Apple crumble (appeltaart als ontbijt)

by Anouk

Ik was op visite bij mijn ouders en mijn moeder had zelfgemaakte appeltaartkoeken gebakken. ‘Lekker mam!’ daar lustte ik er wel tien van. Oké misschien een beetje overdreven maar ze waren heel lekker.

Ze had bij de molen waar ze ook haar brooddeeg koopt een soort beslagmix (poeder) gehaald voor dit recept, het enige wat ze nog toe hoefde te voegen was boter en appel. Hmmm, in het beslag zat ook veel suiker dus ik dacht: Laat ik daar een Groentje Gezond vriendelijker recept voor bedenken.

Mijn ouders hebben eigen appelbomen, met heerlijke zoete appels. Ze zien er na een tijd niet zo lekker meer uit, geen supermarkt zou ze meer verkopen, maar toch eet mijn hele familie jaar in jaar uit, eigen appels. Super lekker! Maar zo zien ze er uit:

Maar met deze appels heb ik wel een hele lekkere Apple Crumble gemaakt! Oftewel, een soort appel-kruimel zonder de taart 😉 De appels heten goudreignet appels, en worden vaak gebruikt bij gerechten die verwarmd worden. Ze zijn niet zo lekker om zó op te eten.

Appel crumble

Print dit recept
Porties: 2 porties Voorbereiding:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 60 gram havermout (grof)
  • 2 appels (bij goudreignet appels blijft de smaak bij verhitting goed bewaard)
  • Handje rozijnen
  • halve tot hele eetlepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel honing
  • (eventueel nog fijngehakte noten)

Bereiding

Rasp de appels met een grove rasp, voeg de rozijnen, het kaneelpoeder en de honing toe in een grote mengkom en meng alles door elkaar. Verwarm de oven op 200 graden  en strooi het mengsel op een bakplaat met bakpapier.

Na ongeveer 30 minuten is je apple crumble klaar, en het smaakt echt naar appeltaart!

Let op: per oven verschilt de oventijd. Bij mijn ouders was dit recept perfect na 30 minuten, maar in mijn eigen over was 20 minuten oventijd ruim voldoende. Let vooral op de rozijnen, zodra die te donker worden meteen het recept uit de oven halen! (Anders heb je verbrande rozijnen!) Even laten ‘drogen’ en je hebt heerlijke crunchy crumble. Maar ook lekker om warm te snoepen.

Tip: voeg noten toe!

Mijn broertje vond het heel erg lekker in de yoghurt ’s ochtends.

Mijn vader wilde wel even laten zien hoe je een appeltje raspt. ‘Maar dan wil ik ook op je blog hoor!’
Dus bij deze pap, bedankt voor je hulp:

Je kunt GroentjeGezond ook volgen op Facebook, BlogLovin’, Instagram en Twitter

Misschien ook iets voor jou?

10 comments

Jenn 5 januari 2015 - 12:32

Klinkt goed, dat ga ik een keer proberen!

Reply
Anouk Vriezen 5 januari 2015 - 16:55

Leuk! Laat je weten wat je er van vond?

Reply
Miriam 5 januari 2015 - 12:58

Mennn, wat lekker! =)

Reply
Anouk Vriezen 5 januari 2015 - 16:54

Ja en mega simpel! Ga een grote lading maken en in een glazen pot bewaren.

Reply
Robin - Cuddles&Tea 6 januari 2015 - 16:13

Ziet er heerlijk uit!

Reply
Mirjam 6 januari 2015 - 22:51

Haha leuk dat je vader op de blog wilde! En ziet er lekker uit, ook supersimpel!

Reply
Bettina 5 januari 2016 - 10:41

Klinkt erg lekker. Dit ga ik vandaag bij de lunch maken. Hoe en hoe lang zou ik het kunnen bewaren?

Reply
Anouk Vriezen 5 januari 2016 - 13:41

Als je het droog bewaard in een afgesloten pot/bak kun je het wel een hele tijd bewaren. Ik denk dat het na een tijdje niet zo knapperig meer is, maar over het algemeen was het bij mij al voor die tijd op 😉

Reply
Suikervrije appeltaart met abrikoos en cranberries - Groentje Gezond 7 september 2016 - 07:30

[…] applecrumble die vaak bekeken wordt op Groentje Gezond smaakt bijna naar appeltaart maar is het natuurlijk niet. […]

Reply
Kleine appeltaartjes als ontbijt - Groentje Gezond 25 november 2020 - 12:24

[…] een soort appeltaartjes als ontbijt. Nou had ik zelf al mini appeltaartjes met granaatappel en een granola die smaakt als appeltaart. Mijn vriend vroeg of ik niet alsjeblieft een keer zoiets voor ons ontbijt wilde maken. […]

Reply

Geef een reactie