Green eggs and ham

by Anouk

In America is volgens mij elk kind groot geworden met de boeken van dr. Seuss. Een bekend voorbeeld is bijvoorbeeld The Grinch, maar ook Green eggs and ham.

image

Ik had nog niet ontbeten en had nog:
Bacon (soort ham) eieren en spinazie.
Het ontbijtje gaf zo’n leuk effect en ik moest meteen denken aan dr. Seuss. Daarom vandaag:

Green eggs and ham

image

Ingrediënten (voor 1 á 2 personen)
3 eieren
Ham of bacon
2 handjes spinazie
Olie om in te bakken

Bereiding
Doe wat boter of olie in de pan en voeg de bacon of ham toe.
Doe de eieren in een kom of schaal met de spinazie en een beetje zout en peper. Mix de eieren even in de blender of metveen staafmixer tot een groen geheel.
Bak even in de pan en draai halverwege even om.

Volgens mij is dit niet alleen heel gezond maar ook superleuk voor kinderen! Groene griezel eieren.
Voor vegetariërs ook lekker zonder spek.

image

Misschien ook iets voor jou?

3 comments

Passie 26 augustus 2014 - 13:29

Hoi Anouk,

Zo’n 2 weken geleden ben ik jouw website per toeval tegengekomen toen ik op zoek was naar gezonde recepten. Inmiddels heb ik er al een aantal uitgeprobeerd en deze “Green eggs and ham” was heerlijk! Ik heb er zelf ook nog champignons en wat lente-ui aan toegevoegd (had ik nog in de koelkast liggen).

Ik blijf je volgen, heel erg leuk: keep up the good work!

Groetjes Passie

Reply
Anouk Vriezen 26 augustus 2014 - 14:59

Wat leuk om te horen! Super dat je kijn recepten uitprobeert en ik kan me goed voorstellen dat het toevoegen van champignons en lente ui dit gerecht nog lekkerder maakt! Dankjewel voor je berichtje. Het is echt super om te horen dat mensen daadwerkelijk mijn recepten uitproberen.

Reply
9 ontbijtrecepten voor een gevarieerd ontbijt - Groentje Gezond 8 juni 2016 - 16:27

[…] 2. Groente Omelet […]

Reply

Geef een reactie