Bloemkoolpizza

by Anouk

Al maanden wil ik bloemkoolpizza maken maar als ik dan naar verschillende recepten keek stond het me zo tegen dat je de bloemkool moet laten uitlekken en uitknijpen. Toch viel het achteraf heel erg mee en heb ik zelfs plezier beleefd aan deze pizza.
De toppings op bovenstaande pizza zijn:
Carpaccio, pijnboompitten, rucola en kaas. Ik heb deze pizza vijf minuten in de oven gehad, maar ik denk dat de topping ook rauw op de pizza had gekund. Dit was een testje, maar wel heel lekker!

Bloemkoolpizza

Print dit recept
Porties: 2 grote of 4 kleine pizza's Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • bodem
  • 1 grote bloemkool
  • 2 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • snufje peper en zout
  • Topping/saus
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el Italiaanse kruiden (kan ook vers bijvoorbeeld basilicum of oregano)
  • topping naar eigen smaak bijvoorbeeld: salami, plakjes tomaat, geraspte kaas, mozzarella, garnalen, spinazie, pesto, tonijn etc.

Bereiding

Snij de bloemkool in roosjes (of gewoon grove stukken, als je net zo weinig geduld heb als ik) en kook de bloemkool gaar. Zet een vergiet klaar met een schone theedoek en doe hier de bloemkool in. Dan is het een raar klusje om in de bloemkool te knijpen tot het meeste vocht weg is. (PAS OP, HEET! Dus laat het eerst even afkoelen). Als je het meeste vocht ui de bloemkool hebt gehaald kun je ervoor kiezen om deze te prakken óf fijn te maken in een keukenmachine of met een staafmixer.
Voeg de eieren, kaas, peper en zout toe en mix alles nog even goed door elkaar.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Je hebt nu het deeg om twee grote of vier kleine pizza's te maken. Dit doe je door een bakplaat met bakpapier te bekleden en hier het deeg op uit te rollen. Met een deegroller gaat dit niet zo makkelijk (ik heb het geprobeerd) dus doe dit met een lepel of je handen.
Laat de pizzabodems 15 tot 20 minuten in de oven bakken.

Ondertussen maak je makkelijke pizzasaus door een blikje tomatenblokjes of gepelde tomaten in een schaal te doen waar je met je staafmixer in kan. Voeg knoflook(poeder) toe, Italiaanse kruiden, peper en zout. Mix dit met de staafmixer tot een papje.

Doe het papje op de pizza('s) en bak deze met toppings naar keuze in vijf tot tien minuten af. Ook op 180 graden.
Eet smakelijk!

Bovenstaande pizza was belegd met carpaccio

Je kan je pizza met vanalles en nog wat beleggen. Bijvoorbeeld “traditioneel” met: salami, tomatensaus, kaas bijvoorbeeld. Voor de foto’s voegde ik wat rucola toe wat ook erg lekker was, of wat dacht je van champignons, paprika, courgette, aubergine,
Deze pizza is voedselzandloperproof, koolhydraatarm, en vooral heel erg lekker!

Waarmee zou jij je favoriete pizza beleggen?

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Jenn 26 oktober 2016 - 22:23

Bloemkoolpizza wil ik zeker ook nog eens proberen. Ik zou hem beleggen met champignons, ui, paprika, veel kaas, ham, salami, lekker vol.

Reply
Maaike 25 december 2017 - 10:18

Dag Anouk,

ziet er heerlijk uit!
Ben al 2 maanden bezig met een proteinedieet en dit recept past er perfect in. Na de feestdagen ga ik dit recept zeker eens uitproberen.
Na mijn 2de zwangerschap was ik 20 kilo aangekomen. Ben er niet trots op, maarja :). Inmiddels al weer 7 kilo lichter.

Groet,
Maaike

Reply

Geef een reactie