Een jaar gestopt met roken

by Anouk

Vanavond is het precies een jaar geleden dat ik mijn laatste sigaret opstak. Ik was een niet-roker geworden!

Lees hier hoe ik stopte met roken

Het ging me raar genoeg gemakkelijk af, ik had geen trek meer in een sigaret. Ik vond het zelfs vies! Mijn toenmalige vriend rookte wel gewoon, maar dat vond ik gewoon stinken. Rokers vermeed ik niet helemaal, maar ik vond het bevrijdend dat ik niet mee naar buiten moest met rokers, of met uitgaan dat ik niet in een rokershol hoefde te staan. Ook was ik voordat ik stopte met roken zo verslaafd dat ik me na een uur of twee binnen zitten (denk aan school of stage) ik me niet meer kon concentreren.

Het was vooral een opluchting, het hoefde niet meer. De ketenen, zoals ik mijn verslaving zag, waren weg.

Afglijden

Heb ik helemaal niets meer gerookt in dat jaar? Nee, ik heb een paar sigaretten gerookt. Alleen in combinatie met alcohol, toen mijn relatie net uit was heb ik een paar sigaretten gerookt. Ik vond het super vies! En toch deed ik het. Zo kwam ik erachter dat de verslaving toch nog dieper zit dan ik had verwacht. Nadat ik gerookt had voelde ik me vies, werd ik spontaan weer kortademig en merkte ik dat ik de dagen erna vaker dacht aan roken. Waarom? Geen idee, een gevoel van ontsnappen. Maar ik ben niet zo ver door gaan roken dat ik weer in een gewoonte verviel. De gerookte sigaretten zijn op twee handen te tellen.

Niet meer willen roken

Uiteindelijk heb ik besloten dat het onzin was, dat ik met een paar wijntjes op toch van iemand een sigaretje leende. Terwijl ik verdorie in mijn dagelijkse leven totaal geen zin had om te roken. Ik had het ook alleen met bepaalde personen raar genoeg, die dan toch even dat ene sigaretje aanboden omdat het ‘gezellig was’.

Maar ik wil niet meer roken, zie mezelf nog steeds als niet-roker. Dus hopelijk vergeven jullie mij dat ik een paar keer een misstap heb begaan, is het boek dat ik las om te stoppen niet heilig, maar ben ik vooral blij dat ik niet meer wil roken.

[bol_product_links block_id=”bol_55ee9b4406b36_selected-products” products=”1001004005492076,1001004005733134,666759262,666832691,9200000014954179″ name=”stoppen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Bovenstaande zijn linkjes met boeken die je kunnen helpen met stoppen met roken. (Doet de link het niet? Dat komt waarschijnlijk door de adblock) Meer weten over linkjes van Bol.com? Kijk dan even bij mijn disclaimer.

Ben jij wel eens gestopt met roken? Was dat moeilijk? En heb je ook een paar momenten gehad dat je terugviel?

 

Misschien ook iets voor jou?

13 comments

Sytse 9 september 2015 - 01:05

Ik heb afgelopen avond m’n laatste sigaret gerookt. Dus ook op 8 september! Ik ben er ook even klaar mee. Hopelijk dit keer langer dan een maand..

Reply
Leoni 9 september 2015 - 10:44

Wauw super knap hoor! Ik rook zelf ook, best veel, wel 15 sigaretten per dag denk ik. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet perse als iets slechts zie, maar dat kan ook best de verslaving zijn die spreekt. Natuurlijk ben je altijd ergens afhankelijk van, en dat staat me soms wel tegen. Anderszins geeft het me ook de rust en zorgt het ervoor dat ik ook tijdens het werk ‘verplichte’ pauzes inlas. Daar ben ik dan wel weer blij mee omdat ik anders me over de kop zou werken. Toch denk ik dat ik wel de stap wil nemen om te stoppen, maar wanneer dat wordt weet ik nog niet. Ik moet er ook echt klaar mee zijn, en op dit moment is dat nog niet echt het geval. (ja ik weet het, smoesjes smoesjes hahaha)

Reply
Irma 13 september 2015 - 08:41

Heeeu go you! Netjes, een jaar al!

Reply
wendy 16 september 2015 - 23:43

Super goed! Er is altijd veel wilskracht voor nodig om te stoppen.

XxX
http://www.wendyvansoest.com

Reply
Jenn 18 september 2015 - 13:57

Ik ben nooit gestopt met roken, om de hele simpele reden dat ik er ook nooit mee begonnen ben. Zelfs geen trekje, en ik heb het ook nooit gemist.

Reply
Champix 18 september 2015 - 15:00

“Heb ik helemaal niets meer gerookt in dat jaar? Nee, ik heb een paar sigaretten gerookt. Alleen in combinatie met alcohol, toen mijn relatie net uit was heb ik een paar sigaretten gerookt.”

Heel herkenbaar! Vooral in combinatie met alcohol krijg ik altijd de neiging om er weer ééntje op te steken.

Gr. Chantal

Reply
Champix 20 september 2015 - 19:46

Leuk geschreven! Ik hoop dat je het volhoudt en niet af en toe weer gaat beginnen als je alcohol op hebt! 😉

Succes! Evelien.

Reply
Anouk Vriezen 14 oktober 2015 - 13:52

Dankjewel Evelien, ik heb alweer een paar keer weerstaan dus ga het gewoon niet meer doen.

Reply
Champix 18 oktober 2015 - 11:23

Zo mag ik het horen! Ik ga het ook proberen vol te blijven houden!! Good luck Anouk.

Reply
Johnny 15 december 2015 - 02:50

Ik ben ook al een tijdje gestopt is erg zwaar gelukkig heb ik mijn e-sigaret die me door de moeilijk momenten heen sleept. Ben inmiddels afgestapt van de eliquids met nicotine naar de smaakjes van http://www.esigaret-shop.nl

Reply
"Bedenk eens hoeveel calorieën je bespaard!" - Groentje Gezond 21 september 2016 - 07:18

[…] terwijl ik toch zeer gezond leefde (maar ik kon een tijdje niet veel bewegen). Toen ik uiteindelijk stopte met roken kwam de rest van de kilo’s eraan. Iets waar ik echt van huiver is calorieën tellen, dus wat […]

Reply
Stoptober - Groentje Gezond 7 oktober 2016 - 13:24

[…] ketter. Hoe ik toen ben gestopt heb ik beschreven in “Yay ik ben een niet-roker” en “een jaar gestopt”. Geen zin om terug te lezen? Geen probleem ik zal kort beschrijven hoe ik ben gestopt, en na meer […]

Reply
"Bedenk eens hoeveel calorieën je kan besparen!" - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:20

[…] terwijl ik toch zeer gezond leefde (maar ik kon een tijdje niet veel bewegen). Toen ik uiteindelijk stopte met roken kwam de rest van de kilo’s eraan. Iets waar ik echt van huiver is calorieën tellen, dus wat […]

Reply

Geef een reactie