Dag 5 & 6 – Sparen om uit te eten en een wijntje teveel

by Anouk

Eerlijk is eerlijk, ik heb een euro teveel uitgegeven deze week… Eigenlijk zes euro, als je bedenkt dat mijn week pas op dinsdag begon. Gisteren kwam een vriendin langs zodat we naar de streekmarkt konden gaan en daarna zouden we bij de ACU wat gaan eten. Ik dacht ‘Dat is goedkoop, vegetarisch en ik ben er nog nooit geweest dus waarom niet?’

De streekmarkt

 

Door het overzetten naar een andere host zijn deze foto’s helaas verloren gegaan.

Wat een gezelligheid! Het was lekker druk, het zonnetje scheen hoewel er regen was voorspeld, er speelde een band met muziek, overal werd geproefd, gegeten en gedronken. De markt op de Mariaplaats bestond vooral uit een heleboel lekkere dingen zoals worst, kaas, wijn, maar ook groenten en fruit. Eigenlijk had ik twee dagen ‘gespaard’, wat betekent dat ik mijn diepvries en koelkast leeg heb gegeten zodat ik wat leuke dingen aan kon schaffen. Op de een of andere manier heb ik niets gekost. Het leek me niet voordeliger om op deze markt wat te kopen in vergelijking met bijvoorbeeld de Kanaalstraat (Lombok) in Utrecht. Wel vond ik het heel gezellig en was ik waarschijnlijk met meer spullen thuisgekomen als ik niet aan deze uitdaging had meegedaan.

 

Uit eten

Goed, ik had dus meer dan een tientje bespaard, waardoor ik (vond ik) met mijn vriendin best uit eten kon gaan. Zo vaak ga ik niet uit eten, ik sta hele dagen al in de keuken en af en toe een gezellige meidendag kon wel (dacht ik). Ik moet zeggen, het was heel gezellig. We gingen nog even de stad in, snuffelen naar zomerjurkjes omdat ik, sinds ik dertien kilo af ben gevallen,  mijn favoriete zomerjurkjes niet meer pas. Omdat we pas laat naar de streekmarkt gingen, en nog even de stad in, was het al snel etenstijd. We liepen naar de ACU, maar daar bleek alles vol (of in ieder geval gereserveerd) te zijn. Helaas! Toen moesten we op zoek naar een ander (hoofdzakelijk) vegetarisch restaurant.

 

Uiteindelijk waren we moe, hongerig en kwamen we Stan&Co tegen. Een heel leuk restaurant helemaal in de style van het oude Amerika in de jaren ’30 tot ’50 met af en toe wat moderns. De kelners hadden bijna allemaal een baard en een petje op, hun kleding aangepast aan het thema. We zaten lekker onder de heaters van het terras, dronken een wijntje en bestelden de  vegetarische Ravioli voor 12 Euro. Door de gezelligheid bestelden we nog een wijntje en tja, daar dacht ik niet over na. Dus opeens was ik 21 euro kwijt in plaats van 16,5… Iets wat ik niet gepland heb maar waardoor ik nog beter op moet passen deze maand om rond te komen van de overige 99 euro.

Vandaag ga ik een plan opstellen hoe ik dit kan doen, een overzicht maken wat ik ga eten en waar ik dat het goedkoopst kan halen. Een voorbeeld: waar haal ik de goedkoopste coffeepads? Alle tips zijn welkom! ( ‘tja dan moet je niet uit eten gaan..’ Dat weet ik…) Nu lekker puzzelen over deze week, morgen weer een update!)
Wat vonden jullie trouwens van mijn eerste weekmenu?

Kostenplaatje

Uitgegeven vandaag         € 21,00

Uitgegeven totaal              € 36,08

Geld over deze week      – € 6,08

Geld tot 1 mei                     € 99

 

Misschien ook iets voor jou?

3 comments

Marijn 7 april 2014 - 15:21

Leuk verhaal 🙂 en oh zo herkenbaar! En wat de koffiepads betreft, er zijn ook recyclebare coffeepads waar je dan je eigen bijv. Biologische koffie in kan doen..

Reply
Denise 9 april 2014 - 11:32

wat een leuk initiatief! En wat jammer dat ik dit pas halverwege de maand lees. Anders had ik zeker mee gedaan.Vorige maand nog geprobeerd zo weinig mogelijk boodschappen te doen enzoveel mogelijk de vriezer leeg te eten.( natuurlijk weer niet over geblogd.) Dus zou deze maand een echte uitdaging zijn XD

Reply
avriezen 9 april 2014 - 13:42

Hallo Denise, je kan altijd nog meedoen. Gewoon in het begin van de nieuwe week een bedrag pinnen en het daar die week van doen. Heb zelfs een handig weekmenu geplaatst als steuntje. Succes!

Reply

Geef een reactie