Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
Gezond algemeenHoofdgerechtenKoolhydraatarmLunchOntbijt

Bloemkoolpizza

written by Anouk 25 oktober 2016

Al maanden wil ik bloemkoolpizza maken maar als ik dan naar verschillende recepten keek stond het me zo tegen dat je de bloemkool moet laten uitlekken en uitknijpen. Toch viel het achteraf heel erg mee en heb ik zelfs plezier beleefd aan deze pizza.
De toppings op bovenstaande pizza zijn:
Carpaccio, pijnboompitten, rucola en kaas. Ik heb deze pizza vijf minuten in de oven gehad, maar ik denk dat de topping ook rauw op de pizza had gekund. Dit was een testje, maar wel heel lekker!

Bloemkoolpizza

Print dit recept
Porties: 2 grote of 4 kleine pizza's Voorbereiding: 20 minuten Tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • bodem
  • 1 grote bloemkool
  • 2 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • snufje peper en zout
  • Topping/saus
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el Italiaanse kruiden (kan ook vers bijvoorbeeld basilicum of oregano)
  • topping naar eigen smaak bijvoorbeeld: salami, plakjes tomaat, geraspte kaas, mozzarella, garnalen, spinazie, pesto, tonijn etc.

Bereiding

Snij de bloemkool in roosjes (of gewoon grove stukken, als je net zo weinig geduld heb als ik) en kook de bloemkool gaar. Zet een vergiet klaar met een schone theedoek en doe hier de bloemkool in. Dan is het een raar klusje om in de bloemkool te knijpen tot het meeste vocht weg is. (PAS OP, HEET! Dus laat het eerst even afkoelen). Als je het meeste vocht ui de bloemkool hebt gehaald kun je ervoor kiezen om deze te prakken óf fijn te maken in een keukenmachine of met een staafmixer.
Voeg de eieren, kaas, peper en zout toe en mix alles nog even goed door elkaar.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Je hebt nu het deeg om twee grote of vier kleine pizza’s te maken. Dit doe je door een bakplaat met bakpapier te bekleden en hier het deeg op uit te rollen. Met een deegroller gaat dit niet zo makkelijk (ik heb het geprobeerd) dus doe dit met een lepel of je handen.
Laat de pizzabodems 15 tot 20 minuten in de oven bakken.

Ondertussen maak je makkelijke pizzasaus door een blikje tomatenblokjes of gepelde tomaten in een schaal te doen waar je met je staafmixer in kan. Voeg knoflook(poeder) toe, Italiaanse kruiden, peper en zout. Mix dit met de staafmixer tot een papje.

Doe het papje op de pizza(‘s) en bak deze met toppings naar keuze in vijf tot tien minuten af. Ook op 180 graden.
Eet smakelijk!

Bloemkoolpizza was last modified: september 1st, 2017 by Anouk

Bovenstaande pizza was belegd met carpaccio

Je kan je pizza met vanalles en nog wat beleggen. Bijvoorbeeld “traditioneel” met: salami, tomatensaus, kaas bijvoorbeeld. Voor de foto’s voegde ik wat rucola toe wat ook erg lekker was, of wat dacht je van champignons, paprika, courgette, aubergine,
Deze pizza is voedselzandloperproof, koolhydraatarm, en vooral heel erg lekker!

Waarmee zou jij je favoriete pizza beleggen?

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Bloemkoolpizza was last modified: september 1st, 2017 by Anouk
andere pizzabloemkoolbloemkool pizzabodembloemkoolpizzacarpaccioGezondgezonde pizzahoeinspiratielekkermakkelijkpizzapizza ideereceptsalamitomaatvoedselzandloperzelf maken
2 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Ik ben geen positief persoon…
next post
GE(E)N-nummers

Misschien ook iets voor jou?

3x gezonde havermoutvariaties

5 februari 2014

Recept voor vegetarische kapsalon

2 juni 2018

Help! Ik heb PDS

1 maart 2020

Dag 2: € 5,24 Oja… Kruiden! (Kip...

3 april 2014

Zalm in romige saus met spinazie en...

8 maart 2023

EHBO (Eerste Hulp Bij Ontspannen)

19 november 2016

Eiermuffins met boerenkool

20 februari 2015

Receptenruil: Zalmburgers van Kiwi&Zo

7 november 2016

4 zoete aardappel recepten

5 mei 2014

Zuurkoolsoep

27 juni 2014

2 comments

Jenn 26 oktober 2016 at 22:23

Bloemkoolpizza wil ik zeker ook nog eens proberen. Ik zou hem beleggen met champignons, ui, paprika, veel kaas, ham, salami, lekker vol.

