Gevulde tomaat met tonijn en garnalen

by Anouk

Nog nooit heb ik gevulde tomaat gemaakt. Ik doe wel eens tomaten in de oven met kruiden, gooi ze door allemaal gerechten heen, maar nog nooit heb ik een tomaat uitgehuld en deze gevuld met iets lekkers. Persoonlijk vind ik het uithollen ook jammer, want een van de lekkerste dingen van een tomaat vind ik het vruchtvlees. Toch besloot ik mijn vriendinnetje die net weer vis heet te trakteren op gevulde tomaten met tonijn en garnalen. Het was ook wel een beetje spannend want ze had al jaren geen tonijn of garnalen meer gegeten.

Gevulde tomaat met tonijn en garnalen

Print dit recept
Porties: 4 Voorbereiding:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 4 grote tomaten
  • 2 blikjes tonijn op water
  • 1 bakje garnalen
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • verse peterselie naar smaak
  • zout en peper

Bereiding

Snij de bovenkant van de tomaten af (deze kun je bewaren voor de garnering) en hol de tomaat uit. Dit kan eventueel met een lepel, maar als je een vlezige tomaat heb zul je de binnenkant los moeten snijden.

Neem een schaal of mengkom en doe de tonijn, yoghurt en kruiden in en  meng deze door elkaar. Snij wat peterselie klein en voeg deze toe.

Voeg als laatste de garnalen toe, garneer met peterselie.

 

Extra

Omdat Kirsten niet tegen scherpe kruiden kan heb ik deze achterwege gelaten, zelf voeg ik bij tonijn nog vaak een beetje knoflookpoeder en paprikapoeder toe voor iets meer 'bite'.

Kirsten vond het super lekker! Ik had de gevulde tomaten als voorgerecht gemaakt, maar tijdens het hoofdgerecht (kaasfondue) bleef ze van de tonijn snoepen.  Ik had namelijk twee tomaten gemaakt, maar nogal veel vulling over. “Dus dit is wat er op die broodjes zit bij broodjezaken?” zei ze. “LEKKER!”

Dus ze waren goedgekeurd! Dat vind ik altijd fijn al ik iet nieuws probeer. Het is wel een beetje lastig eten hoor, die gevulde tomaten, maar bij mij zijn ze nu favoriet. Ook lekker al lunch denk ik!


Gooi de bovenkant van de tomaat niet weg maar gebruik deze bij de servering.

Eet jij wel eens gevulde tomaat? En waarmee vul je deze dan?

Misschien ook iets voor jou?

3 comments

Jenn 14 juli 2017 - 08:53

Ik heb nog nooit een tomaat gevuld, paprika doe ik wel eens. Dit ziet er wel lekker uit, ga ik zeker onthouden, gelukkig is er tegenwoordig visloze ’tonijn’ 😀

Reply
Anouk 25 juli 2017 - 15:23

Oja dat eet mijn broertje ook wel eens! Wat een goed idee, misschien tover ik het voor hem eens om tot vegan gevulde tomaat. Maar voor vegetariërs is het al helemaal een goede optie. Bedankt voor de tip!

Reply
Renate 24 juli 2017 - 17:54

Ik maak ze wel eens gevuld met gehakt en kaas korstje van boven, maar deze versie heb ik nog nooit voorbij zien komen. Toch lijk het me heel lekker en het proberen waard! Ik ben dol op groente recepten.

Reply

Geef een reactie