De Nationale GezondheidsBeurs 2016

by Anouk

Afgelopen zaterdag bezochten mijn beste vriendinnetje Kirsten, mijn kleine broertje Jasper en ik de Nationale Gezondheidsbeurs. Via Facebook had ik een actie waardoor je voor maar 2,50 naar binnen kon! En net als vorig jaar hebben we ons weer heel erg vermaakt. Vandaag zet ik alle foto’s en een sfeerverslag online, en uiteraard nog de “buit”. Dit jaar kon ik me niet goed beheersen en heb ik een heleboel leuke spulletjes gekocht.

20160213_163456
Bij het binnenkomen was het lekker druk. We liepen meteen naar het midden achterin waar we begonnen met een kopje koffie. Raar genoeg moet ik altijd overal waar ik kom eerst beginnen met koffie. Een trekje dat ik van mijn moeder heb overgenomen.
We bekeken de plattegrond, waarop je precies kon zien wat waar stond. Er waren zes grote thema’s:
gezondheidsbeurs themas
Deze kleurtjes kwamen overeen met de vloerbedekking, dus het was redelijk makkelijk om te navigeren.

Proeven
Vorig jaar was ik mijn broertje en Kirsten de hele tijd kwijt omdat ze weer een groenteburger of een grassapje aan het proeven waren. Als ik dan even bij een seminar aan het kijken was, gingen zij vlug weer op pad voor foodsamples. Dit jaar waren er voor ons gevoel minder proef-tentjes, maar we hebben wel een paar dingen kunnen proeven.
 photo 20160213_165212_zps7rx64nhz.jpg

 photo 20160213_164718_zpsmkj70zsx.jpg

 photo 20160213_164713_zpszupw1dhw.jpg

Fitness
Er waren een heleboel dingen om uit te proberen op het gebied van sport en fitness. Er was een soort fietsbaan met fietsen waarop je niet kon fietsen maar die je gebruikte als een soort loopband. Het zag er hilarisch uit.
Ook waren er allemaal trilplaten, die mijn broertje en ik even probeerden.
 photo 20160213_164018_zpsadd14pdd.jpg
Heerlijk ongemakkelijke foto dit! Haha, je moest een beetje met je knieën gebogen staan en zodoende zou je dan je beenspieren trainen. Het nadeel van dit apparaat was: Ik durfde er niet meer af! Erna liep ik even met “zeebenen” over de beurs, dus het apparaat werkte wel.


Vorig jaar kon ik echt niet hoepelen. Ja, bovenstaande filmpje is een beetje beschamend. Je ziet Kirsten de hele tijd als een professional met die hoepel bezig, terwijl ik als een klein meisje loop te giechelen en mijn armen in een hele vreemde positie hou. Máár wat was ik trots! Ik hield hem langer dan twee seconden in bedwang, en ik heb er zelf een gekocht waar ik binnenkort een stukje over zal schrijven. Sportbay deelde trouwens het filmpje op hun Facebook, wat ik super leuk van ze vond. Én ze staan binnenkort ook op de HuishoudsBeurs. Dus ga je daar naartoe? Ga dan lekker even hoela hoepelen ;).

Veelzijdig
Er was zoveel te zien, ervaren, proeven en te luisteren. Poeh! Je loopt een hele dag te sjokken omdat het druk is en er valt een heleboel te leren. Er waren seminars van bekende en minder bekende mensen over gezondheid, voeding en beweging. Dit jaar heb ik daar niet lang gestaan maar vorig jaar heb ik bijvoorbeeld geluisterd naar Jesse van der Velde (dat kon dit jaar ook). Ook voor informatie bij medische klachten kon je bij een heleboel stands je verhaal doen en informatie verzamelen.
 photo 20160213_131919_zpsitummbgj.jpg
Dit vond ik wel echt heel naar, bloedzuigers! Ik heb er best een tijd bijgestaan, maar die beestjes zijn echt mijn allergrootste nachtmerrie. Als kind was ik altijd bang voor slootjes omdat ik bang was dat er bloedzuigers zaten, en er zat gewoon een vrijwilliger met bloedzuigers op haar arm! Daar had ik ook een foto van gemaakt, maar ik werd er zelf alweer misselijk van dus ik zal hem hier niet delen 😉

