Gnocchi met roerbakgroenten in romige kokossaus

by Anouk

Gnocchi is geweldig! Mijn man houdt van aardappelen en ik ben meer een pasta kind of girl. Aardappelen staan bij mij niet zo vaak op het menu, het is nooit een favoriet van mij geweest. Maar sinds ik gnocchi heb ontdekt ben ik om. Gnocchi wordt gemaakt van aardappelen maar geeft eenzelfde beleving als pasta! Win-win dus. We gaan zeker vaker Gnocchi eten en dan ga ik eens verder experimenteren. Lekker!

Puur plantaardig genieten

Deze gnocchi is helemaal plantaardig. De laatste tijd eet ik vaker veganistisch, helemaal zonder dat te proberen. Toen ik de gnocchi wilde maken zag ik dat we nog kokosmelk hadden en die wilde ik opmaken. Ik besloot een soort champignonsaus te maken voor de gnocchi en toen het recept al in onze buiken zat dacht ik: goh! Ik had nog zalm om erbij te eten, dat was helemaal niet nodig geweest! Geen dierlijke producten dus in deze maaltijd dus als je zelf plantaardig eet of eens een keer een familielid of vriend(in) die vegan is wil verwennen. Probeer dit recept!

Gnocchi met roerbakgroenten in romige kokossaus

Beoordeel als eerste
Afdrukken Pinterest Wat vond je ervan?
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 Personen

Ingrediënten

 • 500 gr gnocchi
 • 200 gr gewassen spinazie
 • 500 ml kokosmelk
 • 400 gr champignon roerbakmix
 • 125 gr kastanje champignons
 • 1 bakje vegetarische spekjes
 • 2 theelepels knoflookpoeder

Instructies

 • Bak de vegetarische spekjes in een koekenpan in olijfolie tot ze knapperig zijn en doe ze in een schaal of bak (deze voeg je aan het eind weer toe aan het gerecht)
 • Bak in diezelfde koekenpan de champignons goudbruin
 • Voeg de roerbakmix toe en bak deze zo’n vijf minuten mee
 • Roer de kokosmelk door de groenten en laat deze op middelhoog vuur indikken. Blijf roeren. Mocht de saus schilferig worden is dit niet erg, door weer te roeren wordt de saus weer glad
 • Voeg knoflookpoeder toe naar smaak
 • Doe de spinazie in de pan en laat deze slinken in de saus
 • Kook de gnocchi in 3 minuten gaar en giet het water af
 • Doe de gnocchi bij de saus en serveer het gerecht
 • Breng op smaak met peper en zout

Lekker!

Wij vonden het recept thuis heel erg lekker. Het vult ontzettend goed en zit vol met groenten. Je zou er nog een frisse salade bij kunnen eten maar wij vonden het niet nodig. Ik ben erg benieuwd wat jullie van de foto’s vinden die ik gemaakt heb van dit gerecht. Normaal zijn mijn foto’s heel licht maar deze keer besloot ik voor een donkere achtergrond te gaan. Zijn jullie meer team licht of team donker?

Gnocchi fan

Ik ben volgens mij helemaal fan van gnocchi, ik heb het wel eens gegeten maar volgens mij heb ik het vrijwel nooit zelf gemaakt. In ieder geval niet met een zelfverzonnen recept. Wellicht maak ik een volgende keer een meer Mediterraans recept omdat het zo erg op pasta lijkt. Ik ga eens inspiratie opdoen en wellicht zien jullie dan binnenkort weer een lekker gezond gnocchi recept op deze blog.

Vond je dit een leuk recept en ga je hem zelf eens proberen? Tag dan @GroentjeGezond op Instagram of Facebook. Wist je dat ik ook actief ben op Pinterest? Daar zou je me ook kunnen volgen.

Vond je dit een lekker recept?

Volg me dan op Facebook, Pinterest of Instagram voor de laatste updates en om nooit meer iets te missen van Groentje Gezond. Heb je een recept van mij geprobeerd? Maak dan een foto en tag me @GroentjeGezond op die kanalen. Ook kun je een beoordeling achterlaten bij de reacties hieronder. Dan help je mij weer om online gevonden te worden.

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Jenn 6 september 2023 - 18:33

Love gnocchi!! Ik hou niet van kokos, maar ik maak deze variant wel eens met roomsaus.

Reply
Anouk 7 september 2023 - 20:23

Ja normaal gebruik ik ook kookroom! Alleen nu is hij vegan en als je kokosmelk wat langer kookt gaat de kokossmaak er af. (ik hou namelijk ook niet van kokos haha)

Reply

Geef een reactie