Gehaktrol met kaas en boerenkool

by Anouk

Hallo ik ben Anouk van Groentje Gezond en als het éven kan gooi ik overal boerenkool door. Grappig, wij eten al eeuwen (of in ieder geval heel lang) boerenkool maar ik Amerika en Canada wordt het gezien als health trend. Iedereen houdt van boerenkool. Toen ik in Canada was vroeg iemand me of ik dat wel eens at, omdat het sooooo healthy and delicious was. Nou, wij “Hollanders” eten dit natuurlijk al heel lang en ondanks dat ik het wel eens door een muffin gooi of een smoothie, heb ik vandaag een recept dat koolhydraatarm* is, én heel erg lekker.

Gehaktrol met boerenkool en kaas

Print dit recept
Porties: 4 tot 6 porties
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • spek(plakken/repen)
  • 500 gr rundergehakt
  • 3 plakken kaas
  • twee handjes vol boerenkool (vers)
  • peper, zout, knoflookpoeder, gedroogde Italiaanse kruiden
  • Verder heb je zilverfolie nodig en een oven

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180/200 graden

Leg zilverfolie op een bakplaat en rol hier de gehakt over uit zodat je een platte vierkante vorm hebt. Daarover heen strooi je peper, zout, knofloopoeder en kruiden naar wens. Ik gebruikte een potje Italiaanse kruiden.
Zorg dat je ruimte overhoudt aan de uiteindes.

Beleg de platte gehakt met kaas en daaroverheen de boerenkool. Met behulp van de zilverfolie kun je het gehakt makkelijk oprollen (rol de zilverfolie er niet tussen!) zodat een mooie "rol" ontstaat. Vouw de buitenkanten naar binnen zodat de vulling helemaal in het gehakt zit.

Bekleed de gehakt met het spek en rol alles helemaal in zilverfolie.

Leg de gehaktrol een uur in de oven op 180/200 graden. Mijn oven wordt altijd erg heet dus ik zette hem zelf op 180, maar heter kan ook. Als je gehakt maar helemaal gaar wordt.

Snij in plakjes als de rol iets is afgekoeld. Lekker om te combineren met iets fris, maar je kunt het juist ook lekker combineren bij echte winterse kost.

Extra

Achteraf had ik er misschien een ei door moeten doen, nu was het een beetje droog.


Hou je niet van boerenkool? Probeer dan eens spinazie!

img_20170106_131509

Waarom koolhydraatarm?

Ik heb al eerder een stukje geschreven over koolhydraten (een lesje koolhydraten) maar stiekem hoor ik steeds meer mensen dat ze koolhydraatarm eten, heel veel recepten die lijken op mijn recepten gebruiken, maar ze ergens anders vandaan plukken. Daarom ga ik iets vaker vermelden als recepten niet zoveel koolhydraten bevatten. Daarmee zeg ik niet dat koolhydraten puur vergif zijn, maar na het lezen van de Voedselzandloper ben ik er van overtuigd dat we met minder koolhydraten dan ons oorspronkelijke voedingspatroon ook goed kunnen leven.

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Jenn 9 januari 2017 - 11:05

Ziet er lekker uit!

Reply

Geef een reactie