Drie liter water per dag

by Anouk

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn laatste uitdaging deed. Toen ik dit artikel van Grazia zag dacht ik: wow dat ga ik ook proberen!

Het verhaal gaat namelijk zo: Sarah Smith had altijd al vreselijke hoofdpijnen en een slechte stoelgang. Haar arts adviseerde haar daarna om drie liter water per dag te drinken.

Bron foto

Zal het echt zoveel verschil maken? Sarah zegt dat ze geen hoofdpijn meer heeft, tien jaar jonger lijkt én ook nog is afgevallen. Hmmm, alleen maar door meer water te drinken? Dat is wel interessant toch?

Geen hele gekke dingen doen en tóch een gezonde verandering in je leven, dat leek me een goede uitdaging. Ik hoorde al dat de foto waarschijnlijk gemanipuleerd is (andere belichting, misschien zelfs photoshop). Daarom maak ik de foto’s op dezelfde dag en op hetzelfde tijdstip. Maandagochtend 10.00. En dan maar kijken wat drie liter water met mij doet!

Wat ik verwacht
Heel veel plassen! Ik drink ongeveer een liter water per dag op dit moment, al een paar weken en daar moet ik al best veel van naar de wc. Dus drie water gaat echt even wennen worden! Aan de andere kant went je lichaam hier denk ik ook aan. Dus de eerste week verwacht ik heel veel naar het toilet te moeten, daarna waarschijnlijk wel minder.

Minder honger
Door meer te drinken heb ik waarschijnlijk minder trek, zou ik hierdoor afvallen? Geen idee, maar het zou wel een leuke bijkomstigheid zijn.

Een mooiere huid
Mijn huid is niet altijd perfect, misschien gaat water zorgen dat mijn huid er zachter/mooier uit zal zien?

Spelregels
-Ik drink minimaal 3 liter water/thee per dag.
Ja ik ga water en thee combineren. Meer mag, maar niet minder dan drie liter. Met dit koude weer vind ik zo nu en dan een pot thee heerlijk. Het liefst wel kruidenthee zoals Brandnetelthee of Kamillethee in de avond.

-Aanvullende dranken mag maar…
Ik vind best dat ik af en toe een kopje koffie mag drinken, en in het weekend een wijntje. Maar dit telt niet mee voor de drie liter die ik wil bereiken.

Lees hier het hele artikel over Sarah en haar ‘wateruitdaging’

Op Facebook hoorde ik al positieve reacties, dus ik ben benieuwd. Doe jij met me mee? Wat verwacht jij dat je gaat merken van 3 liter water per dag drinken?

Misschien ook iets voor jou?

5 comments

Desiré 2 februari 2015 - 11:01

Sinds ik het artikel van Sarah las, ben ik ook meer water gaan drinken met 3 liter als streven per dag. Om het bij te houden/me te helpen herinneren (in de drukte vergeet ik vaak te drinken), gebruik ik de app Water Alert op m’n iPhone. Hierin kun je precies aangeven of je een flesje van 500ml, een glas of een kop water (thee) hebt gedronken. Ook kun je reminders instellen.

Nog een tip: probeer de 3 liter voor een uurtje of 19 gehaald te hebben. Er is niks vervelenders dan ’s nachts uit bed te moeten voor een toilet bezoek.. 😉

Succes!

Reply
Anouk Vriezen 4 februari 2015 - 13:39

Goeie tip om niet teveel ’s avonds te drinken! Ik merk inderdaad dat ik veel minder naar het toilet moet als je het gewoon goed over de dag verdeeld. Zo’n app is ideaal en gebruik ik dus ook.

Reply
Deisy 2 februari 2015 - 12:03

Wat een ontzettende gave uitdaging. Ik drink sinds een paar maanden ook meer water (drie kom ik dan nog niet aan, maar twee is goed te doen haha) en merk wel verschil wat betreft mijn huid. Ik had eerst overal schilfertjes en tegenwoordig heb ik dat niet meer: ik denk dus dat je met veel water drinken veel kan bereiken. Ik ben in ieder geval benieuwd. En oja: veel naar de wc gaan kan je je inderdaad op voorbereiden, dat heb ik al met 2 liter haha! Liefs, Deisy

Reply
Anouk Vriezen 4 februari 2015 - 13:44

Wat goed dat je al verschil merkt! Twee liter water drinken is ook wel heel gezond. Na een paar dagen moet ik al minder naar het toilet (of zal ik er al zo aan gewend zijn?)

Reply
Is water drinken (on)gezond? - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:36

[…] jullie waarschijnlijk al weten, ga ik deze maand 3 liter water per dag drinken. Op Facebook kreeg ik daar hele positieve (‘Leuk experiment’,  en iemand die […]

Reply

Geef een reactie