Eindelijk een perfect georganiseerde kledingkast

by Anouk

Opruimen en schoonmaken is niet mijn grootste hobby maar wat ik nou echt altijd vreselijk vond om te doen was kleding opvouwen. Ik kon het ook voor geen meter. Had je net alles redelijk opgevouwen en dan wil je het onderste shirt van de stape, kan je weer helemaal opnieuw beginnen! Tot ik Marie Kondo ontmoette. Nou niet echt dan, via Netflix. Mijn hele huis moest er al aan geloven, nu de kledingkast nog.

Een nieuwe manier van kleding opvouwen

In onderstaand filmpje kun je zien hoe je via de KonMari manier je kleding kan opvouwen. Deze manier is echt vooral handig als je een ladekast hebt, in een gewone kledingkast kan het misschien ook maar dan is alles een stukje onoverzichtelijker denk ik.

Mijn kast

In mijn nieuwe huisje heb ik een ladekast, deze had mijn vriend in zijn vorige huis staan en hij moest van mij echt mee. Hij is namelijk perfect voor de Marie Kondo manier van kleding opruimen en daarnaast heb je bovenop de kast plek om te vouwen. De kast staat in ons washok zodat ik meteen de was kan vouwen als deze klaar is. Ideaal! De kleding van mijn vriend vouwen hij of ik gewoon ouderwets op de bank tijdens het kijken van een serie. Mijn jurken, rokken en lange vesten heb ik in de hangkast hangen.

Daar is mijn kast! Omdat er nog mensen naar aansluitingen van de wasmachine moesten kijken (hoera voor nieuwbouw!) stond hij even in de woonkamer. Had ik wel meteen mooi licht voor foto’s.

Wat ik fijn vind aan deze methode is dat je een broek of een shirt kunt kiezen en dat dan de boel niet allemaal uit elkaar valt. Je pakt gewoon een pakketje (zie foto’s hierboven) uit je kast en de rest blijft op zichzelf staan. Ideaal!

Deze methode is ideaal voor shirts, truien, topjes, ondergoed, en ook broeken. Hierboven een broek van mij, compact opgevouwen op de KonMari manier.

Plezier in opvouwen

Het voelt bijna alsof ik bekeerdben, het opvouwen gaat zo makkelijk ineens. Het ziet er ook een stuk gezelliger en overzichtelijker uit allemaal. Met een muziekje op ben ik zo klaar. Het enige waar ik me nog iets meer op wil focussen is bijvoorbeeld alle kleurtjes bij elkaar. Maargoed, het is ook gewoon even oefenen en er een handigheid in krijgen. Als ik het kan, dan kan iedereen het.

Is dat alles?

Zoals ik al schreef, mijn hangkleding hangt in de grote kledingkast waar ook de kleding van mijn vriend in ligt/hangt. Mijn sokken liggen in mijn nachtkastje. Verder is de was nooit af, tijdens het maken van deze foto’s zat er alweer een heleboel was in de wasmand. De ene keer heb ik vooral zwart in mijn kast, de andere keer springen de kleuren je tegemoet. Uiteindelijk wil ik wel gaan sorteren op kleur omdat de kleding ook makkelijk te verplaatsen is maar op dit moment ben ik nog even aan oefenen.

Tip: organisers in je kast

Wat ik fijn vind is de organisers die ik in de bovenste lade heb. Daar heb ik ondergoed in en dat is ideaal op te bergen. Misschien wil ik in de toekomst nog iets grotere organisers zodat ook shirts en broeken in een eigen vak komen. De organisers zijn te koop bij o.a. de Ikea en Bol.com.

Meer inspiratie

Dit ziet er toch geweldig uit allemaal?

Vind jij de was leuk om te doen? Of heb jij het gevoel dat de was soms jaren van je leven kost? Laat het me weten in de comments

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Jenn 3 februari 2020 - 09:35

Netjes hoor! Ik vind de was verschrikkelijk

Reply
Anouk 11 februari 2020 - 08:55

Haha ik ook, stel het nog steeds uit. Maar als het zo lekker in de lades ligt is het wel een heel fijn gevoel!

Reply

Geef een reactie