Goed begin van de dag met citroen

by Anouk

Toen ik klein was ging ik met mijn ouders naar kennissen. Bij de thee had de vrouw des huizes een klein schaaltje met citroenschijfjes en dat vond ik reuze interessant. Ik was toen al namelijk gek op zuur. Thuis at ik hele citroenen, al vond mijn moeder dat niet goed omdat de vrucht je tandglazuur aantast. Tegenwoordig hoef ik geen hele citroen meer te eten, maar ik heb wel iets anders gevonden.

Elke ochtend een halfuur voor ik ga ontbijten drink ik een glas lauw/warm water met citroen. Hierdoor stap ik helemaal fris de dag in, maar er zijn meerdere redenen om ook jouw ochtend met citroenwater te beginnen!

citroenwater

1. Reinigt de lever.

Fantastisch nieuws voor alle studenten. Door een citroensapje te drinken reinigt de lever en ontdoet deze zich van gifstoffen

2. Geeft energie.

Je hoeft niet meer met koffie te beginnen ’s ochtends de vitamine C geeft je de boost die je normaal van koffie zou krijgen

3. Goed voor de spijsvertering

Minder last van opstoppingen, brandend maagzuur en een opgeblazen gevoel

4. Een stralende huid

Wat met citroen is bloedzuiverend, dit heeft vaak als effect dat je een mooi huidje krijgt.

5. Bloedsuikerspiegel blijft in balans

Citroen zorgt ervoor dat je langer een vol gevoel hebt en zorgt ook dat suiker minder goed opgenomen wordt (waardoor dus je bloedsuikerspiegel gelijk blijft)

Zelf snij ik elke ochtend een citroen doormidden en knijp hem uit in een glas met warm water. Geadviseerd wordt om twintig minuten tot een halfuur te wachten met daadwerkelijk ontbijten. Ik doe dan zelf even wat yoga oefeningen of ga mijn ochtendbezigheden doen. Als ik vergeet citroen te halen, merk ik duidelijk het verschil. Ik ben veel minder alert en begin toch minder lekker mijn dag.

Is citroensap drinken voor jou ook een optie?

Linkjes!

http://jouwfabriek.nl/tips/citroen-water/

http://natuurlijkgezondenmooi.blogspot.nl/2013/05/waarom-je-je-dag-zou-moeten-beginnen-met-warm-water-en-citroen.html

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Woensdag Weetjes: Citroen - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:46

[…] ik dat, lekker zuur en iedereen keek me vol verbazing aan. In januari schreef ik al een blog over waarom het goed is om je dag met citroen in lauwwarm water te beginnen. Maar vandaag met Woensdag Weetjes, wilde ik er nog iets dieper op […]

Reply

Geef een reactie