Fatsecret (app review)

by Anouk

Toen ik net begon met afvallen, want dat was oorspronkelijk mijn doel: afvallen en gezond worden, installeerde ik Calorieteller via de appstore op mijn telefoon. Het is nu te vinden als fatsecret, maar je kan je ook via de website aanmelden. Het fijne van deze app is dat je de barcodes van producten kan scannen, omdat alle producten door mensen zoals jij en ik worden ingevoerd zijn er steeds meer producten beschikbaar. Veel meer dan op de eetmeter van het voedingscentrum bijvoorbeeld. Fatsecret laat je heel overzichtelijk zien hoeveel kcal, eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels, suikers en nog veel meer, je binnenkrijgt.

Voor mij was deze app heel belangrijk, niet zozeer om de calorieën bij te houden, maar vooral om te kijken wat een portie eten nou precies inhoudt. Stel je eet kip tandoori met rijst, toevallig een van mijn lievelingsgerechten, dan nam ik een portie waarvan ik dacht dat het goed was. En soms nog een bord extra omdat het gewoon ‘zo lekker’ was. Toen ik de app installeerde kwam ik er achter dat op een norm van 2000 kcal, twee porties (250 gram) kip tandoori 1320 kcal is! En dat terwijl ik de rest van de avond helemaal niet meer bewoog en een paar uur na het eten lekker ging slapen. Door een eetdagboek bij te houden ben ik weer in gaan zien wat porties inhouden. Af en toe kip Tandoori eten is helemaal niet erg, maar hou je portie in de gaten. In sommige producten, ook al lijken ze gezond, zitten veel meer kcal dan je denkt.

Ook belangrijk is dat de app bijhoudt hoeveel kcal je verbruikt per dag.  Je ziet of je evenveel, minder of meer eet dan je verbruikt. Al met al een handig optelsommetje waardoor jij kan zien of je in ieder geval kwa calorie-inname op de goede weg bent.

Tegenwoordig gebruik ik de app niet meer zo vaak. Soms hou ik een dagje bij om te kijken of ik nog op de goede weg ben. Met het ‘op de goede weg’ bedoel ik tussen de 1700 en 2000 kcal per dag. Op dit moment is gezond leven belangrijker voor mij dan afvallen, maar ik wil nog steeds wel wat kilo’s kwijt om op een ideaal gewicht (zie linkjes) te komen. Ondertussen heb ik door de app door dat ik door bepaalde handigheidjes (1 opscheplepel van dit, een handje van dat) precies goed schat hoeveel ik kan hebben. Zo eet ik met mijn verstand, in plaats van met mijn ogen.

Linkjes!

www.fatsecret.nl

Bereken HIER je ideale gewicht

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie