Avocadosoep

by Anouk

Soep, soep soep!

Deze avocadosoep is niet alleen heel gezond, maar ook heel erg lekker. Je kan warm eten, maar koud is het ook heel erg lekker. Perfect voor de zomer dus! Ook is deze soep goed gevuld waardoor het prima is als lunch of zelfs als hoofdgerecht.

Het recept heb ik uit het boek Vegetarisch koken, verukkelijk en gezond. Maar ik heb het recept wel iets aangepast omdat er bijvoorbeeld 50 gram mais gebruikt moest worden maar er in een klein blikje 120 gram zit. Daarom heb ik wat handiger verhoudingen gebruikt. (vind ik). Enjoy!

avocadosoep

 

 

Ingrediënten

1 rijpe avocado

2 el citroensap

1 el olie

150 gram maïs

2 tomaten (ontveld en zaadjes verwijderd)

1 teentje knoflook

1 prei

1 rode peper

425 ml groentebouillon

150 ml melk

 

Bereiding

1. Schil de avocado en prak het vruchtvlees. Doe het citroensap erdoorheen (hierdoor wordt de avocado niet bruin) en zet het even weg.

2. Verhit de olie in een soeppan. Voeg de maïs, tomaten, de knoflook, de prei en de rode peper toe. Bak tot de groente een beetje zacht zijn en roer zodat het niet aanbakt.

3. Om nog een beetje structuur voor de soep te behouden, schep je de helft van de groenten in een bakje en laat je dat even staan. Wat in de pan zit kun je in de blender pureren of gebruik zoals ik je staafmixer. Voeg de avocado toe en pureer nog even.

4. Voeg de groentebouillon (ik gebruikte gewoon 1 blokje groentebouillon) toe en ook de melk en de overgebleven groenten. Laat even een paar minuten pruttelen en de soep is klaar!

Genoeg voor ongeveer vier personen, als je de soep koud wil eten is deze het lekkerst als het minimaal een paar uur in de koelkast heeft gestaan.

avocado

Waarom zijn avocado’s gezond? Lees het hier.
Sinds kort ben ik ook te volgen op Volrecepten! De Nederlandse en Belgische variant, waardoor nu nog meer mensen mijn recepten kunnen vinden.

Topblogs

Topblogs

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie