me denken aan vroeger, toen mocht ik wel eens heksensoepjes maken. Dan gingen mijn moeder en ik naar het bos, nam ik een tas vol paddenstoelen, bladeren en takjes mee en mocht ik die in een heuse pan (ECHT WAAR!) op het gasforneus koken. STINKEN DAT HET DEED! Ook speelde ik urenlang met modder, vooral van die zwarte modder waardoor mijn vriendinnetje en ik met de tuinslang (met grondwater! Brrr) werden schoongespoten voor we onder de douche mochten.

 photo 20160625_210058_zps11l2qcvl.jpg
Een zeer oncharmante foto na een uur keihard dansen op Shantel (balkan ska achtige muziek)

 photo Screenshot_2016-06-29-01-00-48_zpsd65fw55i.png
Altijd leuk om te zien dat dit mijn record aantal stappen was doordat mijn mobiele telefoon ook meteen mijn stappenteller is. Grappig feitje: ik heb dit festival meer gelopen dan ik deed op een avondje dansen bij een 90’s feestje.

Wat ik (Anouk) vooral leuk vond aan dit festival is dat er een verschuiving heeft plaatsgevonden tussen muziek en entertainment. Ik denk dat dit al langer een trend is, maar dit heb ik nog niet zo goed gezien als op dit festival.

En dan nu een sfeerverslag in film!

Zijn jullie ook naar Mundial geweest? En welke festivals gaan jullie nog bezoeken dit jaar?

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie