Een gezellig dagje gezondheidsbeurs

by Anouk

Superleuk! Ik mocht gratis naar de Nationale Gezondheidsbeurs vrijdag, samen met een vriend of vriendin. Op de Facebookpagina mocht ik zelfs gratis kaartjes weggeven (je betaalde alleen 1,50 boekingskosten) en op die manier is mijn lieve kleine broertje (Oké, hij is 21) ook mee!

 photo 20150206_140830_zpswqnftwin.jpg
Mijn gezelschap, Kirsten en Broertje

 photo IMG-20150206-WA0003_zps1r6gmvtn.jpg
Ik had wel wat anders aan mogen trekken, dacht ik toen Broertje de foto liet zien die hij had gemaakt. Oeps, ik had vooral zin om iets über confortabels aan te trekken. Deze trui heb ik in Gran Canaria gekocht, en hij zit zo fijn en comfy. Maar niet helemaal handig als je een foto dagje wil maken voor je blog (oeps!).

 photo 20150206_143358_zpscdq2ckgm.jpg
Er waren meerdere sprekers, wij hebben Jesse van der Velde gehoord (van o.a. het boek De snelle superfood chef) en Ralf Moorman die de Hormoonfactor schreef.

Op een gegeven moment stond ik nogal lang te praten met iemand die me een HelloFresh box wilde verkopen. Broertje en Kirsten waren toen ineens nergens meer te bekennen. Bleek dat ze naar de ‘snoep-afdeling’ waren gegaan! En daarmee bedoel ik eigenlijk de proef-afdeling. Je had namelijk verschillende vakken met verschillende kramen op de Gezondheidsbeurs. Zo had je gezondheid-medisch, maar ook apparatuur, massage, beauty én eten. Broertje en Kirsten waren dus overal gaan kijken of ze iets konden proeven.

Een leuke stand op de Beurs vond ik Bio+. Zelfs de directeur wilde met me in gesprek.
 photo IMG-20150207-WA0006_zpsnnf8xtic.jpg
De directeur van Bio+

Je kon er proeven wat het verschil tussen ‘gewoon’ en Biologisch was. Eerst proefden we appelsap, twee bekertjes. En dan kon je aan de kleur, de dichtheid en de smaak meteen merken wat het verschil is tussen gewoon en bio.
De biologische appelsap was veel lekkerder, voller van smaak, als je het vergeleek met de gewone appelsap.

 photo IMG-20150207-WA0010_zpsye9xd4wp.jpg
Appelsapjes proeven

We praatten nog even over het prijsverschil. Ik snap dat biologisch duurder is, en dat vind ik ook helemaal niet erg. Ik betaal gerust een euro, of zelfs twee meer voor een kwaliteitsproduct. Maar raar genoeg doe ik dat niet voor alles… Een komkommer doe ik overal doorheen, dat eet ik niet op zichzelf. Een dan ben ik ineens een krent die liever 69 cent betaalt dan 1,50. Nou moet ik er bij vermelden dat mijn ouders een kleine moestuin hebben en dat ik daar vaak komkommers en tomaten van krijg als het seizoen is aangebroken. Verder koop ik kwaliteitsproducten wel vaak biologisch, maar omdat ik maar parttime werk, nog studeer en gewoon niet veel te besteden heb let ik wel vaak op mijn geld. Dus het is niet altijd een kwestie van niet willen, maar ook van keuzes maken en soms gewoon niet kunnen.

 photo IMG-20150207-WA0008_zpsctweqwqn.jpg
Ik werd door allemaal apparaten gemasseerd, mijn voeten en nek en rug, alles voelde heerlijk toen ik ’s avonds weer thuis kwam!

En nu de actiefoto’s van het hoepelen!
 photo IMG-20150206-WA0004_zpsfcyjj6ja.jpg

 photo IMG-20150207-WA0003_zpstyg0glsa.jpg

 photo IMG-20150207-WA0007_zpsyckq1rdn.jpg

Ik denk dat Kirsten wel 15 tot 20 minuten heeft gehoepelt. (en ik heb het minstens zo lang geprobeerd).
Het is moeilijk! Het is, als het eenmaal lukt, echt een heerlijk gevoel. Lekker net als vroeger hoepelen. Maar dan met fitnesshoepels, die iets verzwaard zijn en/of bobbels hebben om je vet te masseren.
Kirsten merkte echt verschil, ze had mega harde buikspieren achteraf.


Kirsten in Actie!

Ondanks dat het bij mij een hele lange tijd duurde voordat ik snapte hoe het moet (niet met je heupen draaien maar vooral naar voren en naar achteren) en de timing snapte, en snapte hoe je moest draaien,(Ja ik voelde me best dom… Vroeger kon ik het toch ook?) was ik uiteindelijk verkocht!
Mijn schoonmoeder heeft er ook een, en eigenlijk wil ik er ook een. Je bent echt buiten adem, je voelt al je spieren en het is gewoon leuk. Op de Beurs zei de instructrice dat je al verschil ziet met tien minuten per dag!
Lekker tijdens je favoriete tv programma, buiten als het lekker weer is, Kirsten vond het echt heel leuk om te doen. En ik was gewoon helemaal trots toen het me uiteindelijk lukte!

De Hoelahoepel is ook te koop via Bol.com
[bol_product_links block_id=”bol_54d758e9f0c85_selected-products” products=”9200000030108623,9200000034977717,9200000039351942,9200000031425723″ name=”hoepel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Als je door je advertenties bovenstaande blok niet kunt zien kun je ook op deze link klikken. Mocht je overwegen om iets te bestellen via Bol.com dan zou ik het heel fijn vinden als je dat via een van mijn linkjes doet. Of het nu een product is dat ik hier laat zien, of iets anders (Bol.com verkoopt tegenwoordig bijna alles) het maakt niet uit. Ik krijg er een kleine commissie over zodat ik Groentje Gezond ermee kan financieren. Ik verdien er vrijwel niets aan maar het is leuk als ik de kosten van de website er in ieder geval uit kan halen.

 

Wat was leuk?
– Ik heb een hele leuke dag gehad! Kirsten en Broertje vonden het ook heel leuk.
– Lekker dingen geproefd, een heleboel nieuwe producten gezien (en geroken, en gegeten) en veel stands waren ook zeer informatief
– Leuk om rond te lopen met mensen die een beetje dezelfde mindset hebben.
– De presentaties waren interessant

Wat was minder leuk?
-Er was zo veel, ondanks dat overal borden hingen en alles met kleurtjes was aangegeven wisten we vaak niet meer waar we wel en niet geweest waren.
-Verkopers! Ik kan niet zo goed tegen het feit dat mensen me echt iets aan proberen te smeren. Ja het is een beurs, ja iedereen wil er geld verdienen, maar ik wil geen slakkenslijm op mijn arm hebben en dan bijna niet weg kunnen lopen omdat de verkoper maar door blijft praten.

En als laatste, de beurs was om vijf uur/half zes al afgelopen! We wilden nog uren rondlopen, het was gewoon echt heel leuk.

Ben jij wel eens naar een Beurs geweest? Hoe was dat?

Misschien ook iets voor jou?

8 comments

Debbie 8 februari 2015 - 17:02

Jammer dat ik nog nooit van deze beurs had gehoord. Had wel iets voor mij geweest.

Reply
Mirjam 8 februari 2015 - 22:34

Zo’n beurs ziet er wel leuk uit, lijkt me gaaf om ook een keer heen te gaan! En hoepelen moet ik misschien ook wel is proberen.. Lijkt me een heerlijk gevoel als het dan eindelijk lukt! heb het al wel geprobeerd met zo’n kinder hoepel maar dat was niet zo’n succes!

Reply
Anouk Vriezen 9 februari 2015 - 01:14

Het was ook heel leuk! Een kinderhoepel is niet verzwaard dus dat is voor veel mensen lastiger. Ik moet eerlijk zeggen: we hebben een hele tijd bij de hoepels rondgehangen en vrijwel iedereen kon het meteen en ik niet 🙁 Maar… Als het dan wél lukt voel je je zo trots! Echt iets om dagelijks te doen zo’n hoepel. Het wordt ook makkelijker, maar blijft een zware training hoor. Als het goed is krijg je er een mooie taille van.

Reply
Jenn 8 februari 2015 - 23:03

Leuk, ik hou van beurzen! Dit weekend kon ik helaas niet, anders was ik ook gegaan 🙂 Hoepelen kon ik vroeger al niet, dus ik waag me er nu ook maar niet aan 😛

Reply
Anouk Vriezen 9 februari 2015 - 01:14

Jammer! Maar hoepelen kun je vast en zeker leren 😉

Reply
Kim 9 februari 2015 - 11:39

Ah zo leuk dat je ook bent geweest! Ik had hetzelfde bij de Hello Fresh eh hallo ik wil verder haha 😉

Reply
Anouk Vriezen 12 februari 2015 - 11:45

Haha leuk dat het herkenbaar was :p

Reply
De Nationale GezondheidsBeurs 2016 - Groentje Gezond 7 juni 2016 - 21:28

[…] Gezondheidsbeurs. Via Facebook had ik een actie waardoor je voor maar 2,50 naar binnen kon! En net als vorig jaar hebben we ons weer heel erg vermaakt. Vandaag zet ik alle foto’s en een sfeerverslag online, […]

Reply

Geef een reactie