Bewegen

by Anouk

 

Natuurlijk kun je zo gezond eten als je wil (of niet) maar als je wil afvallen zal je toch echt moeten bewegen. Afvallen is volgens mij gewoon een heel simpel sommetje: Eten – bewegen = afvallen, gelijk in gewicht blijven of aankomen. Dus stel je hebt 2000 kcal per dag nodig, maar je eet er 2300, dan kom je uiteindelijk aan. (7000 kcal = 1 kilo) Let op, elk lichaam is anders en een lichaam kan ook op een spaarstand gaan. Eet jij altijd rond de 1700 kcal? Het kan goed zijn dat je lichaam went aan die calorie-inname. Calorieën tellen kan heel goed werken, maar doe dit niet te radicaal want je stofwisseling kan verpest raken als je te radicaal bezig bent.

Maar genoeg over eten, daar heb ik het vaak genoeg nog over in mijn blogs. Vandaag even een blogje over bewegen. Zelf wandel ik graag. Ik woon in Utrecht vlakbij het kanaal en ik kan eindeloos wandelen op een lekker tempo met mijn eigen muziek. Het liefst op een zondagmiddag als ik eens tijd heb, lekker lopen in een waterig zonnetje. Zorg dat je eventueel iets te eten bij je hebt zoals een appel, voor als je honger krijgt onderweg. En een flesje water tegen vochtverlies. Wandelen kan altijd en overal. Af en toe een stukje wandelen met een paraplu en door de plassen stappen kan heel lekker zijn.

wandelen

Bewegen hoeft niet zozeer in de sportschool, maar zorg dat je genoeg beweegt. (De richtlijn is dertig minuten per dag, naast al je activiteiten, matige sport) Dus fiets wat vaker naar je werk/school, of neem af en toe de trap. Loop na het eten een blokje om en dan kom je aan minimale vereiste. Je lichaam went trouwens ook aan beweging, net zoals aan je eetpatroon, dus heb jij fysiek zwaar werk? Dan kan het zijn dat je tóch die extra minuten moet bewegen omdat je lichaam went aan de mate  van beweging. Geen tijd om te bewegen? Onzin! Wat is nou een halfuurtje op een dag? Dat is even iets vroeger opstaan, of een halfuurtje minder tv of computer. Ik denk dat zoiets voor iedereen wel te overleven is.

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Foto blog | Groentje Gezond 15 april 2014 - 08:34

[…] herstel weer toegenomen dus probeer ik meer en langer te wandelen. Waarom wandelen? Dat kun je hier lezen. Het weer was erg wisselvallig (en toch gegaan yay!) dus voor mij zag ik alleen maar donkere wolken […]

Reply

Geef een reactie