De allerlekkerste sticky kip (maar dan vegan)

by Anouk

Het is weer een nieuwe maand en dat betekent een nieuwe SwiepSwoepSwap van Mandy and More. Een heel leuk concept waarin Foodbloggers en Instagrammers recepten van elkaar maken en deze op hun blog of Instagram delen. Mandy koppelt alle deelnemers (en dat worden er steeds meer!) aan elkaar en hierdoor heb ik in ieder geval elke maand een SwiepSwoepSwap recept helemaal aangepast naar mijn persoonlijke voorkeur. Met vandaag: Sticky kip, maar dan natuurlijk vega!

Culinarydreaming.nl

Deze maand werd ik gekoppeld aan Culynarydreaming waar Nathalie haar lekkerste recepten met ons deelt. Heel leuk dat ik daar dus wat van mocht maken. Ik scrolde door haar website en ik zag ineens “De allerlekkerste sticky kippenvleugels” staan. Nou als ergens het woord “allerlekkerste” staat dan gaat mijn aandacht daar naartoe. Nou eet ik al een hele tijd geen vlees meer maar dat hoeft de pret niet te drukken. Er zijn prima vega(n) alternatieven en zo konden wij ook lekker genieten van dit heerlijke recept. En ja, het waren de allerlekkerste nepkipstukjes die ik ooit gehad heb!

Het originele recept van Culinarydreaming.nl zag er gewoon zelfs voor mij als vegetariër lekker uit

Het recept

De allerlekkerste sticky chicken (maar dan vegan)

Print dit recept
Porties: 2 tot 4 Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 1 pakje vegetarische kip (ik gebruikte hiervoor Vivera plantstukjes als kip maar je kan ook een andere kiezen)
  • perper
  • zout
  • olie of plantaardige boter
  • 3 el sojasaus
  • 3 el balsamico crema
  • 3 el ketchup
  • 2 el maple syrup (of als je dit niet hebt 3 el bruine basterdsuiker)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Bestrooi de plantaardige kipstukjes met een beetje zout en peper en bak ze in een beetje olie of plantaardige boter knapperig bruin op hoog vuur. Je wil dat de kipstukjes niet zwart worden maar donkerbruin maakt dat ze lekker knapperig zijn. Draai alle stukjes om met een vork zodat je zeker weet dat ze allemaal lekker knapperig zijn aan alle kanten.

Meng in een kom de sojasaus, balsamico, ketchup en de maple syrup en schenk dit over de kipstukjes heen (pas op, dit kan gaan spetteren!) 

Laat dit eventjes in de pan zitten tot de saus wat dikker is en doe daarna alles in een ovenschaal en zet het voor tien minuutjes in de oven zodat de saus nog wat kan Karamelliseren. 

 

Extra

Je kan dit recept goed als snack gebruiken (met satéprikkers) of lekker bij de nasi eten. Eet smakelijk!

Wat was dit lekker! Het was mijn bedoeling om deze “kip” naast de nasi te serveren voor het avondeten maar ik moet bekennen dat we met satéprikkertjes alle stukjes als snack hebben gegeten. Het deed me minder aan kip denken en meer aan spareribs! Maar dan met een ander, minder zoet, sausje. Ook mijn vriend vond het heel erg lekker. Dit recept gaan we zeker nog eens maken. Vegetarische vleesvervangers, daar kun je ontzettend veel mee! En het is ook nog eens heel makkelijk om zo’n recept om te zetten in een veganistisch recept.

Jumm Jumm!

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

nicole orriens 12 januari 2021 - 16:16

Het ziet er echt heerlijk uit moet ik zeggen! Ik krijg er trek van.

Reply

Geef een reactie