Gezonde Mexicaanse burrito (vega)

by Anouk

Via Facebook kon je stemmen welk gerecht jullie het liefst zouden zien vandaag. Het is de Burrito geworden! Binnen tien minuten kun je dit gerecht op tafel hebben, want ik ben fan van makkelijke maaltijden 😉 Dit recept is vegetarisch, mocht je behoefte hebben aan vlees dan kun je er rundergehakt aan toevoegen.

Gezonde vegetarische burrito

Print dit recept
Porties: 4 personen Voorbereiding:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • Meergranentortilla's
  • 1 blikje mais
  • 1 groot blik kidneybonen
  • 1 blik linzen
  • 1 ui
  • IJsbergsla
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 tenen knoflook (of knoflookpoeder)
  • Peper
  • Basillicum
  • Olie (of kokosboter) om mee te bakken
  • Fetakaas
  • Eventueel nog geraspte kaas en/of crème Fraîche

Bereiding

Fruit de ui en knoflook in een hete koekenpan. Zodra de ui glazig wordt zet je het vuur lager en voeg je de kidneybonen, mais, en linzen toe. Zelf doe ik groenten in blik altijd even in een zeef of vergiet en spoel ze af. (vaak omdat er zout en suiker wordt toegevoegd) Snij de gezeefde tomaten en voeg deze toe. Laat goed warm worden. Voeg als laatste de basilicum, peper en eventueel Italiaanse kruiden toe.

Doe de meergranentortilla's in de magnetron of oven en dan komt het leukste deel, je eigen tortilla opmaken!

Mijn tortilla bestond uit:

1 tortilla

Bekleed met een dekentje van ijsbergsla

Het mengsel uit de pan

Een paar blokjes fetakaas

in blokjes gesneden komkommer en tomaat (koud)

Een klein beetje geraspte kaas

En op de tortilla een klein beetje crème Fraîche

(Laatstgenoemde zoals de kaas en crème Fraîche  is minder gezond maar wel erg lekker)
Je hebt meer dan genoeg aan 1 tortilla, maar grote eters kunnen iets meer nemen.

Eet smakelijk!

Misschien ook iets voor jou?

3 comments

Chanoe 10 januari 2015 - 16:21

Je zou ook nog zelf de tortilla’s kunnen maken! Is niet zo moeilijk je hebt alleen boekweitmeel en water nodig of bv sojamelk zonder suiker 🙂 ziet er echt heerlijk uit met deze vulling trouwens!

Reply
pipo 24 maart 2015 - 20:00

ik vroeg me af hoeveel gram er in zo’n blikje ziT? heb het nodig voor een grote groep vandaar! Bedoel je met ais, 150 gram, kidneybonen ‘groot’ 400 gram en met linzen 310 ? dat zijn de maten van bonduelle

Reply
Anouk Vriezen 30 maart 2015 - 16:55

Ja inderdaad! Ik weet zo de maten niet uit mijn hoofd maar de kleine blikjes maïs zijn inderdaad 150/130 gram ongeveer. De grote blikken zijn (even snel in de kast kijken) 400 gram.
Ik heb altijd blikken met bonen en maïs in de kast staan want dit is een perfect gerecht voor grote groepen!

Reply

Geef een reactie