Dag 21: Pasen en ‘zondigen’

by Anouk

Wat een moeilijkheid, het was Pasen en dat vierde ik bij mijn ouders. 80 tot 90 % van de tijd probeer ik super gezond te leven, maar op dagen zoals Pasen en Kerst probeer ik niemand voor het hoofd te stoten en lekker mee te doen met de rest. Zondigen noem ik dit niet, dat betekent dat je je rot voelt over iets waar je je niet rot over zou moeten voelen. Ik koos er namelijk bewust voor om iets te eten en te drinken wat ik normaal niet zou doen. Daar voelde ik me prima bij. Mijn moeder had bijvoorbeeld speciaal taart gebakken en lekkere hapjes gemaakt. Op een verjaardag of een feestje kan ik makkelijk nee-zeggen. Dan eet ik liever een blokje kaas of een handje nootjes dan een groot stuk taart. Is het dan erg om een stukje taart te eten of een patatje zo nu en dan? Dat is helemaal aan jou!

brunch

Sommige mensen kunnen niet zo goed tegen zoetigheid, denk aan puistjes of vreetbuien door een schommelende bloedsuikerspiegel. Ik kan prima af en toe iets lekkers snoepen want op die manier hou ik mijn gezonde levensstijl ook heel goed en makkelijk vol. Door soms toe te geven aan iets ‘fouts’ heb ik niet dat stemmetje in mijn achterhoofd dat roept: ‘Chocola! Taart! Brood! Wijn! Cocktails!’ Die schreeuw had ik wel in mijn hoofd toen ik altijd maar op dieet was. Door mijn gedachte om te vormen van ‘mag niet’ naar ‘heb ik niet nodig’ of ‘liever niet’ kan ik doorgaans goed gezond leven. Mocht ik dan een keer iets willen omdat iemand speciaal iets voor me heeft gebakken of ik ga uit eten en er staat een stukje cheesecake op de kaart dan mág ik dat gewoon van mezelf. Bij hoge uitzondering maar het is iets kleins waardoor ik mezelf tevreden kan houden.

 

Mijn uitdaging!

Mijn ochtenden bestaan nog steeds uit havermout, iets waar ik nooit echt genoeg van kan krijgen eigenlijk. Een pak havermout is gewoon niet duur, ik gebruik water in plaats van melk dus dat maakt het nog goedkoper. Met diepvriesfruit maak ik er een lekker papje van, of met kiwi of banaan.

In de middag at ik vaak restjes, een omelet met groenten en op school had ik een broodje gehaald bij de supermarkt. Dat laatste doe ik eigenlijk nooit maar ik viel bijna van mijn stokje nadat ik toch havermout gegeten had. Daarom is het veel beter om maaltijden te plannen en altijd iets extra’s in je tas te hebben. Helaas had ik dat die dag niet, dus 2,90 uitgegeven aan een veel te duur broodje. (wel heel erg genoten, brood daar hou ik heel erg van maar dat eet ik vrijwel niet)

Ondanks dat ik vanaf zaterdag bij mijn ouders op visite ben geweest, heb ik 34,51 euro uitgegeven afgelopen week. Dit deed ik wel door:

Restjes te eten

Elke ochtend havermout met fruit

Veel groenten te eten en alles in de koelkast of in de vriezer te bewaren.

Het enige wat ik nog wilde proberen was grotere hoeveelheden inslaan om geld te besparen. Op dit moment kan ik wel weer wat tillen maar blijf ik nog een paar dagen bij mijn ouders. Aanstaande week wordt zowiezo raar, want ik ga nog op vakantie eind deze week! Maar daarover morgen meer. Willen jullie nog kans maken op het boek ‘Leven van 1 Euro per dag’? Kijk dan even hier.

 

Kostenplaatje

Uitgegeven vandaag         € 0,00

Geld over deze week         €  35,00

Geld tot 1 mei                     € 42,30

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

wilmke 22 april 2014 - 08:58

Ik had precies hetzelfde deze week! Mijn pa was jarig, een stuk taart gehad, de andere twee keer afgeslagen. Trots! Jij denkt ook zoals ik dat zou doen. Gewoon genieten, maar met mate 🙂 oké wel iets te veel chocolade paaseieren gehad ;p
http://winwonderland.files.wordpress.com

Reply

Geef een reactie