Druk, druk en een beetje ziek

by Anouk

Zoals jullie misschien al hebben gemerkt heb ik de afgelopen weken vaak niet meer dan drie blogs geschreven. Soms met een uitschieter naar boven of beneden.

De redenen hiervoor zijn het volgende:

1. Druk!
Deze week werk ik maar liefst 6 dagen. En daar kan ik natuurlijk niet uitgebreid blogs gaan schrijven. Verder is het herfstvakantie maar ik heb genoeg schoolwerk te doen dus daar ben ik de avonden druk mee.

2. Stress.
Ik heb wel eens tips gegeven over stress en dan vooral het verminderen ervan. Die tips probeer ik ook daadwerkelijk toe te passen maar soms lukt dat niet. Eigenlijk heb ik sinds februari niet rustig kunnen ademhalen. Toen werd ik geopereerd, mijn galblaas werd verwijderd, en vanaf dat moment volgde de ene crisis na de andere. Ik ga altijd maar door,  de ene keer enthousiaster dan de andere keer. Daarom kan ik niet wachten tot het januari is, ik ben van plan dan minimaal een week naar een warm land te verdwijnen, hopelijk met vriendlief, om weer even op te laden.

Verder had ik eindelijk een stageplek (ik studeer om docent Engels te worden) maar die ging uiteindelijk toch niet door. De tijd begint te dringen dus dat zorgt ook voor de nodige slapeloze nachten.

3. Ziek.
Nee, het is gelukkig niet ernstig maar ik heb de hele week al griep. Omdat mijn baas op vakantie is werk ik heel veel en kan ik niet goed uitzieken. Het is ook allemaal wel te doen hoor, heb ook geen koorts, maar wel hoofdpijn, spierpijn en zo’n smerige smaak in mijn mond en keel…

4. Moe
Hoeveel ik ook slaap, ik blijf moe. Ik denk dat dit een beetje aan het weer ligt het is namelijk zo grauw en donker buiten. Op dagen dat ik normaal gesproken niet werk probeer ik minimaal een halfuur per dag buiten te zijn om nog genoeg zonlicht op te vangen. Helaas fiets ik als het redelijk donker is naar mijn werk, en in het hele donker weer terug. Misschien moet ik ook wat beter op mijn vitamine inname letten en mezelf toch gewoon wat rust gunnen.

Dat zijn even de grootste redenen waarom er niet dagelijks een nieuwe blog voor jullie klaar staat. Ik wil wel maar het lukt gewoon niet altijd. Gelukkig komt aan deze drukke periode binnenkort weer een einde, dan zal ik weer vol enthousiasme nieuwe recepte  en artikelen met jullie delen. Tot die tijd doe ik het even rustig aan.

Even een puntje van positiviteit.
De Veganchallenge gaat nog steeds goed en vind ik ook heel leuk om te doen. Ik vind trouwens mijn werk super leuk en geniet elke dag van vanalles. Het is dus niet allemaal moeilijk en zwaar 😉 en alles komt weer goed.

Hebben jullie nog iets waar je graag iets over wil lezen?  Laat het dan even weten in de reacties, via de Facebookpagina of Twitter.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie