Dag 4: € 5,15 Brunch met pannenkoeken

by Anouk

Gisteren kreeg ik de reactie: ‘Ja als je het zo bekijkt, dan geef ik zes dagen per week niets uit, en op boodschappendag geef ik wel geld uit’. Dit omdat ik gisteren € 0,00 uit heb gegeven. Dat klopt inderdaad helemaal! Mijn uitdaging noem ik 5 euro per dag, omdat het nog net iets tastbaarder klinkt dan 35 euro per week, of 150 euro per maand… Maar een van die andere termen had ook gebruikt kunnen worden. Uiteindelijk, dat kunnen jullie onderaan mijn blog zien, heb ik 150 om deze maand van te leven. De ‘regels’ die ik mezelf opgelegd heb, kun je hier nog eens lezen.

Deze week doe ik vrijwel elke dag boodschappen, omdat ik nog niet veel mag tillen (nog één weekje!) omdat ik geopereerd ben vijf weken geleden. Ik ben al een stuk mobieler en kan al meer, maar durf het nog niet aan om met veel boodschappen te sjouwen. Verder beschik ik niet over een auto, ook niet altijd over een fiets, dus dat maakt alles best lastig.

Boodschappenlijstje van vandaag

Ik ben voor het eerst de foto vergeten! Stom… Maar ik heb een boodschappenlijstje:

Bananen € 1,00

Eieren (12 stuks)  € 1,19

Trostomaten € 1,49

1 eetrijpe avocado € 0,89

Boontjes in blik € 0,58

Totaal € 5,15

 

Wat at ik op dag 4?

Brunch

bananenpannenkoekjes

Ik had geen honger na de barbecue van gisteren, daarom at ik pas ’s middags. Het enige wat ik nog in huis had voor mijn bananenpannenkoekjes was havermout en sojamelk (soms voeg ik dat toe met wat water zodat je meer beslag hebt). Daarom haalde ik bij de supermarkt een tros bananen voor 1 euro. Omdat ik zin had in een ander ontbijtje dan normaal voegde ik rood fruit (diepvries) en een eetlepel cacaopoeder toe. Op de foto lijkt mijn pannenkoek op een hamburger maar desalniettemin was hij heerlijk! Gelukkig heb ik genoeg pannenkoekjes gemaakt, dus morgen heb ik nog wat over als ontbijt.

Avondeten

 

Een heerlijke salade van Avocado (niet de avocado die ik dinsdag kocht, die is nog niet rijp, om hem sneller te laten rijpen zit hij nu in de zak met bananen), garnalen (diepvries, had ik nog achterin liggen blijkbaar), komkommer, tomaten, boontjes en ijsbergsla (krop had ik nog). De dressing had ik gemaakt van magere yoghurt (nu op), gedroogde bieslook, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, kurkuma een klein beetje olijfolie en water om te verdunnen.
 photo IMG_20140404_193352-Copy-Copy_zpsd8dfa423.jpg

Morgen kan ik nog wat van die salade eten, heb nog een halve avocado over en nog wat salade. Heerlijk als lunch.

Kostenplaatje

Uitgegeven vandaag         € 5,15

Uitgegeven totaal              € 15,08

Geld over deze week         € 14,92

Geld tot 1 mei                     € 135,08

 

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Groentje Gezonds eerste weekmenu! Budget style | Groentje Gezond 6 april 2014 - 08:35

[…] recept van deze salade kun je hier vinden maar je kan ook een salade samenstellen naar jouw […]

Reply

Geef een reactie