Ik ga lopen voor lyme!

by Anouk

Hoi, weten jullie nog dat ik een super toffe gastblogger had genaamd Emily die een blog schreef voor vegan vrijdag? Of misschien als je deze blog al langer leest dat ik haar eens heb genoemd in een lijstje meest inspirerende mensen van 2015? Nou! Dan heb ik nieuws, Emily is chronisch ziek, ze heeft lyme en blogt daar heel openhartig over, maar er is een groot probleem… Behandeling wordt in Nederland gewoonweg niet vergoed!

Dit artikel gaat verder onder het filmpje


Haha, ik zie er niet uit op het filmpje, maar daar gaat het gelukkig niet om

Korte samenvatting
Emily is ziek, ze heeft lyme en behandelingen worden door Nederlandse zorgverzekeraars niet vergoed. Sommige behandelingen op zichzelf kosten al meer dan 5000 euro, flink veel geld wat niet iedereen zomaar even in een sok heeft liggen thuis. Als je het filmpje hebt gezien kun je lezen waarom wij meedoen aan deze sponsorloop, omdat wij Emily heel graag willen helpen! Het is voor de mensen die dichtbij haar staan namelijk moeilijk om te zien hoe ze achteruit gaat, laat staan voor mensen die verder van haar weg staan of Emily zelf.

Ik ga lopen, maar jij kunt ook helpen!
De organisatie van Lopen voor Lyme zegt: Maak het een beetje een uitdaging voor jezelf. Nou had ik niet voorzien dat ik een flinke burnout zou krijgen toen ik me op gaf om mee te doen. Toch blijf ik erbij dat ik zes uur ga lopen. Dat wordt dus trainen, maar als mijn broertje in een paar maanden tijd voor een marathon kan trainen, kan ik dat toch zeker wel voor zes uur flink doorstappen? Ik verleg graag mijn grenzen om iemand te steunen in haar ziekte, daarnaast ken ik Emily al meer dan tien jaar! Helaas heb ik Emily minder vaak gezien dan ik had gewild, soms spreek je af, met een groep meiden, en dan zegt ze af omdat ze zoveel pijn heeft dat ze die dag niets anders kan dan op de bank zitten. Dat is voor haar natuurlijk super frustrerend en pijnlijk, niet af kunnen spreken of zelfs je huis niet uit kunnen omdat de pijn niet dragelijk is.

Wat kun jij doen?

Het is natuurlijk een sponsorloop, wat betekent dat we dus geld ophalen voor dit goede doel. Het maakt niet uit hoeveel afstand mensen afleggen of hoeveel rondjes de lopers lopen. Nee, je kunt eenmalig (al vanaf 1 simpele Euro) een van de lopers steunen.

Het is heel makkelijk, klik op een loper en doneer een bedrag. Dit kan dus al vanaf een Euro, maar meer mag natuurlijk ook.

14 april is de sponsorloop in Woudenberg, aanmoediging is welkom! Heb je vragen dan kan je ze hier onder natuurlijk stellen maar je kunt ook even een kijkje nemen op de website van Lopen voor Lyme


Sfeerimpressie van vorig jaar, een mooi initiatief toch?

Klik hier om naar de sponsorpagina te gaan

Alle kleine beetjes helpen dus het zou fijn zijn als je het filmpje, dit artikel of de link van de sponsorpagina kan delen. Hierdoor kunnen wij, de Lotus Lopers, meer aandacht krijgen voor onze sponsorloop voor Emily. Alvast heel erg bedankt!

Misschien ook iets voor jou?

12 comments

Jenn 18 januari 2018 - 08:55

Mooi! Heel veel succes met trainen 🙂

Reply
Anouk 18 januari 2018 - 11:51

Dankjewel Jenn! Ik ga mijn best doen.

Reply
Eva 18 januari 2018 - 13:41

In ieder geval heel veel succes met de sponsorloop! En knap van je dat je alsnog 6 uur gaat lopen 🙂

Reply
Sofie Katelijne 18 januari 2018 - 14:40

Wat jammer dat een behandeling niet wordt vergoed, echt een schande eigenlijk! Bijzonder veel succes bij de sponserloop! 🙂

Reply
Anja 18 januari 2018 - 15:06

Heel veel succes met de loop en wat erg dat Nederland de behandelingen niet vergoed. Schandalig gewoon voor een land dat bekend staat als een top verzorgingsstaat.

Reply
nicole orriens 18 januari 2018 - 15:54

Mooi dat mensen op deze manier kunnen bijdragen aan een middel tegen de ziekte van Lyme!

Reply
Fleur 18 januari 2018 - 16:18

Wat goed dat je je daarvoor gaat inzetten! Succes met de training

Reply
Marjolein 19 januari 2018 - 14:53

Wat goed zeg, en tof dat je er een goed doel aan koppelt. Heel veel succes

Reply
Tamara 20 januari 2018 - 10:16

Super goed dat je dit doet deze ziekte is nog veels te weinig over bekend en erkend.

Reply
Anniek 20 januari 2018 - 12:06

Wat een goed dat je dit doet. Ziekte van Lyme is een verschrikkelijke onzichtbare ziekte. Dat de behandelingen niet vergoed worden is belachelijk. Belangrijk dat daar zoveel mogelijk aandacht aan besteed wordt! Succes met trainen!

Reply
Marieke 21 januari 2018 - 23:04

Wat belachelijk dat de behandeling niet wordt vergoed! Heel erg veel succes met het lopen voor Lyme!

Reply
Anouk 29 januari 2018 - 11:31

Dankjewel! Ik vind het ook belachelijk inderdaad. Er zijn zo veel mensen heel erg ziek, en het kost gewoon een heleboel geld wat je niet zomaar hebt.

Reply

Geef een reactie