Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
BijgerechtenKoolhydraatarmReceptenSalades

Frisse komkommersalade met kwark en knoflook

written by Anouk 6 september 2016

Deze komkommersalade eet ik wel een paar keer per week. Per week? Ja per week. Het is gewoon zeer lekker, naast een salade eet ik gewoon vaak nog dit, omdat dit niet zo goedgevuld is als een gezonde salade maar wel érg lekker. Ik maak hem op twee verschillende manieren, maar het idee is hetzelfde.

58613d0d-4c7c-4102-bbcd-ba33f6cd036c_zpsx4hbvuze

 

Manier 1 

Ingrediënten

– 1 komkommer

– 1 el mayonaise

– ongeveer 15-20 dl (magere) yoghurt

– 1 ui

– 2 teentjes knoflook

– verse bieslook

– peper en zout

Bereiding

Doe de mayonaise en de yoghurt in een kom en meng deze door elkaar. Snipper de ui en snij de knoflook klein (of gebruik een knoflookpers). Voeg ook wat verse bieslook toe, dit kan je knippen of snijden.

Rasp de komkommer (of snij deze klein) en roer door het yoghurtmengsel.

*Als variatie kan je ook de komkommer in blokjes snijden (snij eerst de komkommer doormidden, snij dan over de lengte twee of drie keer en snij dan blokjes door over de breedte te snijden).

 

 

 

Manier 2 (voor de makkelijke maandag)

Ingrediënten

-1 komkommer

-1 el mayonaise (optioneel want kwark is al heel romig)

– een paar grote scheppen kwark (3 of 4 scheppen)

– 2 el water

– 2 el gedroogde Italiaanse kruiden

– knoflookpoeder naar smaak (ik strooi vaak best veel, maakt het pittig)

– peper en zout

Bereiding

Meng de mayonaise (optioneel) en de kwark. Vind je dit net als ik te dik? Leng dan aan met een paar eetlepels water tot jij vindt dat het de

goede consistentie heeft.

Voeg de kruiden toe, ik gebruik vaak een potje gedroogde Italiaanse kruiden maar wissel ook wel eens af met paprikapoeder, peterselie. Nét wat goed bij

de hoofdmaaltijd past.

Voeg de knoflookpoeder toe en wat peper en zout.

Snij de komkommer, je kunt kiezen voor blokjes, schijfjes, raspen etc.

Eet smakelijk!

 

Wat ik ook doe is een combinatie van deze twee. Soms heb ik zin in blokjes komkommer, soms in dikke schijven, soms helemaal fijn geraspt en soms maak ik plakjes met een kaasschaaf of dunschiller. Ik ben gewoon helemaal gék op komkommer dus ik wissel af met deze manieren.
 photo e09662ba-d47a-4579-9bed-1aae1c843d88_zpspwgwiyia.jpg

 photo 20160830_191043_zpsulmgztlk.jpg
Lekker als bijgerecht, en het past bij álles, althans dat vind ik.

 

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Frisse komkommersalade met kwark en knoflook was last modified: mei 23rd, 2017 by Anouk
bijgerechtGezondknoflookkomkommerkruidenkwarklekkermayonaisereceptsaladetzazikiyoghurtzelf maken
3 comments
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Voedingsdagboekje Sharetember week 1
next post
Suikervrije appeltaart met abrikoos en cranberries

Misschien ook iets voor jou?

Zes lekkere en gezonde ovenschotels

5 februari 2017

Snelle groenteschotel (vega)

5 oktober 2016

Gezonde warme chocolademelk

20 augustus 2014

Bloemkoolpizza

25 oktober 2016

Leftover soep

20 juni 2014

4 zoete aardappel recepten

5 mei 2014

Tonijnsalade en tonijn deluxe

7 januari 2015

Gezonde noedelsoep met groentehack van De Hippe...

