Deze boeken wil ik nog lezen voor 2020

by Anouk

Vroeger, bijna twintig jaar geleden, had ik een leeshoekje op mijn kamer. Een hele grote pluizige zitzak met een leeslampje en al mijn favoriete boeken eromheen. Je kon me gerust een echte boekenworm noemen! Bij de bibliotheek mocht ik op mijn jongerenkaart volgens mij maximaal vijf boeken lezen en halverwege de week kwam ik weer nieuwe halen. Al snel had ik een band met de bibliothecaresses van de dorpsbibliotheek en mocht ik tien boeken meenemen wat normaal gesproken alleen voor volwassenen was bestemd. Toen er niet snel genoeg interessante boeken binnenkwamen toen ik een jaar of twaalf was, begon ik aan de volwassen boeken. Die waren niet altijd geschikt (denk aan: Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder roodkapje voor) en mij werd aangeraden om een gratis abonnement te nemen op een andere bibliotheek een dorp verderop.

Ook op de middelbare school bleef ik boeken verslinden. Pas de laatste jaren (zo rondom het verschijnen van mijn eerste Smartphone en digitale televisie) ben ik minder gaan lezen. Door de studie waar ik al veel voor moest lezen en hoge werkdruk kon ik me er gewoon niet meer toe zetten. Iets wat ik heel erg vind!

Het valt me vooral op nu ik een vriend heb die ook boeken verslindt zoals ik dat altijd deed. Voor het slapen leest hij altijd een tijdje en met het schaamrood op mijn kaken beken ik dat ik in diezelfde tijd een spelletje op mijn telefoon speel.

Time for change!

Ik heb al jaren een Goodreads account en daar hou ik vanaf dit jaar precies bij wat ik lees en wanneer. Momenteel heb ik in het hele jaar twaalf boeken gelezen waarvan drie luisterboeken. Ik merk dat ik bij luisterboeken veel beter mijn concentratie en rust kan houden dan bij een fysiek boek, iets wat me mateloos frustreert want ik wil graag weer écht lezen. Een fysiek boek in mijn handen houden of in ieder geval mijn e-reader. Vanaf het schrijven van dit artikel heb ik besloten om elke avond voor het slapengaan een uurtje te lezen. Want ik heb een aantal boeken (waaronder opgestuurde boeken voor deze blog) die ik écht graag wil lezen!

Deze boeken wil ik graag nog lezen voor 2020

Zelfhulpboeken

Dit boek kreeg ik opgestuurd voor een review. In het verleden kampte ik met een (zeer) negatief zelfbeeld, hoewel dit de laatste tijd weer erg goed gaat kan ik in minder goede periodes me meteen weer minder goed over mezelf voelen. Daar wilde ik eens van af! Dit boek is voor iedereen geschikt die niet altijd positief over zichzelf denkt en helpt je in stappen naar een positievere manier van denken. Inmiddels ben ik halverwege in dit boek en het geeft me inzichten die ik nog niet had. Zeker al een aanrader en binnenkort verschijnt er een review op Groentje Gezond.

Mijn broertje is fan van sporter Rich Roll, hij had de Engelse versie van dit boek aangeraden en toen ik een reviewexemplaar aan kon vragen heb ik dat meteen gedaan. Zelf ben ik geen sporter, maar ik ben wel heel benieuwd hoe hij leeft. Ook omdat ik zijn podcast heel interessant en bijzonder vind heb ik besloten dit boek te lezen. Het staat wat verder van mij persoonlijk af maar ik denk zeker dat dit mij ook zou kunnen inspireren.

Hoewel ik heel erg bezig ben met body positivity en ook fan ben van de schrijfster van dit boek, merk ik dat het op de plank blijft liggen. Terwijl het super mooi geschreven is en ik er zo veel herkenning uit haal! Tijd voor een schop onder mijn kont zodat ik dit boek eens uit kan lezen en er een review over kan schrijven.

    • Je moet (bijna) niks

Lianne heb ik ontmoet net voor het opnemen van een podcast en ik vond haar heel tof! We hadden het onder andere over haar boek en dat MOET ik gewoon nog steeds lezen. Je moet (bijna) niets is perfect voor mensen die veel druk voelen om steeds vanalles te moeten en daardoor zichzelf wegcijferen.

Fictie
Harry Potter, Illustrated Edition

Ergens in oktober komt de nieuwste geïllustreerde versie van Harry Potter uit. Als groot fan heb ik in Canada ooit de eerste hardcover gekocht en tot nu toe heb ik er drie. Deze heb ik vooral doorgebladerd maar ik wil ze ook gewoon echt gaan lezen zoals ik de rest van de Harry Potter boeken heb gedaan. Misschien begin ik bij 1 maar ik wil hoe dan ook de geïllustreerde versies lezen. Hopelijk word ik hierdoor weer net zoals vroeger in het verhaal getrokken. De illustraties zijn trouwens écht amazing.

Ook ben ik begonnen dit jaar met Mistborn waarvan ik deel 1 al uit heb. Het is een trilogie dus deel 2 en 3 moet ik nog lezen.

Nou heb ik nog een heleboel boeken die ik graag eens zou willen lezen maar waar haal ik de tijd vandaan? Vóór 1 januari 2020 wil ik deze boeken af kunnen strepen in mijn Goodreads, daarna zien we wel weer verder.

Wat zijn jullie tips om meer te lezen? Wat lezen jullie het liefst?

Links van deze blog zijn in samenwerking met Bol.com (zie mijn Disclaimer voor meer info) 

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

yvon 26 oktober 2019 - 14:32

Hoi! Ik kwam op jouw site toen ik op zoek was naar tips tegen netelroos (ik zit helemaal onder en kan maandag pas terecht bij de huisarts en word helemaal GEK van de jeuk) en wil je bedanken voor o.a. de tip over sudocrem!!
Daarna zag ik dit blogje en ik heb misschien ook een tip voor JOU, namelijk het boek Zondagskind van Judith Visser. Echt een aanrader, je ziet in dat boek de wereld door de ogen van een meisje dat opgroeit en autisme heeft zonder dat ze dit zelf weet. Het is autobiografisch. Ik vond het echt heel mooi.

Groetjes,
Yvonne

PS hopelijk blijft je netelroos lang weg! ik zal zooo blij zijn wanneer ik er vanaf ben. Kan ’s nachts niet eens slapen van de jeuk.

Reply
Anouk 10 december 2019 - 13:06

Hoi Yvon,

Hopelijk is de netelroos inmiddels al een stuk minder! Ik merk dat ik er nog steeds wel eens last van heb maar veel water drinken en histamine beperken helpt vaak wel!

Wat een goede leestip, het boek klinkt heel interessant. Hopelijk heb ik binnenkort eens tijd om lekker te lezen.

Reply

Geef een reactie