Dag 10 Ziek zijn werkt ook besparend

by Anouk

Uche uche, het is alweer een tijdje geleden dat ik een update heb geplaatst over mijn uitdaging. Ik voel me al een paar dagen niet zo lekker, daarom heb ik vooral mijn diepvries leeggehaald met ingevroren kip Tandoori, havermout en witte bonen in tomatensaus. Een krop sla gaat langer mee dan ik had verwacht en het enige wat ik eigenlijk heb gekocht waren havermout, een kilo rijst (om zelf rijstmelk van te maken) wat groenten uit de diepvries, bananen en kiwi’s. Oké het is overzichtelijker om een lijstje te maken dus bij deze:

Kiwi’s 2,99

Snijbonen 1,36

Koolvis 1,59

Broccoli 1,34

Doosje rood fruit 1,55

Bananen 1,00

Een pak havermout 0,81

Soepgroenten 1,99

300 gram rundergehakt 1,85

Totaal uitgegeven: €  14,48

Smokkelen

Op de Facebookpagina werd me gevraagd of ik niet smokkel door bijvoorbeeld producten uit mijn diepvries te eten. Zelf vind ik van niet. Dat ik maximaal 35 euro per dag uit wil geven betekent niet dat ik dat MOET, dat ik zowiezo 5 euro per dag uit ga geven. Maar aan de andere kant is deze week niet representatief voor mijn normale eten. Nu heb ik vooral zelfgemaakte ingevroren maaltijden gegeten, normaal gesproken doe ik dat meestal als ik de hele dag heb gewerkt of naar school ben geweest. Maar doordat ik nu ziek ben geweest, en privé nogal wat dingen speelden heb ik het zo gedaan deze week. Volgende week kunnen jullie in ieder geval weer een heleboel lekkere recepten van mij verwachten, nu heb ik gelukkig weer plek in mijn vriezer en in de koelkast!

Wat heb ik gegeten vandaag

 

Vanochtend ontbeet ik met havermout met vruchten, ’s middags at ik deze heerlijke groente/tomatensoep en ’s avonds at ik weer die lekkere tomatensoep met een meergranenbroodje met zelfgemaakte tonijnsalade. Hier kan je lezen waarom ik niet veel koolhydraten eet. Maar soms eet ik wel eens brood/pasta of aardappelen. Vooral brood vind ik heerlijk, helemaal zonder zou ik niet willen.

Kostenplaatje

Uitgegeven totaal              €14,48

Geld over deze week        € 20,52

Geld tot 1 mei                     € 84,52

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Denise 14 april 2014 - 11:18

ik vind een vriezer zeker niet smokkelen! Mijn vriezer is voor mij echt een manier van besparen! ik kook gewoon voor 4 mensen omdat een recept nu eenmaal vaak om 1 paprika of 1 knolserderij vraagt. Kan het moeilijk door 4e delen wat doe ik dan met al die andere kwarten?? Dus ik kook gewoon voor 4 eet 1 portie en de rest gaat in de vriezer! toch zonde als je dat niet meer mag opeten omdat het dan smokkelen is? dus ik zeg juist een goede manier van besparen! ook zonde als je van alles weg moeten gooien wat je anders in had kunnen vriezen:)

Reply

Geef een reactie