Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
BijgerechtenLunchRecepten

Gehaktrol met kaas en boerenkool

written by Anouk 9 januari 2017

Hallo ik ben Anouk van Groentje Gezond en als het éven kan gooi ik overal boerenkool door. Grappig, wij eten al eeuwen (of in ieder geval heel lang) boerenkool maar ik Amerika en Canada wordt het gezien als health trend. Iedereen houdt van boerenkool. Toen ik in Canada was vroeg iemand me of ik dat wel eens at, omdat het sooooo healthy and delicious was. Nou, wij “Hollanders” eten dit natuurlijk al heel lang en ondanks dat ik het wel eens door een muffin gooi of een smoothie, heb ik vandaag een recept dat koolhydraatarm* is, én heel erg lekker.

Gehaktrol met boerenkool en kaas

Print dit recept
Porties: 4 tot 6 porties

Ingrediënten

  • spek(plakken/repen)
  • 500 gr rundergehakt
  • 3 plakken kaas
  • twee handjes vol boerenkool (vers)
  • peper, zout, knoflookpoeder, gedroogde Italiaanse kruiden
  • Verder heb je zilverfolie nodig en een oven

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180/200 graden

Leg zilverfolie op een bakplaat en rol hier de gehakt over uit zodat je een platte vierkante vorm hebt. Daarover heen strooi je peper, zout, knofloopoeder en kruiden naar wens. Ik gebruikte een potje Italiaanse kruiden.
Zorg dat je ruimte overhoudt aan de uiteindes.

Beleg de platte gehakt met kaas en daaroverheen de boerenkool. Met behulp van de zilverfolie kun je het gehakt makkelijk oprollen (rol de zilverfolie er niet tussen!) zodat een mooie “rol” ontstaat. Vouw de buitenkanten naar binnen zodat de vulling helemaal in het gehakt zit.

Bekleed de gehakt met het spek en rol alles helemaal in zilverfolie.

Leg de gehaktrol een uur in de oven op 180/200 graden. Mijn oven wordt altijd erg heet dus ik zette hem zelf op 180, maar heter kan ook. Als je gehakt maar helemaal gaar wordt.

Snij in plakjes als de rol iets is afgekoeld. Lekker om te combineren met iets fris, maar je kunt het juist ook lekker combineren bij echte winterse kost.

Gehaktrol met kaas en boerenkool was last modified: augustus 31st, 2017 by Anouk

Extra

Achteraf had ik er misschien een ei door moeten doen, nu was het een beetje droog.


Hou je niet van boerenkool? Probeer dan eens spinazie!

img_20170106_131509

Waarom koolhydraatarm?

Ik heb al eerder een stukje geschreven over koolhydraten (een lesje koolhydraten) maar stiekem hoor ik steeds meer mensen dat ze koolhydraatarm eten, heel veel recepten die lijken op mijn recepten gebruiken, maar ze ergens anders vandaan plukken. Daarom ga ik iets vaker vermelden als recepten niet zoveel koolhydraten bevatten. Daarmee zeg ik niet dat koolhydraten puur vergif zijn, maar na het lezen van de Voedselzandloper ben ik er van overtuigd dat we met minder koolhydraten dan ons oorspronkelijke voedingspatroon ook goed kunnen leven.

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Gehaktrol met kaas en boerenkool was last modified: augustus 31st, 2017 by Anouk
boerenkoolgehaktrolGezondkaaskoolhydraatarmrecept
1 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Makkelijke komkommermix met tomaat en koriander
next post
Strakke planning

Misschien ook iets voor jou?

Warme pastasalade met pesto en cherrytomaatjes (vegan)

6 oktober 2017

Kleurrijke bietennoodles

13 april 2018

Pompoensoep met geitenkaas

11 juni 2014

Vegetarische zuurkoolschotel met zoete aardappel

15 december 2018

Perziktaart

10 maart 2017

Makkelijke zuurkool uit de pan met geitenkaas

22 november 2016

Ontzettend lekker havermout kwart toetje

28 februari 2021

Bananenpannenkoekjes (vegan style!)

