Geen overzicht? Koop een (familie)planner!

by Anouk

Het nieuwe werk en daarbij ook schooljaar is voor mij weer van start gegaan. Het afgelopen jaar heb ik schema’s leren maken en me daaraan leren houden. Wat een rust geeft dat! Vooral als je een drukke studie doet, werkt, blogt, en ook nog een sociaal leven probeert te hebben. Nou ben ik voor de vakantie nogal ingestort (waar je hier iets over kan lezen) en was het voor mij dus best even een stap om weer aan het werk te gaan.

Waarom koop je geen familieplanner?

Samen met mijn moeder liep ik door de stad, even tot rust komen en ik moest nog een kaartje kopen voor een vriendin. “Anouk, hier liggen super leuke planners!” riep mijn moeder net voordat ik af wilde rekenen. Ze hield een familieplanner omhoog. Nou leek het me fijn om fysiek een planner te hebben naast mijn agenda zodat ik per week wat beter tijd voor taken (huishoudelijk werk bijvoorbeeld of sporten), school maar ook dagdelen bij kan houden.
Dat ik geen hele familie in mijn huis heb wonen voor zo’n planner maakt voor mij dus niet uit, in plaats van namen maak ik er mijn eigen schema van.

Plan vrije tijd in!

Bovenstaand zie je mijn planner, ik heb het netjes even voor jullie overgetypt want mijn handschrift is niet handig te lezen! Sorry daarvoor, ik probeerde heel netjes vorige week te fotograferen maar het was gewoon niet goed leesbaar…

Zoals je ziet heb ik een apart stukje voor taken en studie. Omdat ik vorig schooljaar soms overliep in alles wat ik moest was er nog maar vrij weinig leuks in mijn leven. Dat klinkt super zielig, maar zo liep het nou eenmaal in de praktijk. Daarom probeer ik nu te leren dat niet altijd alles maar moet, dat ik af en toe iets kan laten. Maar waarom dan een planner met taken? Sommige dingen wil je toch doen, zoals sporten en het huishouden. Dat zijn niet altijd de leukste dingen maar ik vind ze wel belangrijk. Nu kan ik ze makkelijk afvinken op mijn planner waardoor het voor mij niet zo’n groot ding meer is.

Ook heb ik dagdelen ingedeeld zodat ik overzichtelijk heb wat tijd is voor anderen/werk/studie en moet ik van mezelf verplicht me-time in gaan lasten. Soms is dit een boek lezen, een serie kijken, een stuk wandelen of gewoon even iets leuks doen. Door dit daadwerkelijk in te plannen hoop ik weer wat beter in mijn vel te gaan zitten.

 

Waarom is een familieplanner nou zo fijn?

Één woord: overzicht.

Persoonlijk vind ik het heel fijn om in mijn drukke leven wat meer overzicht te hebben. Wat moet ik wanneer doen? Als ik me een dag wat meer gestrest voel kan ik ook makkelijk weer wat in de planning schuiven. Ook vind ik het fijn dat ik mijn planner aan de deur heb hangen zodat ik in één oogopslag kan zien hoe druk ik mijn week kan maken.

Er zijn talloze planners op de markt en ik heb echt het idee dat dit mij gaat helpen om me minder overwerkt te voelen.  Al jaren heb ik een fysieke agenda die ik overal mee naartoe neem omdat ik dit overzichtelijker vind dan een digitale agenda in mijn telefoon. Het geeft me ook rust om dingen rustig op te schrijven. Misschien is het wat meer werk dan een digitale planner omdat je alles dubbel opschrijft maar ik vind het helemaal prima om te doen.

Gebruik jij ook een (familie)planner? En hou bevalt dit?

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie