Uit eten met diëten: restaurant Simpel, Amsterdam

by Anouk

Uit eten met diëten is een nieuwe rubriek waarin Kirsten en ik in de culinaire (semi)gezonde wereld duiken. Zij heeft allergieën en toleranties waar je hier meer over kan lezen. Ik neem een ‘gewoner’ menu, om zo te vergelijken. Daarnaast kijken we op een positieve manier naar restaurants die graag een stapje meer zetten voor mensen met dieetwensen, zodat zij ook smakelijk uit eten kunnen.

Het eerste restaurant voor deze rubriek is restaurant Simpel, gevestigd in de Pijp, Amsterdam. Op de menukaart van het restaurant, die je op de we website kan bekijken, staat dat er rekening gehouden wordt met allergieën, dat was waarom Kirsten er graag eens wilde eten.

Wij doen even culinair, proost!

Dieetwensen in combinatie met een actie

Het restaurant had een actie voor vijf gangen, chef’s choice. Kon dit nog wel met Kirstens allergieënlijst (van zes pagina’s!) ? ‘Stuur maar naar mij toe, dan stuur ik het naar de kok’, zei de ober behulpzaam. Toen we even naar de (open)keuken keken zagen we inderdaad twee koks gebogen over de lijst. Kirsten voelt zich meteen vervelend als ze met haar lijst komt, bijna wil ze liever niet uit eten omdat ze het gevoel heeft dat ze het anderen zo moeilijk maakt. Toch leek het hier totaal niet uit te maken, misschien vond de chef het juist een toffe uitdaging?

Gang 1

 

 

Ik kreeg een tartaar van rauwe zalm met rivierkreef en selderijchips. Het vijfgangendiner bestond uit allemaal kleine gerechtjes, maar wel genoeg om na afloop flink vol te zijn.

 

 

 

 

Sinds kort eet Kirsten ook vis omdat ze verder niet zoveel mag. Daarom kreeg zij rauwe tonijn met zeewier en truffemayonaise. Dit had ze nog nooit gegeten, maar ze vond het heel erg lekker. Ik mocht ook proeven en ik vond het ook lekker! (Ik moest sowieso alles proeven omdat Kirsten zo bang is om iets binnen te krijgen waar ze niet tegen kan, dan wordt ze heel erg ziek)

 

 

 

Gang 2

 

 

Dit was kip, met spekjes en mango. Doordat de kip zo bleek zag was het niet zo’n fotografisch wonder maar het was wel weer super lekker! Alle gerechtjes zijn klein maar met liefde gemaakt. Nee, ik heb niet vooraf gezegd dat ik een blog ging schrijven dus daar is geen rekening mee gehouden.

 

 

 

 

Kirsten kreeg springrolls die normaal gesproken met tofu worden geserveerd maar zij kreeg ze met groenten.

 

 

 

Er was even tijd voor foto’s, dit is er één van de 30 denk ik. Het helpt niet erg dat ik nooit serieus wil kijken, bij deze dan weer even wel (de andere 29 trok ik gekke hoofden naar de camera). 

Gang 3

 

Deze soep was van doperwten met munt, lekker! Ik hou absoluut niet van gewone erwtensoep, totaal niet, maar dit smaakte dan weer heel erg goed. Het ‘koekje’ van parmezaanse kaas was ik al snel kwijt aan Kirsten die wel weer heel erg gek op kaas is.

 

 

 

 

 

Kirsten kreeg een salade, wat ze heel fijn vond is dat ze de dressing mocht hebben! Omdat ze zo weinig mag, ook weinig kruiden, vind ze het lastig om zelf een lekkere dressing te maken. Helaas wilde de chef niet kwijt wat hij erin gedaan had (als we volgehouden hadden, was hij vast het recept komen delen) maar ze vond deze salade erg lekker.

 

 

 

Gang 4

 

 

Biefstuk! met wat groenten. Gek genoeg waren de cherrytomaatjes bijna het lekkerste, al vond ik de biefstuk ook écht heel erg lekker gebakken. Bijna rare, precies zoals ik het lekker vind!

De tomaatjes waren trouwens zo lekker omdat ze warm vanbinnen waren (maar nog wel gaaf van buiten, hoe doen ze dat?!)

 

 

 

 

Patatjes!  Kirsten kreeg een soort groenten quiche met patatjes. Helaas was Kirsten vergeten te melden dat ze ook geen ei mocht, dus heeft ze niet alles van de quiche opgegeten (goh, wie mocht de rest proeven? ME!)

 

 

Gang 5

 

Jaaaa, toetje! Kirsten kon écht niet meer ze zat helemaal vol (ik heb áltijd ruimte voor een toetje) maar ze at stiekem wel de Crème brûlée en de helft van mijn ijsje op. Gelukkig had in panna cotta die ze niet mocht vanwege de vruchten bovenop waar we dachten dat misschien iets van citrus was toegevoegd. Dus don’t worry, ook al wilde Kirsten geen toetje, ze heeft van mij mee gegeten.

 

 

 

Waarom een dikke pluim voor Simpel?

We hebben echt een geweldige avond gehad. Kirsten voelde zich heel vervelend over haar lijst met voedingsmiddelen die ze niet mag, en toch heeft de kok maar ook de ober zijn uiterste best gedaan om ons een fijne avond te bezorgen. Als je lekker uit eten wil, is dat natuurlijk een must. Dus hier kunnen we heel duidelijk over zijn, bij Simpel kun je absoluut eten, ook als je allergieën hebt. Vol begrip wordt er naar je geluisterd. Misschien vinden ze het wel fijn als je het vooraf aangeeft (dat hadden wij niet gedaan) maar ook als je dat niet doet dan kun je lekker eten en wordt er met je meegedacht.

Website Simpel

Ze hebben ook een Facebookpagina

Dit artikel is uit eigen initiatief ontstaan en is geenszins gesponsord door Simpel. We willen met deze rubriek graag restaurants in het zonnetje zetten die dieetwensen serieus nemen.  Daarom raden wij dit restaurant zeker aan. 

Ben of ken jij een restaurant dat we absoluut uit moeten proberen? Laat het ons weten via de comments óf mail naar Anouk@groentjegezond.nl. Ook ben ik razend benieuwd wat jullie van deze nieuwe rubriek vinden.

 

Misschien ook iets voor jou?

10 comments

Bianca 30 mei 2017 - 09:23

Het ziet er allemaal heerlijk uit, en fijn dat er ook met dieetwensen rekening gehouden kan worden x

Reply
cassandra 30 mei 2017 - 09:50

Ohh wauw wat zijn die bordjes ook allemaal mooi opgemaakt! En wat super handig dat er met dieetwensen rekening wordt gehouden!

Reply
Jamey 30 mei 2017 - 11:14

ik vond het heel erg lastig om uit eten te gaan toen ik aan het dieeten was. Niet zo zeer omdat ik niets kon krijgen maar omdat ik mezelf in de verleiding bracht haha.

Reply
Lonneke 30 mei 2017 - 11:18

Wat goed dat jullie dit zo samen opzetten, ik denk dat er veel mensen wat aan hebben. Zo zie je dat je toch lekker en gevarieerd kunt eten. Ik kende dit restaurant in de Pijp niet.

Reply
Rosita 30 mei 2017 - 12:26

Wat een leuke rubriek! 😉 Ik kan gelukkig alles eten, het lijkt me erg vervelend als je dat niet kunt. Super om te lezen dat het restaurant rekening hield met het dieet van Kirsten.

Reply
Kimberly 30 mei 2017 - 15:05

Dit vind ik nou echt een leuke rubriek! Wat een top restaurant dat ze zo goed rekening hielden met het dieet van Kirsten! Alles ziet er ook super lekker uit.

Reply
Claudia Struijck 30 mei 2017 - 19:44

Nou nou dat ziet er echt heel erg lekker uit zeg. En zo leuk dat ze moeite doen om de bordjes zo mooii op te maken. Super dat er met de dieetwensen rekening wordt gehouden!

Reply
Jenn 31 mei 2017 - 10:18

Wat een leuke rubriek, en het ziet er heerlijk uit!

Reply
Tessa 18 september 2017 - 14:53

Ik vind het altijd best moeilijk om een restaurant te vinden waar ze rekening houden met m’n dieetwensen. Zal deze tip eens checken, als ik volgende keer in onze mooie hoofdstad ben.

Reply
Anouk 22 september 2017 - 09:38

Als het goed is gaan we meer restaurants testen, mocht je nog een stad hebben waar je vaker komt dan hoor ik dat graag 😉

Reply

Geef een reactie