10 oktober 2014

Chocolade-bosbessen-milkshake

25 februari 2014

Super makkelijke tomaten-groentesoep

4 februari 2014

1 comment

Avatar
Jenn 9 januari 2017 at 11:05

Ziet er lekker uit!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🇳🇱
🍏 Gezondheidsblogger sinds 2004
🥗 Recepten
💃Love yourself
😍 Hoepelen
❤️ Groentje Geluk
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
Er staat voor het eerst in meer dan een halfjaar e Er staat voor het eerst in meer dan een halfjaar een artikel op Groentje Gezond! Een tijdje geleden sprak ik met Josine van @thebiggerblog over zwangerschap en zij raadde me aan om weer te schrijven, ook al was het maar voor mezelf. Schrijven is iets wat ik doe en waar ik passie uit haal maar ook een stukje verwerking. Wat was ik bang dat mensen me een aansteller zouden vinden, of dat ik mensen kwets omdat zwangerschap een heftig onderwerp kan zijn. Daarnaast waren er nog talloze andere zaken die speelden en durfde ik vrijwel niets (meer) te delen. Dat resulteerde in meer dan een halfjaar geen artikelen schrijven. Mijn passie, mijn hobby, en ook mijn werkzaamheden als blogger, helemaal lamgelegd doordat ik zo in mijn eigen hoofd zat.
Dus super fijn dat ik even met Josine had gekletst, waardoor ik vandaag eindelijk weer wat met jullie durf te delen.

Willen jullie een reactie onder het artikel, hier of op Facebook plaatsen? Na zo'n lange afwezigheid zien veel mensen mijn update misschien helemaal niet. Liefs!
Rijkdom deze lieve vrouwen om me heen 💛 Rijkdom deze lieve vrouwen om me heen 💛
En we groeien gestaag weer door. Blijkbaar ben ik En we groeien gestaag weer door. Blijkbaar ben ik niet zo goed in elke week een foto maken, laat staan elke twee weken. Toch zie je zo wel dat mijn buik steeds ronder wordt en ons kleine draakje steeds een beetje groter wordt. Al weken probeer ik er ook eens een blog over te schrijven maar dat wil niet lukken. Eerlijk en rauw, zoals ik normaal schrijf, wil niet lukken omdat ik momenteel niet goed tegen sterke meningen kan. Hoewel zwanger zijn soms voelt alsof je hele dagen zwanger bent (mensen doen zo leuk tegen je!) kom je ook ineens veel kritiek tegen. Mijn hormonen trekken al die gedachtes van anderen nu slecht waardoor ik gewoon niets op durf te schrijven. Jammer want ik denk ook dat veel waar ik nu doorheen ga anderen ook wat herkenning zou kunnen geven. Omdat ik vaak geen zin heb in eten (behalve rare cravings soms) komen er ook even geen nieuwe recepten bij. Jullie moetje dus even geduld hebben met Groentje Gezond. 💛
Het was tijd voor een nieuwe profielfoto. Deze kee Het was tijd voor een nieuwe profielfoto. Deze keer via de app Profile Pic. Niet gesponsord verder maar zag het bij een goede vriendin en vond het wel wat hebben 😍
Update tijd! Ik zie alle mama's baby bump foto's d Update tijd! Ik zie alle mama's baby bump foto's delen op moederdag vandaag en ik wilde toch een beetje meedoen 😅
Hoe gaat het nu?
Dolgelukkig met zwanger zijn, ik ben gek genoeg alleen maar afgevallen maar mijn buik (en baby) groeit goed! De kwaaltjes van het eerste trimester zijn over maar daar komen weer andere dingen voor in de plaats. Mentaal en fysiek vind ik het pittig, maar gelukkig heb ik alle goeie hulpbronnen aangeboord.
Doordat ik op verschillende manieren hulp heb en even niet kan werken merk ik dat ik langzaam weer opkrabbel 😊 Soms kan ik een dag bijna niets en een andere dag weer wat meer. 

Op de foto zie je de kinderkamer die mijn man geverfd heeft. Geef me helemaal over aan de nesteldrang ❤️

Fijne moederdag allemaal en voor de mensen die dit een moeilijke dag vinden wens ik je sterkte. En als je niets met moederdag hebt: een fijne zondag. Liefs!
18 weken (vandaag precies 19 weken) en zwanger zij 18 weken (vandaag precies 19 weken) en zwanger zijn is een rollercoaster. Ik ken zoveel mensen die eerlijk waren over hun zwangerschap en toch overvalt het me soms. Ineens loop (waggel) ik anders, mijn evenwicht is anders en bij elke trap die ik beklim ben ik buiten adem. Toch voelde ik al vroeg ons kleintje en ben ik benieuwd hoeveel mijn buik gaat groeien en hoe onze baby er straks uit gaat zien. Voor Groentje Gezond weet ik nog even niet hoe ik verder ga. Wellicht pak ik de draad weer op als mijn energie wat meer is. No promises though 😊
Meer laden… Volgen op Instagram

Pinterest

@Groentjegezond
Topblogs
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top