Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
HoofdgerechtenRecepten

Beef Teriyaki

written by Anouk 22 augustus 2014

Een van de gerechten die ik het meest mis uit een pakje is Beef Teriyaki van Knorr. Dat vind ik zo lekker!

Maar omdat pakjes en zakjes vaak zoveel troep bevatten, moest ik tot een ander gerecht komen. Met wat spullen die ik in huis had en een stukje biefstuk heb ik een heerlijke maaltijd gemaakt.

beef teriyaki

 

Beef Teriyaki

Ingrediënten

Marinade

2 teentjes knoflook

scheutje  sojasaus

2 el honing

2 el olie

2 tl gemberpoeder

een scheutje azijn

een scheutje witte port

Paprikapoeder

Cayennepeper

Saus

Nog een beetje van de marinade behalve de honing

Gewoon naar smaak toevoegen

Rest

Rijst

Kurkuma

100 gr biefstuk p.p. (ongeveer)

sperzieboontjes

Tip

Lekker met zeewiersalade (helaas had ik kant en klare)

Bereiding

Snij de biefstuk in reepjes en snij de knoflook heel fijn. Voeg dan alles van de marinade in een bakje en zorg dat deze goed gemengd is. Voeg als laatste de biefstuk en de knoflook toe.

Laat de biefstuk tussen de 20 en de 40 minuten marineren. Super mals wordt hij dan!

Verwarm een koekenpan en voeg de biefstuk met de marinade toe. Als je boontjes hebt uit blik kun je ze op het laatst toevoegen, maar heb je verse sperziebonen dan kun je ze beter eerst koken.

Zet een pan met water op voor de rijst. (De rijst op de foto is geel, dat komt omdat ik een klein beetje kurkuma aan het kokende water heb toegevoegd 😉 Smaakt een beetje pittig maar ziet er ook mooi uit!)

Kook de rijst zoals op de verpakking.

Let goed op de biefstuk, als het goed is pruttelt de marinade lekker en voeg naar smaak nog wat sojasaus, azijn en/of witte port toe. De witte port kwam spontaan in me op omdat ik de fles op het aanrecht zag staan. Maar het voegt echt iets toe! Heb je dit niet of wil je niet met alcohol koken, gebruik dan een klein beetje extra honing.

Voeg als laatste de (gekookte of in blik) bonen toe en laat de saus er een beetje intrekken.

Heel lekker met een komkommersalade, óf zeewier salade. Of gewoon allebei 😉

Nadat ik dit recept heb geproefd kwam ik erachter dat het misschien lekker is om ui en/of lente ui toe te voegen. (ui tijdens het bakken, lente ui naderhand) Dat maakt het denk ik extra lekker!

 

 

Beef Teriyaki was last modified: mei 23rd, 2017 by Anouk
beef teriyakibeef teriyaki zonder zakje of pakjebiefstukgeen toevoegingengeen zakjegele rijst makengezond recept voor beef teriyakigezonde beef teriyakijapanslekkernatuurlijkreceptrecept beef teriyakirijst
1 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Happy Tag
next post
Zakjes en pakjes maar dan in het echt

Misschien ook iets voor jou?

Maandje Vega

20 januari 2014

Zelf kip codon blue maken en tomaten...

25 februari 2015

Dadelbonbons

9 juni 2021

Paars is mijn favoriete kleur

28 februari 2014

Recept voor bliss balls (vegan)

21 december 2018

Eindelijk is daar: het recept van mijn...

24 januari 2020

Romige ovenschotel met zoete aardappel

3 maart 2023

Mini appeltaartjes met granaatappel

11 april 2017

Receptenruil: Zalmburgers van Kiwi&Zo

7 november 2016

Groentje lasagne

10 juli 2014

1 comment

Groentje Gezond misbaksels op de foto - Groentje Gezond 23 mei 2017 at 11:03

[…] jij hier beef Teriyaki in? […]

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🇳🇱
🍏 Gezondheidsblogger sinds 2004
🥗 Recepten
💃Love yourself
😍 Hoepelen
❤️ Groentje Geluk
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
Een nieuwe bril. Dit vind ik dus zo moeilijk! Ik m Een nieuwe bril. Dit vind ik dus zo moeilijk! Ik mag er in principe 2 uitkiezen, maar welke dan?
Please help a girl out! 1, 2 of 3?

#bril #brilkiezen #glasses
Paksoi omelet met gekookte paksoi - Rapley/Kleintj Paksoi omelet met gekookte paksoi - Rapley/Kleintjes methode.

Makkelijk te maken: ik kookte de Paksoi even kort zoals aangeraden door @solidstarts. Daarna hakte ik de bladeren fijn en klutste deze met een ei en restje moedermelk (andere melk of plantaardige melk kan ook) en bakte deze op laag vuur in een beetje olie aan twee kanten.

#babyledweaning #blw #solidstarts #mama #mamablogger #gezond #baby #hapjes #baby8months #rapley #kleintjes
Al bijna acht maanden, wat gaat het snel! Zo gek! Al bijna acht maanden, wat gaat het snel! Zo gek! Je bent langer hier dan dat je in mijn buik hebt gezeten. Al 36 weken ben je op de wereld en vandaag zat je in een lunchroom op schoot zonder enige ondersteuning. Elke keer is er weer een nieuwe mijlpaal en ik ben zo benieuwd naar de volgende, terwijl ik bij alles denk: niet te snel! De newborn fase was al zo snel voorbij, het eerste halfjaar vloog en nu gaan we stilletjes naar het eerste jaar. Voor we het weten loop je rond. Ik geniet van elk moment (zelfs de tandjes) maar zou soms ook de tijd even stil willen zetten.
Met of zonder bril? Vroeger droeg ik wel eens len Met of zonder bril?

Vroeger droeg ik wel eens lenzen, maar als student vergat ik ze vaak uit te doen. Of sliep ik weer eens op een feestje en deed ik ze in een glas met water. Al met al was ik niet zo lief voor mijn ogen dus besloot ik fulltime een bril te dragen. Geen gedoe, alleen met regen of kou soms wat onhandig. Vaak vond ik foto's of selfies nog wel mooier zonder bril. Toch hoort de bril helemaal bij mij. Volgens mij wil ik al minimaal een jaar een nieuwe maar helaas, door de zwangerschapshormonen was dat niet aan te raden en met borstvoeding eigenlijk ook niet. Balen want mijn brillen (heb er twee) zijn wel een beetje op.

Ben jij meer van de bril, lenzen, of heb jij gewoon goede ogen? Ben wel benieuwd!

#bril #glasses #shorthair #ginger #pixiecut
Ben jij team koken of team bakken? Ik sta wel graa Ben jij team koken of team bakken? Ik sta wel graag in de keuken. Lekker avondeten maken voor een groep mensen. Vroeger bakte ik ook wel graag een taart. Tegenwoordig bak ik er maar weinig van, hopelijk straks als onze baby wat groter is weer lekker koekjes bakken en dat soort dingen. Deze vegan abrikozencake was een beeeeetje donker geworden aan de randjes maar wel erg lekker. Recept staat in de highlights.

Ben jij meer van het bakken of het koken?

#recipe #vegan #cake #recept #gezond #lekkersnoepen #traktatie
Baby gezond - jong geleerd... Of ze echt zo verzo Baby gezond - jong geleerd...

Of ze echt zo verzot is op bleekselderij is nog even afwachten. Maar het kreukelige plastic vindt ze in ieder geweldig. Bij alles wat ons meisje eet kijk ik even in de app van @solidstarts of ze het mag hebben en op welke manier ik het beste kan aanbieden. Bleekselderij moet je bijvoorbeeld eerst koken. Nou wokken wij hem vanavond door de rijst maar voor de mini kook ik dan een stengel om eens te proberen. Als we wat later eten heb ik wat gekookte en gepureerde groente in de vriezer wat ze zelf eet met een lepeltje. Of ik geef een stukje fruit of brood. Zo eet ze steeds meer mee al blijft hier borstvoeding tot 1 jaar de hoofdvoeding.

#rapley #kleintjes #baby #cute #cutebaby #blw #babyledweaning
Meer laden… Volgen op Instagram

Pinterest

@Groentjegezond
Topblogs
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top