Bambinex wasbare luiers (review)

by Anouk

Een gevaar van wasbare luiers is dat je er steeds meer van wil hebben. Je hebt zoveel leuke printjes en er zijn zoveel systemen en merken! Mijn man zei gisteren nog: “ik dacht dat die printjes me niet zoveel zouden uitmaken, luiers zijn luiers, maar ik vind ze gewoon echt heel leuk!”. Daarom is het heel erg leuk dat ik een pakketje kreeg opgestuurd met de wasbare luiers van het Belgische merk Bambinex. Ze zijn nu bij Babybum.nl verkrijgbaar en ik mocht ze uittesten met mijn dochtertje.

Dit artikel is in samenwerking met Babybum gemaakt, ik heb de besproken producten gekregen

Wil je eerst meer weten over wasbare luiers en onze ervaring? Hier heb ik eerder een artikel over geschreven, over ons wasbare luier avontuur maar ook de verschillende systemen die er bestaan.

Bambinex wasbare luiers

Bambinex heeft twee soorten luiers:

  • Het tweedelige systeem (een binnenluier en een overbroekje vormen samen één luier)
  • Zwemluiers/oefenbroekjes

Vandaag vertel ik meer over het tweedelige systeem. Dit bestaat uit een binnenluier en een overbroekje.

Het tweedelige systeem van Bambinex

Op de foto zie je de binnenluier, de bamboostretch nappy. Het viel me meteen op hoe zacht deze luier was! In vergelijking met de andere luiers die ik heb is deze tot nu toe de zachtste. Vaak wordt zo’n luier in de was nog stugger omdat je ze aan de lucht laat drogen. Omdat ik deze luier nog niet zo lang in gebruik heb durf ik daar nog niets over te zeggen. Voor nu kan ik wel zeggen dat het een slanke fijne luier is, voor onze dochter hebben we maat 2 gekregen omdat zij inmiddels 10 maanden is en binnenkort echt wel maat 2 nodig gaat hebben. Maat 1 is te gebruiken van 3 tot 10 kilo en maat 2 van 8 tot 20 kilo, afhankelijk van de bouw van je kindje. Bambinex wasbare luiers zijn gemaakt van bamboeviscose (mix van 80% bamboe en 20% polyester). De kern bestaat uit een laag microvezel om de droogtijd te bevorderen.

Overbroekjes komen in allerlei leuke printjes.

Over de binnenluier gaat een overbroekje. De overbroekjes van Bambinex zijn one size. Door de knoopjes aan de voorkant kun je de luier kleiner of groter maken. ze passen ook goed over andere merken binnenluiers heb ik gemerkt dus dat is een groot pluspunt als je met verschillende merken werkt. De overbroekjes die ik heb gekregen vind ik heel erg fijn! Ze zijn niet zo stug als sommige andere broekjes, zien er heel mooi uit en hebben dubbele lekgootjes. Die “gootjes” zorgen ervoor dat bij de zogenoemde spuitluiers, de ontlasting toch nog in de luier blijft en geen vieze kleding achterlaat.

Wij gebruiken thuis van verschillende merken overbroekjes en de broekjes met dubbele lekgootjes zijn toch wel favoriet. Met dat soort broekjes hebben wij nog nooit lekkages of viezigheid buiten de luier gehad.

Wat vind ik van deze luiers?

Wasbare luiers moet je eerst een paar keer wassen en gebruiken voordat ze volledig absorberen. Voordat ik ze ben gaan wassen was ik ontzettend verrast over de zachtheid van de binnenluier. Na wassen en drogen buiten aan de wasmolen gaat de eerste zachtheid er wel iets af en dat is ook normaal. Net als handdoeken absorberen ze toch beter als ze wat stugger worden en kan je ze goed tegen elkaar aan wrijven om ze zacht en soepel te houden.

Pluspunten aan zowel de binnenluiers als de overbroekjes zijn de wash tabs. Dit betekent dat je het klittenband aan de zijkanten tegen elkaar aan kunt drukken zodat ze in de was niet aan alles vast gaan plakken. Ideaal en iets wat ik eigenlijk bij alle luiers met klittenband belangrijk vind. Ook vind ik de combinatie klittenband met drukknoopjes fijn, hierdoor is de luier precies op maat te maken voor elk kindje. Ook zijn het slanke luiers. Zelf gebruik ik met plezier de Totsbots luiers maar deze zijn voor mijn kindje erg breed en groot. Hierdoor kan ze wat minder makkelijk bewegen (ze begint langzaam achteruit te kruipen op dit moment!) De vorm van de Bambinex luiers is wat slanker en wat compacter ondanks dat het maat 2 is. Ik denk dat we van deze luiers lang en goed gebruik van kunnen maken!

Maat 2 zit bij onze dochter nog een beetje ruim. Er zijn 3 maten van binnenluiers. Maat newborn, maat 1 en maat 2.

In de toekomst zal ik nog een artikel schrijven hoe de luiers dan bevallen aangezien je pas bij veelvuldig gebruik goed kan zeggen hoe goed de luiers werken, hoe lang ze moeten drogen en hoeveel ze absorberen. Voor nu ben ik ze nog veel aan het testen/gebruiken en ben ik erg tevreden. Ook ons meisje lijkt blij en bij het maken van de foto’s kon ze niet van de mooie overbroekjes afblijven zo interessant vond ze de broekjes.

Bambinex luiers zijn te koop via https://babybum.nl/merk/bambinex/ bedankt Annika en Anja voor het opsturen van het mooie pakket met luiers en assesoires. Van Bambinex hebben ze ook nog fleece inlegvellen die je kan gebruiken in plaats van inlegvellen om ontlasting op te vallen (deze zijn herbruikbaar), wasmiddel, wasbare billendoekjes en losse boosters. Maar op Babybum.nl vind je naast wasbare luiers ook nog veel andere duurzame producten zoals wasbaar toiletpapier (niet alleen voor baby’s), menstruatieondergoed, cups, wattenschijfjes, zoogcompressen en ga zo maar door. Als je interesse hebt voor duurzaamheid is het zeker de moeite waard even op hun website te kijken.

Heb je nog vragen? Laat hieronder dan een berichtje achter of stuur mij een berichtje via Instagram of Facebook. Ook kun je Babybum een berichtje sturen voor extra informatie,

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie