Hoera! We mogen weer SwiepSwoepSwapperen met zijn allen! Vrijwel elke maand doen een groep foodbloggers mee met de SwiepSwoepSwap van Mandy and More. Deze keer ben ik meteen begonnen met bakken want het zag er gewoon lekker en makkelijk uit! Het recept is helemaal glutenvrij, vegan en FODMAP-proof (dus zonder buikpijn lekker genieten). Je kan deze cake ook gewoon eten als ontbijt, er zitten ingrediënten in die perfect bij een gezond ontbijtje passen namelijk: banaan, bosbes, havermout.
Het origineel
Het originele recept is van Goed Eten Goed Leven zoals je hierboven kunt zien. Ik heb de basis zo gehouden maar heb wel een paar dingetjes veranderd. Zo hou ik absoluut niet van kokos dus die heb ik eruit gelaten. En wilde ik experimenteren om het wat luchtiger te maken door plantaardige melk toe te voegen. Mijn originele idee was om bakpoeder (wat toevallig FODMAP arm is) te gebruiken voor een meer fluffy bananenbrood maar dat is niet gelukt. De originele variant van Gieneke is super goed gelukt terwijl mijn bananenbrood een beetje een gatenkaas was. Een volgende keer zou ik de bessen door het beslag roeren, ik had ze er namelijk ingeduwd toen het beslag al in de vorm zat.
Al met al vonden mijn vriend en ik het heerlijk smullen en was de cake ontzettend vullend én vol vezels wat fijn is voor mijn buik.
Ingrediënten
- 3 bananen
- 2 eieren
- 100 gr havermout
- 100 gr speltmeel
- 100 ml plantaardige melk
- handje verse bosbessen
- Fijngehakte pure chocoladestukjes (eetlepel vol ongeveer)
- kaneelpoeder
- boter of olie om de vorm mee in te vetten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Pureer de eieren en de bananen met de kaneel (of doe makkelijk zoals ik alles in de keukenmachine of met een mixer). Meng de havermout en het speltmeel door het mengsel en voeg als laatste de bosbessen toe.
Schep het mengsel in een ingevette cakevorm en laat deze 45 minuten in de oven staan.