Facebook Gezondheidsgroepen

by Anouk

Op Facebook zijn er een heleboel gezondheidsgroepen, een aantal waar ik lid van ben. Leef je koolhydraatarm, volgens het paleoprincipe, volgens het Voedselzandloperboek of wil je zoveel mogelijk weten over algemeen ‘gezondheid’? Er is vast een groep voor! Vaak is het leerzaam, interessant, gezellig en informatief.

Maar nóg vaker begint er een ruzie om vrijwel niets.

En daar word ik persoonlijk heel moe van, mensen die elkaar niet in hun waarde laten omdat ze op een iets andere manier met gezondheid bezig zijn. (Daar kunnen jullie binnenkort een artikel over verwachten).

Daarom heb ik besloten een nieuwe groep op te richten, speciaal gericht op:
Informatie / tips / delen van recepten / gezond(er) leven

Het enige wat vooral heel erg belangrijk is:
Laat iedereen in zijn/haar waarde!
Iedereen neemt gezondheid op zijn/haar manier serieus, dit betekent dat de een het gezond vind om geen koekjes meer te eten, of suiker uit de thee achterwege te laten, terwijl een ander het prettig vind om elke ochtend een versgeperst tarwegrassapje te drinken of een ander sport dagelijks.

Het is aan ons om daar NIET over te oordelen, iedereen moet bij zichzelf nagaan of dit werkt voor hem of haar en een ander kan hier weer helemaal anders over denken. Tips en informatie delen mag natuurlijk altijd!

Een voorbeeld ‘geleend’ van een andere groep:
facebookgroep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bovenstaande foto is een stukje uit een groep waar later een gigantische discussie losbarstte. Aan de ene kant stonden de mensen die helemaal tegen suiker/zoetstoffen en e-nummers waren, die riepen: Aspertaam is gif! Aan de andere kant stonden mensen die zeiden: ach zit toch niet zo te zeuren, laat ons toch lekker, alles in het leven is al slecht! etc.

Met ‘mijn’ groep, wat ik hoop dat gewoon ‘onze’ groep kan worden, wil ik een andere weg in slaan. Vooral veel informatie geven en krijgen, elkaar helpen en steunen in een gezondere wereld en vooral een goede communicatie. En iemand die alleen wil stoppen met koekjes kan dan een recept delen van koekjes met honing in plaats van suiker, terwijl een ander vraagt waar tarwegras nou eigenlijk goed voor is.
Ik denk dat het allemaal samen zou moeten kunnen, op een manier dat we er allemaal beter van worden.

Wie doet er mee?

Link Facebookgroep Groentjes Gezond.

Misschien ook iets voor jou?

3 comments

Jenn 20 april 2015 - 13:04

Dat soort ‘ruzietjes’ zijn voor mij de belangrijkste reden dat ik de meeste gezondheidsgroepen verlaten heb. Ik kom eens bij jou kijken 🙂

Reply
Angela | Great Body & Skin 20 april 2015 - 18:52

Ja het is vreselijk soms. Sommige groepen lijken wel sektes!

Reply
Nathalie 20 april 2015 - 19:29

Vreselijk inderdaad. Alsof gezond eten ineens een religie is geworden. Men gelooft zo in hun eigen manier van leven/eten, dat andere manieren onmogelijk óók geschikt kunnen zijn…

Reply

Geef een reactie