Reply
Maaike 25 december 2017 at 10:18

Dag Anouk,

ziet er heerlijk uit!
Ben al 2 maanden bezig met een proteinedieet en dit recept past er perfect in. Na de feestdagen ga ik dit recept zeker eens uitproberen.
Na mijn 2de zwangerschap was ik 20 kilo aangekomen. Ben er niet trots op, maarja :). Inmiddels al weer 7 kilo lichter.

Groet,
Maaike

Reply

Geef een reactie Reactie annuleren

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🍏Blogger sinds 2014
👶Mama van H. (2022)
👩‍🏫 Juf op het mbo
💕 Schrijft over geluk, gezin, gevoel. Persoonlijk maar ook lekkere recepten.
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
Crunchy Granola Weer een lekker recept uit get ar Crunchy Granola

Weer een lekker recept uit get archief. Wat deed ik graag mee aan de #swiepswoepswap van @mandyandmore 💛 Instagrammers en bloggers maakten een recept van elkaar (vaak met een twist). Dit recept was geïnspireerd door @crunchygranolanl.

Wat eet jij meestal als ontbijt?

#granola #breakfast #healthy #healthyfood #foodphotography #foodporn #nomnom
Making the 🍼 Ben jij een werkende moeder die Making the 🍼 

Ben jij een werkende moeder die borstvoeding geeft? 🤱 Dan is kolven op het werk vast geen onbekend terrein voor jou. Vandaag op groentjegezond.nl: Wat zijn je rechten, praktische tips en hoe je een stressvrije kolfsessie kunt hebben! 💪👶 Link staat in mijn bio! 💙💼 #KolvenOpHetWerk #WerkendeMoeder #Borstvoeding #Rechten #PraktischeTips #Blogpost #linkinbio
Deze dadelbonbons bewaar je in de koelkast dus zij Deze dadelbonbons bewaar je in de koelkast dus zijn ook met warm weer super lekker! Wel snel opeten want: smeltgevaar.
Je kan ze ook op een stokje maken zodat je geen choco vingers krijgt. 
Zonder toegevoegde suikers, dadels zijn al zoet genoeg dus guilt free 💛

#vegan #dates #snack #healthy #yumm #nomnom #foodporn #foodphotography

Uit het archief, link in bio en in de highlights
𝕎𝕒𝕥𝕖𝕣𝕞𝕖𝕝𝕠𝕖𝕟 Makk 𝕎𝕒𝕥𝕖𝕣𝕞𝕖𝕝𝕠𝕖𝕟

Makkelijk te eten aan de schil vanaf zes maanden. Of hapklare stukjes vanaf 9 maanden als ze zelf de stukjes goed kunnen pakken. Lekker koel in de zomer en naast veel vitamine bestaat een watermeloen voor 96% uit water. Vooral als je baby tandjes krijgt ga je me bedanken 😜 Het kauwen op de koude schil helpt met het leren kauwen en ook bij tandjespijn. En vergeet zelf ook niet gezellig mee te eten 💛

#babyledweaning #blw #watermelon #watermeloen #baby #zomer
ℤ𝕠𝕞𝕖𝕣𝕤𝕖 𝕥𝕣𝕒𝕜𝕥𝕒𝕥𝕚𝕖

Deze bakjes en het meloenmandje had ik jaren geleden eens gemaakt en ik vond deze foto terug. Nooit met jullie gedeeld dus het was tijd haha! Zomerse inspiratie 💛 Sinds kort ben ik helemaal gek op watermeloen. Het is ontzettend dorstlessend en gezond 😍
Wat is jouw favoriete zomerfruit?

#summer #fruit #fruitbasket #fruitmand #zomer #foodinspo #healthy
𝕂𝕚𝕨𝕚 Vanaf 6 maanden kan je kleintje 𝕂𝕚𝕨𝕚

Vanaf 6 maanden kan je kleintje al kiwi eten. Je kan een stuk schil eraf halen zodat de kiwi makkelijk te eten is. Zodra ze de pincetgreep goed onder de knie hebben kun je kiwi ook in stukjes aanbieden. Ik vind met schil wel handig want dat scheelt vieze handjes 🙈 Overigens doe ik dit ook bij banaan. Een stuk schil eraf en dan aanbieden. Als dat stuk op is kan je een volgend stuk schil eraf halen. Rapley is top maar ook soms een rommeltje 😅 Dus waar het iets schoner kan blijven heb ik dat graag.

#rapley #babyledweaning #blw #solidstarts #kiwi #baby #babyfood #10months
Meer laden… Volgen op Instagram

Pinterest

@Groentjegezond
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top