Cranio Sacraal ontspannen bij Helma

by Anouk

Waarom weet ik niet, maar toen Helma op de Facebookpagina van Afvallen? Bloed, zweet en biefstuk!  vertelde dat ze Cranio ontspanningsmassages aan mocht bieden werd mijn interesse meteen gewekt. Wat het was? Geen idee, maar er zat het woordje ontspanning in, en daar was ik al zo lang naar op zoek!

Ondertussen heb ik al meerdere blogs geschreven over burn-out, hoe het met me gaat en hoe ik daar mee om probeer te gaan. Ontspanning is een groot gedeelte in het proces van beter worden dus als iemand daar professioneel iets mee doet dan wil ik dat natuurlijk testen! Helma en ik hadden al een geweldige klik toen ik een keer bij haar een kopje thee kwam drinken dus ik had heel veel zin in deze ontspanningstherapie!

Het voelde als meditatie 2.0

Eerst legde Helma de basis van Cranio uit. Het heeft te maken met bindweefsel, en eerlijk gezegd: toen ik het ging Googlen vond ik het allemaal nogal zweverig klinken. Daarom ben ik er gewoon open ingestapt. Kijk altijd goed, als je iets nieuws probeert, naar ervaringen van anderen en naar de referenties. Bij Helma vertrouwde ik het helemaal en al snel lag ik bij haar op de behandelbank.

(tekst gaat verder onder de foto)


foto via: ABZB

Ik had verwacht dat ik een stevige massage zou krijgen maar dit was helemaal niet het geval. Door zachte aanrakingen op bepaalde plaatsen (enkels, mijn hoofd, onderrug en schouders) begon ik al snel te ontspannen. Helma vertelde precies wat ze deed en vroeg overal toestemming voor, ze gebruikt Cranio voor veen verschillende mensen dus ze wil zeker zijn dat je je prettig voelt. Ik vind het niet zo erg om aangeraakt worden, vooral niet omdat het geen gekke plekken waren en ik Helma kende maar ik vond het wel prettig dat ze het vroeg.

In het begin vond ik het toch wat spannend, maar na een tijdje leek mijn hele lijf ontspannen. Ik mediteer vaak een uur en soms wel twee per dag en eerlijk? Zo ontspannen heb ik me misschien maar één keer gevoeld en dat was met medicatie tegen paniekaanvallen in combinatie met meditatie. Dus dat Cranio werkte bij mij als meditatie 2.0.

Pijnpunten

Het ging allemaal heel natuurlijk, dus ik weet even niet meer of ik als eerste begon te praten of dat Helma me vragen stelde. Een paar pijnpunten waar ik op dat moment mee liep kwamen naar boven. Zorgen, verdriet, emotie. Het kwam waarschijnlijk door de combinatie van aanraking en vragen stellen en het feit dat ik me zo open stelde maar ik voelde dat ik sommige dingen gewoon hardop moest zeggen. Praten over dingen die je moeilijk vindt kan helpen, maar de combinatie aanraking en punten die lichamelijk pijn doen samen met je hart luchten werkte nog beter dan alleen een gesprekje.

Bijna aan het eind van de sessie kreeg ik ineens steken in mijn nek, alsof daar ineens heel veel spierpijn zat. Op dat moment lag ik op mijn zij en Helma wist meteen waar ze naartoe moest en wat ze moest vragen om die pijn weer weg te laten vloeien. Ze legde haar handen weer op mijn hoofd en de pijn ging weg, maar ook het verdrietige gevoel dat ik net daarvoor had.

En toen?

Aan het begin van de sessie werd me verteld dat Cranio op iedereen een ander effect heeft. De een merkt tijdens de sessie vanalles, een ander slaapt ineens heel goed ’s avonds. Ik was heel erg benieuwd welk effect het op mij zou hebben en toen ik na de sessie wilde gaan zitten merkte ik het al meteen.

Ik voelde me een beetje high!

Blijkbaar kan dat wel eens voorkomen en het voelde absoluut niet verkeerd (lijkt me veel gezonder dat je van een massage je zo voelt dan van daadwerkelijk drugs). Het was ook niet heel heftig maar vergelijkbaar met een intense fijne yogasessie of geleide meditatie, maar dan iets heftiger dan hoe ik dat ooit heb ervaren. Het voelde prettig, ik voelde me heel licht en vrolijk, terwijl ik net daarvoor nog een paar traantjes had gelaten op de behandelbank.

We praatten nog even fijn na en ik beloofde Helma op de hoogte te houden van de effecten.

Het effect voor mij

Terwijl ik terugliep naar de bushalte merkte ik dat ik me nog steeds heel lekker voelde. Uitgerust, voldaan, iets wat ik niet zo vaak heb vanwege de burn-out. Het was al na negenen en meestal lig ik dan al uitgeput op de bank. De reis naar huis duurde door het openbaar vervoer maar liefst twee uur en al die tijd voelde ik me gewoon helemaal goed! Thuis aangekomen heb ik nog alle planten water gegeven en wat opgeruimd, zoveel energie had ik. Daarna ging ik naar bed en viel ik na een halfuur al in slaap! (En dat is heel wat, ik lig soms tot drie of vier uur ’s nachts wakker!)

Een van de thema’s die we hadden besproken tijdens de sessie was mijn liefdesverdriet. En het gekke is, ik had de dag erna geen enkel verdrietig gevoel! Het was echt alsof ik mijn hart heb kunnen luchten maar dat er tijdens de behandeling iets uit is gekomen waardoor ik nu minder verdriet heb. Ook hadden we het over controle loslaten en zorgen maken en dat kon ik (deels) de dag erna ook beter relativeren.

Nou durf ik niet te beweren dat iets een wondermiddel is, maar wil je compleet ontspannen en ben je in voor iets nieuws? Dan is deze behandeling misschien ook iets voor jou.

 

Cranio Sacraal ontspanningsmassage bij Helma

Benieuwd naar deze manier van ontspannen? Kijk dan even naar de link hieronder, er staat nog wat meer informatie over cranio én hoe je eventueel een bezoek bij Helma kan boeken.

Cranio

*Deze post is niet gesponsord, ik ben niet gevraagd door Helma om een bericht te schrijven maar heb haar gevraagd of ik dit mocht doen. Wel heb ik alles even laten lezen om te checken of het allemaal klopte wat ik op heb geschreven.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie