Mini courgettepizza’s

by Anouk

“Blijf je eten?” Vroeg een vriendin een tijdje geleden. Ja, dat wilde ik wel, maar… Ik had me net in mijn hoofd gehaald om weer minder koolhydraten te eten dus de pasta die ze wilde eten was voor mij niet echt een optie. “Geen probleem! Ik heb wel een idee” zei ze vrolijk. Ze was toch al van plan groentesoep te maken (lekker!) en daarnaast had ze een plan. Kleine courgette pannenkoekjes noemde ze het. Ik vond het meer mini pizza’s. Zij sneed de courgette in plakjes, deed er een beetje ketchup op, belegde ze met kaas en champignons en ze waren lekker! Dat kan ik ook, dacht ik, maar dan nét even iets anders uiteraard.

Mini courgette pizza's

Print dit recept
Porties: 10 tot 12 stuks Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 1 grote courgette
  • een klein potje tomatenpuree
  • Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • peper, zout, knoflookpoeder
  • Toppings naar keuze bijvoorbeeld: kaas, vleeswaren, champignons

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de courgette in plakken. Ik heb geëxperimenteerd en merkte dat dunne plakken droger werden en knapperiger. Maar dikke plakken vond ik lekkerder ondanks dat ze dan wat soppig kunnen blijven, courgettes bevatten namelijk veel vocht.
Leg wat bakpapier op een bakplaat en bestrooi de plakken aan beide zijden met een beetje zout. Laat ongeveer een minuut of vijf/tien in de oven zonder om te draaien. Het doel hiervan is om het meeste vocht eruit te halen.

De saus maak je heel makkelijk door de tomatenpuree in een bakje te doen, daar kruiden naar keuze, samen met een beetje peper en bijvoorbeeld knoflookpoeder, door elkaar te roeren. Veel meer heeft deze saus niet nodig, het is sterk geconcentreerd dus je hebt maar een beetje nodig.

Haal de courgetteplakjes uit de oven en draai ze om. Bestrijk ze met de saus en kies een, of meerdere, topping naar keuze.

Doe de mini pizza's nog een minuut of tien in de oven en eet smakelijk! Pas op ze zijn heet, en als je dikke plakken maakt zullen ze nog een beetje vocht bevatten. Niet minder lekker 😉

Extra

Lekker als snack, of als avondeten met wat soep

Je kan deze pizza’s ook makkelijk maken met een aubergine in plaats van een courgette, de smaak zal iets anders zijn maar ook zeker de moeite waard om eens te proberen. Ook de variatie in toppings is eindeloos, je kan ze maken met alleen kaas, champignons, ui, paprika, vis of vlees. De basisvariant zoals in het recept staat is vegetarisch.

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Jenn 14 februari 2017 - 10:14

Zo lekker, ik heb dit recept ook in mijn concepten staan om te delen… Maar ik wil ze eerst zelf weer een keer maken zodat ik ook een foto heb. Ik vind ze het lekkerst met champignons en ui. En kaas natuurlijk 🙂

Reply
Anouk 15 februari 2017 - 14:19

Haha zo herkenbaar! Ik had dit recept al een hele tijd geleden gemaakt en opgeschreven maar de foto’s wilden maar niet lukken :p Dat vind ik wel het meest vervelende aan de winter denk ik, dat het licht 1. of niet aanwezig is want het is altijd donker of 2. als er licht is het soms nog steeds donker/blauwig/grauw is… Als het gaat om bloggen dan in ieder geval.

Reply

Geef een reactie