9 februari 2021

Havermout pepernoten

6 oktober 2016

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

7 januari 2016

3 comments

Avatar
alexa 6 september 2016 at 16:14

Dat is zo lekker he! Mijn moeder maakte dit altijd

Reply
Groentje lasagne - Groentje Gezond 1 juni 2017 at 16:48

[…] Ook lekker bij dit recept, een frisse komkommersalade […]

Reply
Vegetarische lasagne met lekker veel groenten - Groentje Gezond 4 september 2017 at 07:00

[…] Zo ziet de lasagne eruit op je bord. Het valt altijd een beetje uit elkaar maar het was mijn visite en mij in ieder geval goed bevallen. Meestal serveer ik mijn warme ovenschotels met een frisse komkommersalade. […]

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

Wat een ontzettend lekker havermout toetje heb ik Wat een ontzettend lekker havermout toetje
 heb ik gemaakt!
Nou moet ik eerlijk bekennen, dit is eigenlijk een bloeper. De originele ontbijttaart van @nandaskeuken zag er amazing uit. En dan maak ik er een soort bavarois van 🙈 een gelukkig ongelukje en ik schreef er over op de blog. Link in bio 💛

Op het nippertje deze#swiepswoepswap van @mandyandmore
Genieten. Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek. Genieten.
Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek. Het was heerlijk opgroeien maar op mijn 18e verhuisde ik. Eerst naar Zwolle, toen naar Utrecht en daarna naar Amsterdam. Mijn familie noemd me "Stadse" waarschijnlijk door mijn stedelijke fratsen. Hoewel ik van de stad hou ben ik ook graag te vinden bij mijn ouders. Het tempo ligt lager, er is meer stilte en rust. Helemaal terug wil ik niet maar soms... Denk ik dat een rustigere plek ook wel bij me past.

Ben jij een stads- of een dorpsmens?
Geen make-up nodig als je haar zoveel volume heeft Geen make-up nodig als je haar zoveel volume heeft 😂👌
Vandaag stond even in het teken van opladen. De afgelopen weken probeerde ik hard balans te vinden en eerlijk? Dat valt niet mee. Nog steeds merk ik soms pas te laat dat ik teveel doe. Ik krijg hoofdpijn, veel last van pds en merk dat ik grijp naar series kijken en niet naar buiten willen. Vandaag bewust een stapje terug en ineens gewandeld en opgeruimd. Zodra ik een mindset heb van: niets moet, alles mag... Dan voel ik me opladen.
Wat doe jij om weer wat bij te tanken tijdens drukke weken?
Ik vond mezelf altijd echt een zomermens. Zodra de Ik vond mezelf altijd echt een zomermens. Zodra de blaadjes vielen had ik meteen een dikke herfstdip die ook wel eens uitmondde in een winterdepressie. De laatste paar jaar heb ik daar gelukkig minder last van. Ik schreef er spontaan een artikel over op Groentje Gezond. Heb jij wel eens last van een winterdip?
P.s: I love the snow though!
Deze lekkere noedelsoep staat binnen 20 minuten bi Deze lekkere noedelsoep staat binnen 20 minuten bij jou op tafel. Geïnspireerd door de groentehack van @dehippevegetarier.
Hier deel ik alvast de hack en de rest van het recept vind je op de site (link in bio).
.
1. Doe de sjalot samen met de gember, knoflook, gemalen koriander en zonnebloemolie in de keukenmachine en blend tot een gladde pasta.
2. Verhit een wokpan op middelhoge temperatuur en verwarm de pasta totdat deze begint te geuren. Voeg wokgroenten toe aan de pan en roerbak dit 6 tot 8 minuten.
.
Dit kan je ook gebruiken voor andere gerechten maar ik besloot er mijn eigen soepje van te maken. Because I loooove soup!
.
Ik ben trouwens ook trots op de foto's die ik maakte voor dit recept. Deze zou toch zo in de @allerhande passen?
.
Deze post is in samenwerking met @albertheijn.

#groentehack #groentegemak #recipe #nomnom #foodporn #foodblogger #foodblog #yummyfood #noodlesoup
Allemaal ontzettend bedankt voor het meedoen met d Allemaal ontzettend bedankt voor het meedoen met de leuke winactie van @ellahealth.nl. Oprichter Job vond jullie reacties zo leuk dat hij een actiecode heeft vrijgegeven voor 20% korting!
. 
Als je naar de website van Ellahealth.nl gaat typ dan code GROENTJEGEZOND2021 in.
.
Dit omdat er zoveel likes en leuke reacties waren op de zitballen en de winactie. In mijn bio zie je de link naar mijn review en informatie over zitballen en Ellahealth.
.
Bedankt allemaal voor het meedoen en vergeet niet als bedankje voor de korting @ellahealth.nl te liken.
.
Ik werd niet betaald voor deze samenwerking maar had wel een mooie bal gekregen. Dit was een samenwerking omdat we beiden geïnteresseerd waren in wat de ander doet 💛 Hoop dat jullie het net zo leuk vonden als wij
Volgen op Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

Pinterest

@Groentjegezond
Topblogs
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top