Dove doet het weer! Twee deuren, één keuze

by Anouk

Gisteren zag ik de nieuwste Dove reclame die afsluit met #ChooseBeautiful.

Bij verschillende winkelcentra werden bordjes boven de ingangen opgehangen. Op een bord stond Beautiful (oftwel mooi) op het andere bord stond Average (gemiddeld).

Persoonlijk vind ik veel reclames van Dove echt heel mooi, deze video gaf me ook daadwerkelijk kippenvel omdat ik aan het denken werd gezet. Daarom heb ik iets verzonnen:

Door welke deur ga jij?

mooi gemiddeld

Klik op de deur naar keuze.

Ik vond het persoonlijk heel confronterend om na te denken over hoe ik mezelf zie. Vaak is dat niet te positief, wat waarschijnlijk veel vrouwen (en misschien ook mannen) kunnen herkennen.

Welke deur koos jij? Wat vind jij van deze reclame?

Misschien ook iets voor jou?

4 comments

Kim 9 april 2015 - 11:08

Goede reclame stunt inderdaad. Had hem zelf nog niet gezien. Het lijkt bijna een taboe om te zeggen maar ik vind mezelf wel mooi. Pas sinds een paar maanden durf ik het gewoon te zeggen. Ik ben tevreden met mezelf ondanks dat mijn lichaam door ziekte zo veranderd is en mijn broeken te strak worden haha.

Het geeft heel veel rust om mezelf niet meer constant te vergelijken met andere vrouwen.

Reply
Jenn 9 april 2015 - 11:49

Mooi gedaan! De uitspraak ‘I’m not perfect, but parts of me are pretty awesome’ is wat dat betreft wel een beetje op mij van toepassing. Ik kan enorm gefrustreerd zijn over alles wat ik niet mooi vind aan mezelf, maar ik kan ook altijd wel iets benoemen wat ik juist wel kan waarderen 🙂 Plus, over anderen zeg ik altijd dat iedereen iets moois heeft op zijn of haar eigen manier, dus dat zal ook voor mijzelf gelden 😀

Reply
Keybykim 14 april 2015 - 07:30

Prachtige reclame!

Reply
Hoe overleef je een gebroken hart? - Groentje Gezond 29 juni 2016 - 23:56

[…] voel om goede artikelen te schrijven. Een beetje positiviteit hoop ik dat je kunt halen door dit artikel (interactief, je kunt klikken op de deur die het beste bij jou past), of deze (tips voor […]

Reply

Geef een reactie