Wat ik graag nog zou willen leren/doen

by Anouk

Sommige mensen hebben een bucket list, een lijst wat ze allemaal nog willen doen voordat ze doodgaan. Omdat ik het liefst zo min mogelijk bezig ben met doodgaan heb ik niet zo’n lijst gemaakt, maar er zijn wel een aantal dingen die ik nog graag eens zou willen doen of leren.

1. Paaldansen

Wat ik écht nog een keer zou willen doen is paaldansen. Niet als stripper in een club waar mannen geld naar je gooien of in je onderbroek proberen te stoppen maar pole fitness. Dat is met een groep (meiden) lessen volgen hoe je in zo’n paal klimt en je doet trucjes. Dit zou echt een geweldige workout moeten zijn, want je hebt er veel kracht voor nodig om jezelf in zo’n paal te hijsen. Nou was ik op de middelbare school al niet goed in touwklimmen (ik kwam niet eens een halve meter omhoog) maar het lijkt me fantastisch om dit een keertje te proberen. De reden waarom ik dit niet heb gedaan is omdat ik het echt DOODENG vind. Wat als je uit die paal dondert? Die kans acht ik heel groot. En wat als ik als enige helemaal niets kan behalve een rondje zwieren? Er zijn workshops en ik wil nog steeds eens een vriendin overhalen om dit met me te doen. Toch is angst wat me een beetje tegenhoud. Datzelfde heb ik met balletlessen, ik heb meer dan 8 jaar balletlessen gehad maar nu voel ik me te oud om dit nog op te pakken.

2. Een boek schrijven

Op de middelbare school bij de lessen Nederlands lette ik niet echt op. Mijn huiswerk was altijd netjes af en terwijl de leraar het Kofschip nog eens uitlegde was ik een boek aan het schrijven. Het ging over een meisje genaamd Amber die bij familie in Amerika ging wonen voor een jaar high school. Ze leert een jongen kennen die niet goed in zijn vel zit. Hoe langer ze in Amerika is en vrienden maakt en een geweldige ervaring heeft, glijdt de jongen steeds verder af en krijgt hij verkeerde vrienden. Het is een klassiek boy meets girl verhaal, waarin het einde een verrassende wending krijgt (een high school shooting…) Ik heb drie jaar lang elke les Nederlands aan dit boek gewerkt en had iets van 90 handgeschreven pagina’s met het hele verhaal in mijn hoofd. Helaas ben ik nooit verder gegaan en liggen de volgeschreven schriften in mijn kast. Deze vakantie ben ik begonnen met overtypen van het verhaal, ook als ik het nooit ga uitgeven lijkt het me leuk om dit verhaal te delen met mensen die graag lezen. Het is echt een jeugdboek en hopeloos ouderwets (de oom en tante van Amber zijn rijk want wauw, ze hebben een flatscreen tv! Dat was begin 2000 natuurlijk een teken van welvaart haha) maar ik denk dat het leuk is om alles eens vereeuwigd te hebben in getypte tekst.

Ook had ik een thriller in mijn hoofd, maar doordat het verhaal zo goed doordacht in mijn hoofd zit, durf ik het niet op te schrijven. Wellicht ga ik dit ooit nog eens doen.

3. Afstuderen

Dit jaar ga ik (als het goed is) afstuderen! Dan ben ik eindelijk officieel docent Engels. Ik geef al les aan mijn eigen klassen en heb het erg naar mijn zin maar het zou zó fijn zijn als ik mijn papiertje heb en niet meer de constante druk van vier jaar studeren op mijn schouders te hoeven voelen. Daarnaast heb ik na het afronden van mijn opleiding ook eindelijk weer eens tijd voor een sociaal leven, hobby’s (ik schrijf graag, en ik zou toneelspelen weer eens willen oppakken).

4. Mijn grenzen leren kennen

Even heel persoonlijk, ik zit op dit moment oververmoeid thuis. Zoals sommige misschien weten heb ik rond december hier al hulp voor gezocht bij een praktijkondersteuner. Daarbij hoopte ik wat praktische handvatten te krijgen om me niet constant overwerkt te voelen. Helaas… Ondanks mijn geweldige strakke planning, waarbij ik soms meer dan 30 uur naast mijn werk en opleiding aan het studeren was, lukte het steeds minder goed. Een week voor de zomervakantie haalde mijn collega me op met de auto en ze vroeg luchtig: “hoe gaat het?”