Massage!
 photo IMG-20160213-WA0035_zpsib96ado2.jpg
Vorig jaar heb ik me ook heerlijk door elke stoel laten masseren die er was. Deze keer heb ik alleen mijn voeten even in een voetmassagemachine gestoken. Heerlijk! Sommige mensen kunnen er niet tegen als iets of iemand aan je voeten zit (mijn broertje bijvoorbeeld) maar ik vind het héérlijk als iemand aan mijn voeten kriebelt. Maar een machine mag het ook doen hoor! Geen probleem.
Kirsten liet zichzelf nog een halfuur écht masseren in een aparte ruimte, ze kwam helemaal opgewekt en fijn terug.

De borstel

Super leuk, aan het einde van de dag liepen we langs een elektrische stijlborstel waar ik heel sceptisch over was. Ik bedoel, ik heb harstikke leuke krullen, maar af en toe wil je gewoon wat anders toch? Ik zag wel eens filmpjes op Facebook over deze borstel maar ik geloof gewoon niet dat het met mijn haar werkt. De dame die mijn haar deed was een super leuke vrouw uit Brabant, en stiekem ben ik dan al een klein beetje verkocht. Dus uiteindelijk heb ik de borstel gekocht en ik zag ook echt resultaat. Wat vinden jullie? Stijl of krullen?

 photo 20160213_172004_zpsn5yqa1lq.jpg
Ik voel me een beetje een beautyblogger als ik dit schrijf maar: ‘Ik HOU van deze jurk’. Ik heb een soort 50’s zandloperfiguur, en het geeft me echt zelfvertrouwen zelfs als ik deze foto zie!

De “buit”!
 photo 20160213_175129_zpsy6wucyla.jpg

Ik ben uiteindelijk meer dan geslaagd zoals jullie zien.

Achteraan zien jullie de weight hoop waar ik binnenkort een stukje over ga schrijven.
Daarvoor de stijlborstel.

Een folder van Kim Holland, waar me nog even mee hebben gesproken. Waarschijnlijk willen Kirsten en ik naar een Workshop over je kracht vinden in je eigen seksualiteit. Ze bracht het in ieder geval heel erg leuk en interessant, totaal geen porno maar empowerment. Daarnaast kon ze leuk vertellen over de verschillende apparaten/spullen die er stonden uitgestald.

Daarnaast heb ik in een opwelling wenkbrauwpoeder gekocht. Daar kreeg ik een gratis mascara bij.

Daarnaast zie je ontharingspads, beautypads. Je wrijft als het ware je haartjes weg en daarnaast verwijder je dode huidcellen. Ik heb serieus midden op de Jaarbeurs mijn panty uitgedaan om dit te testen. Haha, ik stond nogal voor gek, maar had één heerlijk glad been.

En als laatste twee massagehandschoenen. Vorig jaar had ik er al een gekocht voor mijn toenmalige vriend, maar eigenlijk krijgt IEDEREEN die bij me op visite komt vroeg of laat een keer een rugmassage. Het kost weinig moeite, je wrijft mensen eigenlijk gewoon over hun rug, en het voelt écht heel erg lekker! Ik had twee vrienden die er eentje wilden dus deze kocht ik niet voor mezelf.

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Jenn 15 februari 2016 - 22:56

He, ik was er ook op zaterdag! Leuke buit heb je gescoord, ik heb me redelijk in kunnen houden. Dat wenkbrauwpoeder is top, die had ik al eerder.

Reply
Anouk Vriezen 16 februari 2016 - 13:37

Ja? Ik vond het nog super moeilijk zelf aanbrengen met zo’n sjabloon! Hihi, even oefenen dus 😉 Wat leuk dat je er ook was! Jammer dat we elkaar niet tegen zijn gekomen, maar het was dan ook wel erg druk.

Reply

Geef een reactie