Dag 3: € 0,00

by Anouk

Helemaal niets uitgegeven in dag 3! Zo kan het natuurlijk ook. Ik zal even vertellen hoe het komt, want natuurlijk heb ik wel gewoon gegeten en gedronken.

Ochtend: Dinsdag had wel vier porties havermout gemaakt en ingevroren, dus heb ik een appel en een peer in stukjes gesneden, de havermout in een koekenpan opgebakken en als laatste het fruit toegevoegd met een beetje kaneel.

Middag: Ojee, mijn groenten waren een beetje verlept. Zo had ik nog een paar stengels bleekselderij die te slap waren om nog lekker op te eten, lente ui die begon te verkleuren, en een tomaat die zacht was geworden. Deze groenten waren nog wel prima om in een omelet te verwerken . De groenten sneed ik in kleine stukjes en deed ik in een kom. Daarna voegde ik vier eieren toe. Even roeren, een beetje knoflookpoeder/peper en zout en in de pan. Bak beide kanten en je hebt een heerlijke groente omelet. Ik at in het begin van de middag een halve, en later in de middag de andere helft. Avond: Dit is de reden dat ik (nog) geen geld heb uitgegeven in dag 3. Ik woon samen met mijn vriend in een appartement in een groot gebouw. Onderin zijn er allemaal zelfstandige appartementen, en boven in het huis zijn studentenkamers.

 photo IMG_20140403_141918-Copy-Copy_zps163321f6.jpg

De studenten gingen barbecueën en ik was uitgenodigd. Met twaalf mensen hebben we gezellig gegeten en gedronken. Het zonnetje scheen, en later op de avond staken we kaarsjes aan. Het leek wel zomervakantie, en stiekem was ik hier heel erg aan toe. Ik heb twee stukjes hamburger gegeten een paar stokbroodjes, en vooral veel salade. Ik hanteer de 80/20 regel. Doordeweeks eet ik voor 80 procent zo gezond mogelijk, en af en toe (20 procent) neem ik iets lekkers, iets wat minder verantwoord is. Het enige ‘probleem’ is dat ik niet precies weet wat er uitgegeven was. Wel zijn de boodschappen gedaan bij de Aldi, en heb ik niet meegedaan met de consumpties, dus ik ga er vanuit dat ik onder de 5 euro blijf. Maar zodra dit bedrag bekend is reken ik het bij de uitgave van die betreffende dag.

 photo IMG_20140403_205042-Copy-Copy_zpsc1501e14.jpg

Kostenplaatje

Uitgegeven vandaag         € 5,24

Uitgegeven totaal          € 9,93

Geld over deze week        € 20,07

Geld tot 1 mei             € 135,38

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie