Frisse komkommersalade met kwark en knoflook

by Anouk

Deze komkommersalade eet ik wel een paar keer per week. Per week? Ja per week. Het is gewoon zeer lekker, naast een salade eet ik gewoon vaak nog dit, omdat dit niet zo goedgevuld is als een gezonde salade maar wel érg lekker. Ik maak hem op twee verschillende manieren, maar het idee is hetzelfde.

58613d0d-4c7c-4102-bbcd-ba33f6cd036c_zpsx4hbvuze

 

Manier 1 

Ingrediënten

– 1 komkommer

– 1 el mayonaise

– ongeveer 15-20 dl (magere) yoghurt

– 1 ui

– 2 teentjes knoflook

– verse bieslook

– peper en zout

Bereiding

Doe de mayonaise en de yoghurt in een kom en meng deze door elkaar. Snipper de ui en snij de knoflook klein (of gebruik een knoflookpers). Voeg ook wat verse bieslook toe, dit kan je knippen of snijden.

Rasp de komkommer (of snij deze klein) en roer door het yoghurtmengsel.

*Als variatie kan je ook de komkommer in blokjes snijden (snij eerst de komkommer doormidden, snij dan over de lengte twee of drie keer en snij dan blokjes door over de breedte te snijden).

 

 

 

Manier 2 (voor de makkelijke maandag)

Ingrediënten

-1 komkommer

-1 el mayonaise (optioneel want kwark is al heel romig)

– een paar grote scheppen kwark (3 of 4 scheppen)

– 2 el water

– 2 el gedroogde Italiaanse kruiden

– knoflookpoeder naar smaak (ik strooi vaak best veel, maakt het pittig)

– peper en zout

Bereiding

Meng de mayonaise (optioneel) en de kwark. Vind je dit net als ik te dik? Leng dan aan met een paar eetlepels water tot jij vindt dat het de

goede consistentie heeft.

Voeg de kruiden toe, ik gebruik vaak een potje gedroogde Italiaanse kruiden maar wissel ook wel eens af met paprikapoeder, peterselie. Nét wat goed bij

de hoofdmaaltijd past.

Voeg de knoflookpoeder toe en wat peper en zout.

Snij de komkommer, je kunt kiezen voor blokjes, schijfjes, raspen etc.

Eet smakelijk!

 

Wat ik ook doe is een combinatie van deze twee. Soms heb ik zin in blokjes komkommer, soms in dikke schijven, soms helemaal fijn geraspt en soms maak ik plakjes met een kaasschaaf of dunschiller. Ik ben gewoon helemaal gék op komkommer dus ik wissel af met deze manieren.
 photo e09662ba-d47a-4579-9bed-1aae1c843d88_zpspwgwiyia.jpg

 photo 20160830_191043_zpsulmgztlk.jpg
Lekker als bijgerecht, en het past bij álles, althans dat vind ik.

 

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Misschien ook iets voor jou?

4 comments

alexa 6 september 2016 - 16:14

Dat is zo lekker he! Mijn moeder maakte dit altijd

Reply
Groentje lasagne - Groentje Gezond 1 juni 2017 - 16:48

[…] Ook lekker bij dit recept, een frisse komkommersalade […]

Reply
Vegetarische lasagne met lekker veel groenten - Groentje Gezond 4 september 2017 - 07:00

[…] Zo ziet de lasagne eruit op je bord. Het valt altijd een beetje uit elkaar maar het was mijn visite en mij in ieder geval goed bevallen. Meestal serveer ik mijn warme ovenschotels met een frisse komkommersalade. […]

Reply
Makkelijke quinoa met veel groenten - Groentje Gezond 29 november 2022 - 09:23

[…] Dit gerecht is vooral erg lekker met een frisse komkommersalade. Deze maakte ik in het verleden al eens voor de blog. Het recept vind je hier. […]

Reply

Geef een reactie