Avocado op toast met kastanjechampignons van Anouk’s kookboek

by Anouk

Zoo lief dat ik een gastblog mag schrijven op Groentje Gezond. Ik volg Anouk al best een tijdje via Instagram en zie altijd lekkere recepten en #echteinsta stories. Door haar heb ik zelfs een hoelahoep gekocht omdat ik het zo leuk vond. Toen zij een oproepje deed voor een gastblogger heb ik dan ook meteen gereageerd. Ik had een heel ander idee om te maken maar toen bedacht ik mij dat dit het recept is wat ik hier wil delen. Mijn favoriete zondagslunch, Avocado op toast met kastanjechampignons!

Avocado op toast met kastanjechampignons!

Print dit recept
Porties: 2 personen Voorbereiding:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

 • 200 gram kastanje champignons
 • 1 teen zwarte knoflook
 • 1 el olijfolie
 • ½ witte ui
 • 1 el tamarinde pasta
 • 1 avocado
 • ½ limoen
 • zeezout
 • peper
 • 2 sneeën brood

Bereiding

 1. Schil en ontpit de avocado en prak daarna de avocado fijn met een vork in een kom.
 2. Voeg de sap van een halve limoen toe aan de avocado.
 3. Maak op smaak met peper en zeezout.
 4. Maak de kastanjechampignons schoon met een borsteltje en snij er plakjes van.
 5. Snij de ui in blokjes
 6. Doe olijfolie in de pan en laat de olijfolie warm worden.
 7. Bak de kastanjechampignons bruin, ongeveer 5 minuten aan iedere zijde.
 8. Als de kastanjechampignons bruin zij voeg dan de gesnipperde ui en de zwarte knoflook toe en bak nog 2 minuten.
 9. Toast ondertussen twee sneeën brood.
 10. Voeg als laatste de tamarinde pasta toe en bak nog even 2 minuten op laag vuur.

 

Eet smakelijk!

Super leuk dat mijn naamgenoot Anouk van Anouk’s kookboek een gastblog wilde schrijven! Haar recepten zijn allemaal vegetarisch en/of vegan! Kijk vooral even op haar website, Instagram en Facebookbookpagina.
Wil jij ook een keer een gastblog schrijven omdat je een super lekker recept hebt of een goed verhaal over gezondheid of een bijzondere eet- of sportgewoonte? Stuur dan even een mailtje naar Anouk[at]groentjegezond.nl.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie