Floatfit yoga

by Anouk

Helemaal in mijn nopjes van de Floatfit Plus de vorige keer, heb ik een vriendin weten te overtuigen afgelopen maandag met me mee af te reizen naar Ede voor de Floatfit Yoga. Ik ben dol op yoga, doe het minstens twee keer per week dus dat gecombineerd met balanceren op het water, leek me echt ultiem genieten. Mijn vriendin was bijna net zo enthousiast, ware het niet dat haar zenuwen haar nog een beetje haar belemmerden. Begrijpelijk want ze was ook nog niet bekend met yoga gewoon op de grond.

 photo PhotoGrid_1465752608813_zps9zwd7k4b.jpg

Een verslagje:
We waren lekker vroeg dus we konden nog even zwemmen. Zoals echte meisjes dat doen, riepen we bij de rand van het zwembad ‘oeh het is een beetje koud.’ Snel warmzwemmen dus. Een toffe chick uit Brazilië met stoere tattoos op haar armen gaf de yogales, in het Engels. Op zich niet zo’n probleem want ze deed ook alles voor. Negen dappere meiden sprongen het water in en legden hun matten vast.

We begonnen zittend. We deden een hoop draaibewegingen en rekten en strekten. Langzaamaan bewogen we ons tot stand. Daarna werd het toch wel wat spannender. De eerste viel in het water. Ze lachte er hard bij. Vallen is echt geen schande bij deze les! Ik zat zelfs te hopen op oefeningen waardoor de kans groter werd dat ik zou vallen. ‘Ik lig niet voor niks in het zwembad!’ dacht ik nog. De les was super zen en van een makkelijk niveau. Ook voor de beginnende sporter goed te doen (wel uitdagend maar niet te moeilijk). De meer ervaren yogi onder ons zou ik aanraden verzoek te doen om een gevorderden groep te starten. Maar de receptioniste liet me weten dat dat echt nog toekomstmuziek is. Na de les mocht mijn vriendin nog even wat foto’s van mij maken. Niet schrikken, deze poses zaten niet allemaal in de les. Vrolijk en vol met energie gingen we weer richting trein.

Onderweg hebben we onszelf nog op een frietje getrakteerd. Wat was is er nou lekkerder na het zwemmen dan iets vets en zouts?

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Misschien ook iets voor jou?

6 comments

karlien 14 juni 2016 - 13:16

Zo gaaf! Ik wil dit ook graag doen. Ben onlangs begonnen met windsurfen en in het zwembad bezig zijn met balans is leuk voor in de winter!

Reply
Marloes 15 juni 2016 - 13:08

Hey Karlien ga je een keer met me mee?

Reply
Fitfreak 24 juni 2016 - 14:55

Nu las ik gisteren ook al iets hierover op een andere blog. Het lijkt mij echt helemaal geweldig om te doen, zelf doe ik wel aan stand up paddling en wakeboarden. Maar dit lijkt me gewoon geweldig om te doen!!

Reply
Gezonde blogger 17 september 2019 - 13:22

Leuk artikel.

Reply
Anouk 8 oktober 2019 - 14:19

Dankjewel!

Reply
Harrison 2 december 2020 - 09:39

very informative.

Reply

Geef een reactie