Gepofte knoflook uit de oven: zo makkelijk maak je het!

by Anouk
Knoflook poffen is ontzettend makkelijk! Binnen een halfuur heb je knoflook gepoft en klaar voor gebruik. Je kan er met wat kruiden en boter een heerlijke knoflookboter van maken of zo gebruiken in recepten of op brood.

Knoflook, je bent er gek op of je hebt er niets mee. Persoonlijk vind ik knoflook heerlijk en is het ook nog eens heel gezond. Waarom knoflook gezond is staat onder dit artikel maar je komt hier waarschijnlijk eerst voor het recept! Laten we daar gewoon meteen mee beginnen. Gepofte knoflook is heel erg lekker als smeersel op brood of in gerechten en het is ontzettend makkelijk om zelf knoflook te poffen.

Video recept

Omdat ik naast foodblogger ook docent ben probeer ik soms op andere manieren iets te laten zien. Daarom heb ik dit recept uitgeschreven maar ook als video gemaakt.

@groentjegezond

Roasted garlic is the best 😍

♬ This Is How We Do It – Montell Jordan

Het recept!

Gepofte knoflook uit de oven

Knoflook poffen is ontzettend makkelijk! Binnen een halfuur heb je knoflook gepoft en klaar voor gebruik. Je kan er met wat kruiden en boter een heerlijke knoflookboter van maken of zo gebruiken in recepten of op brood.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pinterest Wat vond je ervan?
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 bol knoflook of meerdere
  • Olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij met een scherp mes de bovenkant van de bol knoflook zodat alle teentjes zichtbaar zijn
  • Leg de bol op aluminiumfolie in een ovenschaal of bakplaat
  • Besprenkel de knoflook met olijfolie
  • Pak de bol goed in met de aluminiumfolie zodat het vocht niet ontsnapt
  • Laat 30 minuten in de oven staan
  • Knijp als het afgekoeld af de knoflook uit de bol. Je kan hele teentjes op je brood leggen of het in een bakje prakken met een vork.
  • Bewaar in de koelkast
Een ingepakte bol knoflook in aluminiumfolie klaar voor de oven!
Eet smakelijk!

Waarom super food?

Knoflook is niet alleen een smaakmaker in de keuken, het is ook een kleine krachtpatser voor je gezondheid! De scherpe geur komt van allicine, een stofje dat bacteriën en virussen kan aanpakken en je immuunsysteem een boost geeft.

Wist je dat knoflook goed is voor je hart kan zijn? Het helpt de bloeddruk te verlagen en houdt je bloedvaten happy. Plus, die antioxidanten in knoflook zijn als superhelden die je cellen beschermen tegen schade en veroudering.

Als je je suikerspiegel in toom wilt houden, kan knoflook daarbij helpen en het heeft ook nog eens ontstekingsremmende krachten.

Dus waarom niet wat vaker een teentje in je maaltijden toevoegen? Onthoud wel: een beetje knoflook goes a long way, en overmatig gebruik kan soms wat sociale situaties “pittig” maken!

Vond je dit een lekker recept?

Volg me dan op Facebook, Pinterest of Instagram voor de laatste updates en om nooit meer iets te missen van Groentje Gezond. Heb je een recept van mij geprobeerd? Maak dan een foto en tag me @GroentjeGezond op die kanalen. Ook kun je een beoordeling achterlaten bij de reacties hieronder. Dan help je mij weer om online gevonden te worden.

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Knapperige toast snel gemaakt! Oftewel: crostini - Groentje Gezond 17 augustus 2023 - 19:40

[…] recept heb ik gekozen voor een bruin stokbrood in plaats van klassiek wit. Het is lekker bij soep, met gepofte knoflook of gewoon om te knabbelen bij een glaasje […]

Reply

Geef een reactie