Ik kon alleen nog maar huilen… Niet meer te stoppen was ik. Mijn collega moest me echt ompraten om weer naar huis te gaan, we hebben misschien wel tien minuten met de auto voor de tram gestaan voordat ik uiteindelijk toegaf. Blijkbaar was er iets geknapt, waar ik overigens heel erg van baalde want verdorie! Ik moest nog maar een weekje, dán mocht ik instorten, niet eerder. Uiteindelijk is het goed geweest dat ze me zo heeft geholpen. Iedereen was meelevend en begripvol en in augustus kom ik gewoon weer terug op mijn werk. Mijn stage is afgelopen (met een 8,1 gehaald!) waardoor ik een dag meer in de week heb om aan mijn studie te werken zodat ik niet elke avond hoef op te offeren.

Waardoor ik waarschijnlijk oververmoeid ben geworden is omdat ik jarenlang mijn grenzen niet heb bewaakt. Ik zeg altijd ja, sta voor iedereen klaar, cijfer mezelf weg en ben ook nog eens super kritisch op mezelf en wat ik van mezelf moet kunnen. Elke vakantie kon ik even bijkomen (al werkte ik dan nog vaak een paar weken) zodat ik weer fris verder kon. Elke vakantie pakte ik aan om bij te komen, wat me weer een paar weken erdoorheen kon slepen.

Dit stuk wordt al veel te lang, misschien kan ik hier eens op terugkomen als mensen er meer over willen weten, maar ik leer deze “vakantie” dat ik ook eens nee moet zeggen. Mijn grenzen zijn nu heel laag, ik kan veel minder dan ik zou willen en dat is frustrerend, maar omdat ik heel graag weer aan de slag wil eind augustus ben ik verplicht tot ontspannen, uitrusten en niet teveel doen wat energie kost.

5. Huisje, boompje, beestje

Weer zo’n persoonlijk iets. Wat ik graag zou willen in de toekomst naast het behalen van mijn diploma is simpelweg huisje, boompje, beestje. Een huisje heb ik al, beestjes zitten er genoeg in mijn aquarium (al zou ik graag een hond willen), maar ik zou dat toch graag een keertje met een speciaal iemand willen delen. Als je soms een oude blogpost leest kom je erachter dat ik jarenlang heb samengewoond en dat ik een toekomstperspectief had met die persoon. Nou ben ik van mening dat je moet settelen met iemand die goed bij je past en met wie je een mooie toekomst kan opbouwen. Na het vorige stukje kan je vast begrijpen dat ik nu niet actief op zoek ben naar die iemand, eerst moet ik zelf opknappen, maar ik sta er na een paar jaar alleen zijn wel voor open.

Nog meer?

Er zijn zoveel dingen die ik eens zou willen proberen! De lijst zou eindeloos zijn: theatersport, ballet, schilderen, schrijven, de Nijmeegse vierdaagse lopen, het Pieterpad lopen, de zon in de zee zien opkomen… Of wat dacht je van AL mijn recepten overzetten in een nieuw format zodat ze makkelijk te printen én beter leesbaar zijn.

Op dit moment neem ik het leven zoals het gaat. Ik ben lekker met mijn boek aan het overtypen, aan het uitrusten en aan het genieten van rust en ontspanning. Daarna zien we wel weer.

Wat zou jij nog willen doen of leren?

Misschien ook iets voor jou?

18 comments

nicole orriens 31 juli 2017 - 15:21

Huisje boompje beestje is ook heel fijn kan ik je uit ervaring vertellen. Ik ben getrouwd met vijf kinderen, en ben heel blij met mijn huisje, boompje beestje bestaan : )

Reply
Anouk 1 augustus 2017 - 12:32

Wat fantastisch dat jij je huisje, boompje, beestje gevonden hebt. Wie weet komt het ooit op mijn pad.

Reply
Landa 31 juli 2017 - 19:58

@ Nicole Ik wist helemaal niet dat je met kinderen kon trouwen, laat staan met 5! Haha flauw.

@ Anouk, leuke goals! En dat boek, wat gaaf dat je zoveel tijd tijdens de lessen erin hebt gestoken! Weten je leraren dit ook? Ik vind het echt geniaal. Wil hem zeker lezen! – Wat vervelend trouwens dat je zo bent ingestort, het zat er wel aan te komen.. ik zie je al zo lang zo hard gaan. Je werkt ontiegelijk hard, bent altijd met vanalles bezig. Ik hoop dat je je snel weer helemaal goed voelt en het allemaal beter vol kunt houden. Stapje terug <3 Dikke knuffel!

