Een mooie zitbal, de trend voor thuiswerkenden?

by Anouk

Mijn vakantie is weer voorbij en dat betekent: ik mag weer thuiswerken! Nouja, mag… Laten we dat er gewoon van maken. Ergens vind ik thuiswerken best prettig. Het enige wat ik niet prettig vond was mijn werkplek. In eerste instantie werkte ik vanuit mijn bed of de bank, heel slecht voor je rug ondanks het tafeltje dat ik er speciaal voor had aangeschaft! Voor een uurtje of twee per dag zou het vast wel kunnen maar een hele werkdag? Nou heb ik ook wel een klein bureau, maar hoe mooi ik de gele Ikea stoeltjes daarbij ook vindt, het is niet geschikt om er de hele dag op te zitten. Na flink veel last van mijn rug kwam ik op de zitballen van Ella Health en stelde ik voor het eerst in de zes jaar Groentje Gezond een samenwerking voor. Met winactie! Dus als jij benieuwd bent naar een mooie zitbal én een kans om er een te winnen: lees dan vooral door!

Wat is een zitbal?

Een zitbal is zo’n grijze bal die vaak door sporters of fysiotherapeuten gebruikt wordt om oefeningen mee te doen, maar je kan hem ook gebruiken om een betere zithouding te krijgen. Mijn vriend die oefentherapeut was zei dat hij een zitbal vaak aanraadde om een betere en actievere zithouding te krijgen. Op een zitbal zit je nooit helemaal stil, je wiebelt en traint hierdoor je rugspieren. In het begin is aan te raden om niet meteen hele uren op de bal te zitten maar dit op te bouwen. Ook kun je afwisselen tussen de bal, een stoel en ook staand je werk doen als je een verstelbaar bureau hebt.

Zitballen worden steel populairder en wees niet bang dat je een lelijke grijze pvc-bal in je huiskamer hebt liggen. Tegenwoordig hebben ze prachtige hoezen waardoor ze precies bij jouw interieur kunnen passen.

Waarom een zitbal?

Een vriendin van mij gebruikte tijdens en na haar zwangerschap de bal voor een betere bekkenstabiliteit en als ik bij hun op visite was zat ik graag aan de keukentafel op die bal. Ik vond het fijn voor mijn rug omdat ik snel onderuitzak of juist extreem mijn best moet doen om rechtop te zitten op stoelen. Daarnaast kon ik me herinneren dat kinderen ook weleens zo’n zitbal of zitbalstoel hebben om actiever te werken. Door beweegdrang kan het zijn dat je afdwaalt tijdens je werk en met zo’n zitbal zou dat minder kunnen zijn. Op mijn werk zat ik ook altijd op een stoel zonder rugleuning met een bolling als onderkant dus de stap naar een zitbal was voor mij zeer makkelijk te maken.

Ik ben helemaal blij!

Sinds bijna een maand heb ik nu de zitbal kunnen testen van Ella Health en ik moet zeggen dat hij super goed bevalt! Zoals jullie misschien weten ben ik naast blogger ook docent Engels en tja, ik geef nu eenmaal veel online lessen en moet helaas hele dagen zittend doorkomen. De zitbal zorgt dat ik in ieder geval een vaste werkplek (bureau) heb en daardoor niet meer in bed of op de bank werk. Daarnaast ben ik minder moe aan het einde van de dag en heb ik het idee dat ik geestelijk minder moe ben. Ik dwaal minder af en heb dus een actievere werkhouding.
Wel wissel ik soms af door te staan, ik heb toevallig een kastje met platenspeler en dat is een ideale hoogte om te staan met mijn laptop.
Mijn leerlingen heb ik inmiddels allemaal op de hoogte gebracht want zo’n wiebelende juffrouw op de camera was in het begin even wennen. (Hoe langer ik de bal heb hoe minder ik wiebel en stuiter, in het begin deed ik dat onbewust wat meer, haha!)

Ella Health

Zoals ik in de inleiding al schreef heb ik zelf Ella Health benaderd omdat zij prachtige zitballen hebben voor een prima prijs én de stoffen ook nog eens van biologische kwaliteit zijn. Ik had goed contact met oprichter van Ella Health Job Couwenberg en merkte dat Ella Health een persoonlijk bedrijf was die nu nog klein is maar waarin het helpen van mensen met rugklachten én onze ecologische afdruk centraal staat.

Bij elk gekocht product wordt een deel van dat aankoopbedrag gedoneerd aan Trees for All waarbij boven over de hele wereld geplant worden. Als je meer wil weten over duurzaamheid, over Ella Health of over de producten die ze verkopen ter bevordering van rug- en slaapproblemen kijk dan even op deze pagina’s:

Winactie!

Omdat de kerstvakantie weer voorbij is en we met zijn allen nog wel een tijdje thuis zullen werken hebben Job van Ella Health en ik een leuke winactie bedacht voor jullie!

Je kan een zitbal met linnen hoes naar keuze winnen ter waarde van 89,95!

Bekijk hier alle beschikbare modellen

Wat moet je daarvoor doen?

  1. Like Groentje Gezond en Ella Health op Facebook
  2. Schrijf onder de Facebookpost waarom je deze bal zou willen winnen
  3. Extra winkans: like Groentje Gezond en Ella Health op Instagram zodat je nooit onze updates mist.

De winnaar wordt 11 januari bekend gemaakt en dan wordt er contact met je opgenomen. Dit doen we via Facebook dus zorg dat je je inbox goed in de gaten houdt.

Disclaimer:

Dit artikel betreft een samenwerking, zoals jullie van mij gewend zijn schrijf ik mijn objectieve mening en heeft de samenwerking daar geen invloed op gehad.

Een zitbal is geen alternatief voor medische hulp, als je last hebt van rugpijn zorg dan dat je op tijd naar je huisarts gaat en dat je naast een goede zithouding je ook genoeg beweegt (minimaal dertig minuten per dag).


Een groot dankjewel aan mijn lieve buurvrouw Stella, zij stelde haar appartement beschikbaar voor foto’s.

Misschien ook iets voor jou?

6 comments

Frederique 7 januari 2021 - 12:41

Het ziet er leuk uit en ik heb het al eens eerder overwogen maar ik maak me dan toch zorgen dat ik na een tijdje een leuning mis. Ik werk echt heel veel uren thuis achter een comp en ik heb snel last van mijn rug 🙁

Reply
nicole orriens 7 januari 2021 - 13:34

Ik zit net te stressen over de kwaliteit van de keukenstoel waarop ik zit te werken, dus ik doe graag mee aan deze winactie.

Reply
Lindaschrijfthetop 7 januari 2021 - 13:53

Ik gebruikte vroeger voor Pilates zo ’n bal. Maar voor achter me laptop lijkt het me wel even wennen.

Reply
Saskia 10 januari 2021 - 09:35

Ik had er een op kantoor liggen waar ik soms wel eens gebruik van maakte. Is even wennen, maar je merkt al snel de voordelen van zo’n zitbal. Ik laat de winaktie even aan me voorbij gaan (ben stevig aan het opruimen thuis) maar raad hem dus wel echt aan

Reply
Renata Feyen 10 januari 2021 - 15:47

Wat leuk die zitbal en past perfect in het interieur daar – leuk dat je buurvrouw haar woning uitleent voor foto’s 🙂

Reply
Simone 13 januari 2021 - 11:01

Dat is wel een hele mooie bal. Zelf zit ik toch liever met mijn rug ergens tegenaan! 🙂

Reply

Geef een reactie