Even voorstellen! Een update na 9 jaar

by Anouk

Hoi! Wat leuk dat je een kijkje neemt op Groentje Gezond! Misschien volg je me al vanaf het begin, misschien kijk je hier voor het eerst. Het leek me leuk om me na 9 jaar eens opnieuw aan je voor te stellen want mensen en hun blog veranderen nou eenmaal een heleboel in zoveel jaar. Terwijl andere dingen waarschijnlijk altijd hetzelfde zullen blijven. In ieder geval, aangenaam kennis te maken! Ik ben Anouk en ga vandaag eens delen wie ik ben en wat je allemaal op Groentje Gezond kan vinden.

Groentje Gezond

In januari 2014 startte ik met Groentje Gezond. Mijn studie journalistiek had ik na 3 jaar besloten niet af te maken en ik ging studeren voor docent Engels wat ik uiteindelijk ook ben geworden. Het begon als informatieve blog hoe je het beste kon afvallen maar al snel werd het een persoonlijke blog. Ik ging uitdagingen aan zoals leven van 5 euro per dag of een maand lang elke dag sporten. De ene maand at ik alleen maar soep om aan te tonen dat soep veelzijdig en gezond kon zijn en dan laste ik weer een suikervrije maand in. Daarnaast plaatste ik recepten en die kun je allemaal nog teruglezen bij recepten.

Op een gegeven moment ben ik veel gaan hoepelen. Super leuk en dat wil ik graag weer oppakken. Het is een fijne manier om wat extra te bewegen, voelt als dansen en ik vond het leuk hoepel filmpjes te maken.

Maar wie is Groentje Gezond dan?

Zoals ik al schreef heet ik Anouk en ben ik inmiddels 32 jaar. Geen student meer, wonend in een koophuis met mijn man en zeven maanden oude dochtertje. Je weet nooit hoe je leven loopt en in die negen jaar heb ik hoogtepunten en dieptepunten gehad. Een dieptepunt was een zware burnout maar hoogtepunten waren het kopen van een huis, trouwen en het krijgen van onze dochter. Daarnaast vind ik mijn werk als docent Engels en EHBO erg leuk dus ja, ik ben erg gelukkig op dit moment!

Even wat weetjes over mij:

 • Mijn lievelingskleur is geel
 • Je mag me wakkermaken voor tomatensoep
 • Door body positivity doe ik niet meer aan diëten
 • Heb een hekel aan oordelen over een ander
 • Pak liever de (elektrische) fiets dan de auto
 • Heb in een klein dorp in de Achterhoek gewoond. Maar ook in Zwolle, Utrecht, Amsterdam en IJsselstein
 • Hou van geschiedenis, had dit eerst willen studeren in plaats van docent Engels
 • Verf mijn haar al jaren rood met henna en volg de Curly Girl methode
 • Wilde vroeger schrijfster, musical ster of kapper worden en heb alles als amateur gedaan
 • Ben een echte plantenmama
 • Zou graag een hond willen
 • Was vroeger gothic/alto en draag al zeker tien jaar een choker
 • Ga elke week stijldansen met mijn man
 • Vind Middeleeuwse festivals leuk
 • Noem mezelf feminist en ben gelukkig getrouwd met een man die vaak hetzelfde denkt als ik
 • Hoop dat wij en de generaties na ons meer kunnen betekenen als het gaat om sociaal zijn en het welzijn van de aarde

lijkt het je leuk mij te volgen na het lezen van dit alles? Tof! Je kan me onder andere volgen op Instagram en Facebook. Stuur me daar ook vooral eens een berichtje, dat vind ik altijd leuk. Of laat een comment achter onder dit artikel.

Veel liefs, Anouk

Misschien ook iets voor jou?

4 comments

CaJ Krabshuis 5 maart 2023 - 11:03

Hoi Anouk, leuk om te lezen dat het goed met je gaat en wat een prachtige dochter je hebt. Onze tijd bij de Gall was er een van ups en downs- maar jij was daar het uppertje van😉
Groetjes Caroline

Reply
Anouk 6 maart 2023 - 18:52

Dankjewel! Het was inderdaad een bijzondere tijd bij de Gall & Gall maar kijk er positief op terug omdat ik jou een topslijter en leuk mens vond ❤️

Reply
Jenn 6 maart 2023 - 11:10

Heey, wat leuk dat je weer blogt!

Reply
Anouk 6 maart 2023 - 18:53

Dankjewel! Leuk dat je me weer gevonden hebt ❤️

Reply

Geef een reactie