Bananenpannenkoekjes (vegan style!)

by Anouk

Ik ben nog steeds gek op deze bananenpannenoekjes. Bijna elk weekend maak ik ze als ontbijt voor mijn vriend en mezelf, en hij is ook gek op ze. Maar toen ik onderstaande pannenkoeken maakte was hij verkocht. ‘Deze zijn veel lekkerder!’
De andere zijn meer voedselzandloper proof, maar deze zijn helemaal vegan. Tjah, het is nét waar jij meer zin in hebt. Deze zien er mooier uit, en worden niet zo snel een  grijzige kleur. In ieder geval de moeite waard om eens te proberen!

Bananenpannenkoekjes zonder ei

20141007_130653_zpsqjzoh6ot
Ingrediënten voor 2 personen

1 banaan

2 eetlepels volkoren/tarwe bloem

1 theelepel zelfrijzend bakmeel

100 ml plantaardige melk

25 gr havermout

Optioneel maple syrup (ahorn siroop)

Olie om mee te bakken

Bereiding

Je hebt niets anders nodig dan een staafmixer en een maatbeker of een schaal.

Doe alle ingrediënten bij elkaar en mix deze door elkaar met een staafmixer, als je een blender hebt kun je deze ook gewoon gebruiken.

In een grote koekenpan kun je ongeveer drie pannenkoekjes per keer bakken (met een beetje olie) even wachten tot de onderkant bruin is en dan omdraaien.

Persoonlijk maak ik deze pannenkoekjes het liefst in een mini-koekenpan (gekocht ooit bij de Action) je kunt er heel makkelijk pannenkoekjes of eieren in bakken, zo zijn ze allemaal even groot.

Tip: Giet een beetje maple syrup over de pannenkoeken, dit is lekkerder dan stroop en komt uit een maple tree (een reuze eikenboom uit Canada). Dus 100% plantaardig én een natuurlijke zoetstof.

Vind je deze blogs leuk? Dan kun je me ook volgen via de Facebookpagina.
of volg me op Twitter


Misschien ook iets voor jou?

5 comments

Nyah 22 november 2015 - 11:48

Ze zijn heerlijk maar vaak bij het draaien van de pannenkoekmes gast het mis…iemand tipd

Reply
Meest populaire recepten tot nu toe - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:24

[…] Bananenpannebkoekjes (vegan style) Aantal keer bekeken: 5.113 Zoekwoorden zijn onder andere: bananenpannenkoeken zonder ei, bananenpannenkoekjes havermout, bananenpannenkoekjes vegan. Voor mijn vegan challenge ging ik een maand lang proberen veganistisch te lopen. Jammer genoeg kon ik dat toentertijd niet aan en gaf ik na twee weken (en heeeeel veel boterhammen met pindakaas) het op. Niets voor mij om een uitdaging zo af te blazen maar ik voelde me zeer beroerd. Dit recept is wel een van de positieve dingen die ik van die tijd heb ervaren. Mijn eerdere recept van bananenpannenkoekjes (met ei) vind je hier. Maar die foto’s zijn gewoon minder mooi 😉 […]

Reply
Floor 16 mei 2018 - 17:04

Maplensyrup komt van de esdoorn, geen eik ;-). Ik ga ze nu proberen!

Reply
T 29 augustus 2018 - 08:27

Het beslag werd eenmaal in de pan veel te plakkerig om om te draaien, ik heb de boel in de prullenbak moet gooien!

Reply
Anouk 29 augustus 2018 - 14:55

Beste T,
Wat vervelend! Wat bij mij helpt is:
1. De pan goed heet laten worden met olijfolie
2. Kleine pannenkoekjes maken (dit beslag is niet/minder geschikt voor grote pannenkoeken)
Zonde dat de boel in de prullenbak is beland, maar wel goed dat je je ervaring hier deelt.

Reply

Geef een reactie