Goedgevulde maaltijdsoep boordevol lekkere groenten

by Anouk

Deze soep zit boordevol lekkere groenten die verrassend goed bij elkaar passen! Het was een beetje een probeersel, ik liep door de supermarkt, gooide groenten die ik lekker en gezond vond in een mandje, en maakte er soep van. Lekker door de geroosterde pompoen, babyspinazie én vooruit… gebakken spekjes! Het leuke is dat je vrijwel niet merkt dat er zoveel groenten (meer dan een kilo!) in deze soep zitten omdat je de basis maakt met een staafmixer in je hand.

 

Goedgevulde maaltijdsoep boordevol lekkere groenten

Print dit recept
Porties: 3 tot 4 personen Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • een bakje pompoen diepvries (of een halve pompoen)
  • 2 uien
  • een zak soepgroenten (250 gram)
  • klein bakje spekjes
  • een zak babyspinazie (400 gram)
  • 2 blikken tomaten (gepeld of blokjes)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bouillonblokje (tuinkruiden)
  • olijfolie
  • paprikakruiden, peper, zout
  • 5 stengels bleekselderij
  • Ook nodig: een staafmixer of keukenmachine

Bereiding

Pak een grote soeppan en fruit de ui met 2 teentjes knoflook in een scheutje olijfolie. Als de ui glazig is geworden voeg je de soepgroenten en de tomaten uit blik toe. Laat even sudderen en voeg ongeveer 1,5 liter water toe met een bouillonblokje. Terwijl je dit op laag vuur laat sudderen kun je alvast de bleekselderij en eventueel de pompoen snijden.

Zet de oven op 180 graden en leg de pompoenblokjes met fijngeperste knoflook, een beetje olijfolie, paprikakruiden, peper en zout op een bakplaat met bakpapier. Draai na 10 minuten om, ongeveer 20 minuten in de oven laten in totaal.

Ga met je staafmixer door de soep heen in de pan en meng tot een redelijk glad mengsel. Dit is de truc om zoveel mogelijk groenten in je soep te verwerken! Je hebt het niet eens door dat er nog een zak extra groenten in de soep is verdwenen, maar het geeft een lekkere smaak én je krijgt meer groenten binnen.

Bak de spekjes. Zelf goot ik het meeste vet weg (netjes in een bakje niet in de gootsteen). Voeg de spekjes, de bleekselderij en de zak babyspinazie in de soep en laat de soep nog even koken.

Het enige wat nu nog rest is de pompoen toevoegen. Zelf deed ik de helft van de pompoen al in de soep en gebruikte ik de rest als ik de soep wilde serveren.

 

Extra

Achteraf is de pompoen zo lekker dat ik wel een hele pompoen had kunnen gebruiken! Het maakt de soep heerlijk zoet.


 

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Misschien ook iets voor jou?

13 comments

Natalie 8 maart 2017 - 09:44

Ziet er heerlijk uit en lijkt me ook goed te vullen!

Reply
Anouk 12 maart 2017 - 23:11

Dankjewel! Dat was ook de bedoeling, deze soep is als maaltijd te eten, niet alleen als voorgerechtje.

Reply
Jamey 8 maart 2017 - 10:00

Wat ziet dat er heerlijk uit zeg!

Reply
Anouk 12 maart 2017 - 23:11

Dankjewel 😀

Reply
laura 8 maart 2017 - 10:23

Ik ben gek op pompoensoep ! Deze soepen zien er ook lekker uit !

Reply
Jolien 8 maart 2017 - 11:05

Mmm, ik hou van soep!

Reply
Anouk 14 maart 2017 - 14:39

You and me both! Heerlijk, mensen mogen me er ’s nachts voor wakker maken 😉

Reply
Marsha 8 maart 2017 - 12:47

Ziet er goed uit! Ik eet de laatste tijd best vaak soep, maar dan van die kant en klare zakken/blikken.

Reply
Anouk 12 maart 2017 - 23:18

Ah deze is makkelijk te maken en wat gezonder dan bliksoep 😉 Maar soep is hoe dan ook lekker! En makkelijk in te vriezen

Reply
De verse verleiding 8 maart 2017 - 16:28

Dat ziet er heerlijk uit! En ook erg gezond met lekker veel verse groente. Steeds meer mensen worden zich bewust van wat ze eten. Dit recept is zeker een goede aanvulling op een gezonde levensstijl!

Reply
Anouk 14 maart 2017 - 14:39

Dankjewel ik hoop dat mensen het lekker gaan vinden.

Reply
Bart 8 maart 2018 - 18:13

Supersoep, om t kort en bondig te zeggen.

Reply
Anouk 8 maart 2018 - 22:15

Dankjewel Bart, dat is het zeker!

Reply

Geef een reactie