Reply
Anouk 31 juli 2017 - 22:14

Ah Landa wat lief! Ik zal hem naar je sturen als je dat leuk vindt. Volgens mij wist mijn leraar het wel maar ik deed vmbo dus als ik me verveelde had ik een grote mond. Dan had hij liever dat ik op deze manier bezig was.

Ja het zat er inderdaad aan te komen inderdaad. Stapje terug en leren ontspannen en dan weer door op een lager pitje.

Reply
Jenn 31 juli 2017 - 23:50

1, echt proberen als je dat zou willen. Ik heb een paar jaar geleden een beginnerscursus gedaan, en het is zo leuk! Nee, ik kon er ook niks van, en ik heb dan ook nooit de ambitie gehad om er echt ‘mijn sport’ van te maken, maar ik wilde het ook graag een keer gedaan hebben, en dat was een leuke ervaring! Kan je Chalans aanraden, die zitten volgens mij wel op verschillende plaatsen in Nederland. En touwklimmen kan ik nog steeds niet, het scheelt dat de paal aan beide kanten vast staat, en dat je huid of schoen een beetje wrijving geeft met de paal 🙂 Mooie dingen om nog eens de toen verder!

Reply
Anouk 31 augustus 2017 - 14:15

Ah wat gaaf dat je dat een keer gedaan hebt! Misschien is het veel erger in mijn hoofd en is het in het echt heel erg leuk!

Reply
Dyonne Bakker 1 augustus 2017 - 00:37

Wat een goed verhaal! Ik zou ook zo graag nog veel willen leren en doen. Een boek uitbrengen lijkt me geweldig en huisje, boompje, beestje wil ik ook graag!

Reply
Fleur 1 augustus 2017 - 08:21

Ik zou nog wel eens willen leren sporten leuk te vinden, ik doe het wel, maar echt leuk vind ik het ook weer niet

Reply
Anouk 31 augustus 2017 - 14:14

Herkenbaar! Ik doe het ook omdat het een soort van moet… Niet omdat ik het nou vreselijk leuk vind. Het enige wat ik leuk vind is als je het effect van al dat lijden ziet 😉

Reply
Sanne 1 augustus 2017 - 11:37

Dat paaldansen zou ik eigenlijk ook wel willen leren. Alleen te veel schrik…

Reply
Anouk 31 augustus 2017 - 14:14

Ja! Straks hang je ondersteboven in een gewikkelde positie in zo’n paal en donder je zo naar beneden. Daarnaast draag je natuurlijk ook wel strakke kleding, dat vind ik bijna spannender dan alle capriolen die je uit gaat halen haha.

Reply
Sherry 1 augustus 2017 - 12:14

Informatief verhaal. Als sport ziet het er ook erg fijn uit. Het lijkt me ook best ingewikkeld.

Reply
Marsha 1 augustus 2017 - 14:56

Leuk lijstje! Er staan er nog zoveel op de mijne. Ik wil graag nog verschillende talen leren, een muziekinstrument bespelen etc.

Reply
Anouk 31 augustus 2017 - 14:13

Oja dat zijn ook hele toffe doelen. Welke taal zou je graag nog willen leren? Ik heb een blauwe maandag een poging tot keyboard leren gedaan, maar omdat ik daar geen geduld voor had ben ik er weer mee gestopt.

Reply
Dennis 2 augustus 2017 - 07:37

Er is een leuke paaldansvereniging in Nijmegen, zij doen ontzettend veel trainingen en hebben veel kennis in huis, zie http://lasya.nl/fotos/over-n-s-p-v-lasya/

Verder wil ik je veel sterkte wensen met bijkomen, rust zoeken en daarna het huisje boompje beestje gevoel zoeken!

Reply
Anouk 31 augustus 2017 - 14:12

Dankjewel voor de link Dennis, dat lijkt me super leuk! Helaas is Nijmegen een beetje uit mijn richting (en studeer ik daar niet) maar misschien hebben mijn bezoekers wel wat aan deze tip.

Reply
Layla 2 augustus 2017 - 16:38

Ik zou graag nog naar meerdere plekken op vakantie willen en arabisch leren

Reply
Anouk 31 augustus 2017 - 14:11

Dat zijn twee hele mooie doelen Layla. Ik zou ook wat meer willen reizen, een andere taal leren komt ook altijd goed van pas

Reply

Geef een reactie