Deze hartige groententaart lijkt op een bloem (recept met veel groenten!)

by Anouk

Zijn jullie ook zo gek op kookpagina’s? Van die filmpjes die je tegenkomt op Facebook waarin dan gekke dingen worden geprobeerd? Ik zag een soort rare regenboogtaart voorbij komen een tijdje geleden en vandaag stond ik in de winkel en heb ik spontaan ingrediënten gehaald die ik me dacht te herinneren. Zo ontstaan dingen, je ziet iets voorbij komen wat je leuk vind, en je gaat het zelf proberen!

Voor de verandering heb ik de makkelijke weg gekozen, eerst wilde ik weer een soort havermoutbodem maken zoals ik bij deze quiche heb gedaan maar in mijn hoofd had ik paarse pizzabodem gezien en daar had ik mijn zinnen op gezet. Op de een of andere manier, bleek het niet in het schap te liggen dus wellicht had ik het verkeerd in mijn hoofd, dus koos ik voor kan-en-klaar volkoren pizzadeeg uit de koelkast.

Ook de pesto heb ik deze keer niet zelfgemaakt, ik koos een potje pesto uit het schap maar je kan het natuurlijk altijd zelf maken. Het was zondag, het was laat, dus ik koos eens voor wat makkelijkere wegen. Toch was deze hartige taart met verse groenten zo mooi en lekker! Ik maakte hem voor een vriend en zelfs hij heeft drie stukken opgeschept. Ik denk dat je met twee of drie mensen hier van kan eten.

Het enige wat je nodig hebt aan materiaal is een taartvorm en een oven.

Deze taart is volledig vegan! Let wel op dat je pesto koopt zonder kaas. 

Hartige groententaart

Print dit recept
Porties: 2-3 personen Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 1 winterpeen
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1/4 flespompoen
  • 1 rol volkoren pizzadeeg (koelkast)
  • olijfolie
  • pesto uit een potje (of zelfgemaakt)
  • knoflookpoeder
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Bereiding

Verhit de oven op 180 graden.

Vet de taartvorm in (niet nodig als je een siliconenvorm hebt) en leg het deeg voorzichtig over de vorm. Het meeste kant en klare deeg is opgerold en kan je makkelijk over de vorm rollen en voorzichtig in de vorm duwen. Mocht je zelf deeg maken, dan moet je natuurlijk eerst dat uitrollen op bakpapier en kun je dan over de vorm heen leggen. Snij deeg dat over de taartvorm heen komt af en duw het iets naar beneden.

Zet de taartvorm met het deeg vijf minuten in de oven en strijk ongeveer twee eetlepels uit over de de bodem van de taart.

Snij de groenten in hele dunne plakken of gebruik een dunschiller. Wortels en courgette zijn geschikt voor een dunschiller, een aubergine en de pompoen kun je beter snijden.

Je begint aan de buitenkant met bekleden van de taart. Bijvoorbeeld eerst een rand met aubergine, dan wortel, dan courgette en dan pompoen en herhaal dit tot je bij het midden aankomt. De vorm van de bloem of roos heb ik gemaakt door in het midden een stukje pompoen te plaatsen met daaromheen wortel (met de dunschiller). Mochten er ruimte over zijn tussen rijen groenten kun je altijd nog meer dungeschilde wortels gebruiken als opvulling. Zo krijg je een mooi bloemig effect.

Doe in een bakje wat olijfolie met peper, zout, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder. Bestrijk met een kwastje de bovenkant van de groenten en zet de taart 15 tot 20 minuten in de oven.

 

 

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Jenn 6 juli 2018 - 13:26

Dat ziet er heerlijk uit! Mooi kleurrijk ook 🙂

Reply

Geef een reactie