Gezonde noedelsoep met groentehack van De Hippe Vegetariër

by Anouk

Ik ben opgegroeid met de Hollandse keuken: aardappelen met vlees en groenten, stamppot, en soms wat spannender… Macaroni. Inmiddels kookt mijn moeder al jaren heerlijk en avontuurlijk. En ik? Sinds ik in wat grotere steden woon en wat vaker buiten de deur at ben ik steeds bekender met keukens die niet typisch Nederlands, Frans of Italiaans zijn. Maar zelf zoiets maken? Dat doe ik niet zo snel! Tot ik de groentehack van de Hippe Vegetariër zag. Ineens leek het me helemaal niet zo moeilijk! Hierdoor heb ik zelf makkelijk een heerlijke noedelsoep gemaakt boordevol groenten! Een goed begin van een gezond 2021.

Binnen 20 minuten een gezonde maaltijd op tafel

Altijd fijn om recepten te maken zonder pakjes of zakjes maar wel met het gemak van voorgesneden groenten.

Noedelsoep

Print dit recept
Porties: 4 personen Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 1 verpakking (400 g) AH AH Thaise wokgroente met sugar snaps en rode peper
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 cm gember, geschild en geraspt
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 halve bak gesneden courgette spaghetti van AH huismerk (of een hele courgette jullienne geschild)
  • woknoedels
  • 600 ml water
  • 1 tuinkruiden bouillonblokje (of groentenboullion)
  • peper en zout
  • Optioneel: een gekookt ei

Bereiding

We beginnen met de groentehack van De Hippe Vegetariër:

 

  1. Doe de sjalot samen met de gember, knoflook, gemalen koriander en zonnebloemolie in een keukenmachine en blend tot een gladde pasta.
  2. Verhit een wokpan op middelhoge temperatuur en verwarm de pasta totdat deze begint te geuren. Voeg de wokgroente toe aan de pan en roerbak het geheel 6-8 minuten.

Daarna maken we de soep

  1. voeg 600 ml tot een liter (ligt aan hoe dik je de soep wil hebben) toe met een bouillonblokje. Voeg daarna de noedels en de courgette spaghetti toe.
  2. Laat het nog twee minuten koken (kijk even op de verpakking van de noedels, soms verschilt de kooktijd).
  3. Kook eventueel een eitje en serveer deze gehalveerd op de noedelsoep.

Extra

De andere helft van de bak courgette spaghetti kan je prima invriezen en later lekker door een andere soep doen. Zelf heb ik de rest door een tomatensoepje gedaan en gepureerd. Heerlijk! Trouwens, vrijwel alle groenten in zak zijn makkelijk in te vriezen. Ik doe dat vaak en je hebt dan altijd verse groenten in huis die je zó in je wok kan gooien.

Lekker én fotogeniek

Wil jij ook zo’n lekkere soep maken? Probeer hem dan zelf. En als je deze hack of soep gebruikt, tag dan gerust De Hippe Vegetariër (of mij als je deze gaat maken). Ik vind het altijd ontzettend leuk als mensen recepten proberen!

Deze post is in samenwerking gemaakt met Albert Heijn. Ik heb de boodschappen ontvangen om deze heerlijke noedelsoep te kunnen maken.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie