Alles even tegelijk

by Anouk

‘Hoe doe je dat toch allemaal?’ denk ik wel eens als ik blogs van anderen aan het lezen ben. Vaak hebben bloggers een baan, een studie en natuurlijk een heel sociaal leven naast het bloggen. Toch staat er elke dag bijna een nieuwe blog klaar die anderen meeneemt naar een nieuwe interessante wereld.

Studie

Toen ik bijna twee jaar geleden met mijn deeltijdstudie begon om docent Engels te worden, werd me verteld dat het heel zwaar ging worden. Je zou vier jaar lang geen tijd hebben voor je gezin (heb alleen vriendlief die ik af en toe tevreden moet stellen, en soms wat andere familiare verplichtingen), maar ook niet voor hobby’s of werk.

Een deeltijdstudie betekent dat ik op 22 jarige leeftijd in de klas kwam te zitten als groentje. Als jong kuikentje dat nog nooit les had gegeven zat ik tussen mensen die misschien al wel vijf, tien of vijftien jaar lesgeven maar nog geen bevoegdheid tot docent (Engels) hadden. Dat was even wennen!

Op dit moment loop ik ook nog stage op een mbo-school met allemaal jongens die automonteur willen worden. Super leuk! Maar wel spannend, en als ik ’s avonds laat thuiskom ben ik helemaal kapot van alle nieuwe indrukken. Maar dan ligt het nakijkwerk nog op me te wachten. Het is gewoon even in een soort routine komen maar dit vergt allemaal heel veel tijd en energie.

School

Daarnaast heb ik ook gewoon opdrachten voor school die af moeten. Vorig jaar ben ik geopereerd aan mijn galblaas, waardoor ik ook nog een paar eerstejaarsvakken af moet ronden. Naast de vakken die ik ook nog eens volg. Ook heb ik gewoon tentamenweken, die dan per ongeluk verkeerd in mijn agenda staan waardoor ik ineens nog maar drie weken heb om vanalles af te ronden in plaats van vijf!

Werk

Oja, een deeltijdstudie betekent dat je gewoon werkt naast je opleiding. Het liefst in het onderwijs, maar ik werk in een slijterij om mijn vaste lasten te kunnen betalen. Zodra ik mijn propedeuse heb ga ik wel op zoek naar een baan in het onderwijs. Volgens mij gaat dat ook een heleboel schelen qua stage… Op dit moment vind ik mijn werk nog heel leuk maar het is best zwaar.

En dan het overige

Dan heb ik natuurlijk ook deze blog waar ik gemiddeld 20 uur per week mee bezig was. Op dit moment lukt dat gewoon echt even niet omdat… Tja, lees al het bovenstaande maar. Zonder mijn stage ging het nog best goed, vier á vijf artikelen per week, maar tot mijn tentamenweek (over drie weken!) doe ik het met Groentje Gezond even wat rustiger aan. Daarbij komt dat mijn vriend op dit moment vooral kookt omdat ik er zelf bijna geen energie voor heb. Alles is gehaast en daar moet ik even rust in zien te vinden. Misschien toch even wat vaker in het boek Broodloze lunches kijken, want ik merk dat ik toch snel naar een broodje op het station neig.

Groentje Gezond

Als ik een paar minuten tijd heb zet ik natuurlijk een artikel online. Maar zoals jullie misschien weten vind ik het belangrijk om écht iets online te zetten waar ik achter sta. Dus niet een flutartikeltje omdat ik nou eenmaal iets moet plaatsen, of omdat anders volgers gaan teruglopen. Ik blog voor jullie en voor mezelf, en ik wil gewoon iets leuks (of informatiefs, of een lekker recept) online zetten en niet iets omdat het nou eenmaal ‘moet’.

Ondanks dat ik niet heel veel artikelen online heb gezet heb ik wel mijn receptenpagina’s helemaal veranderd. Wat vinden jullie van de foto’s met tekst? Op de sociale media kreeg ik (gelukkig) positieve reacties.

Hopelijk vinden jullie het niet heel erg dat het eventjes iets rustiger is hier. Ik zal op de Facebookpagina af en toe iets delen, en mocht ik tijd hebben dan zien jullie weer wat artikeltjes online komen.

 

Heel veel liefs en bedankt voor het lezen, tot snel!

Anouk

 

Misschien ook iets voor jou?

18 comments

kim 17 maart 2015 - 08:32

Poeh wat een drukte! Succes met je tentamens. xx

Reply
Anouk Vriezen 17 maart 2015 - 15:58

Dankjewel 😀

Reply
Tessa 17 maart 2015 - 09:06

Heel begrijpelijk hoor dat je even wat rustiger aan gaat doen met het bloggen. Heel veel succes met studeren en met de stage en natuurlijk de aankomende tentamens. Spannend!

Reply
Anouk Vriezen 17 maart 2015 - 15:58

Dankjewel. Gelukkig heb ik het naar mijn zin op stage.

Reply
Cindy 17 maart 2015 - 09:19

Klinkt heftig allemaal. Dan is het niet meer begrijpelijk dat je het qua blog even wat rustiger aan doet. Volg je gevoel en doe wat goed voelt voor jou. Ben het helemaal met je eens dat je beter 1 kwalitatief goed artikel kunt posten, dan 3 waar je niet achter staat. Succes met alles!

Reply
Anouk Vriezen 17 maart 2015 - 15:59

Gelukkig ben je het met me eens. Stukjes tikken zonder inhoud vind ik vreselijk! Bedankt voor de succeswensen

Reply
Jenn 17 maart 2015 - 09:22

Klinkt druk, heel veel succes!

Reply
Anouk Vriezen 17 maart 2015 - 16:00

Dankjewel Jenn

Reply
Emily 17 maart 2015 - 11:06

Wat je online zet is goed. Maak je geen zorgen, richt je vooral even op jezelf en studie. Je blog loopt niet weg. Ik vind dat je alsnog leuk bezig bent hier!

Reply
Anouk Vriezen 17 maart 2015 - 16:02

Ah lief dankjewel!

Reply
Manon 17 maart 2015 - 11:07

Heel begrijpelijk! Sowieso moet je ook niet te veel van jezelf vragen op bloggebied, dan is het straks misschien niet leuk meer… heel veel succes de komende tijd!

Reply
Anouk Vriezen 17 maart 2015 - 16:03

Ah dankjewel. Maar vind mijn blog wel heel belangrijk en het is dan best lastig om een stapje terug te doen…

Reply
Daphne 17 maart 2015 - 12:03

Ja het is heel interessant! Bloggen moet je heel leuk vinden. Het is ook niet alleen bloggen, maar ook alles wat er bij komt kijken. Ik blog iedere dag en het is discipline, maar ik vind het leuk en behandel het als de leukste baan die er is. Wel heb ik een baby van 6 maanden wat zwaar is, zijn wij aan het verhuizen, waarvoor eerst een huis verbouwd moet worden, maar hier komt een einde aan. Vanaf september ga ik ook weer studeren aan de universiteit. Ik ben heel benieuwd hoe het dan gaat.

Reply
Anouk Vriezen 17 maart 2015 - 16:05

Toen ik nog geen stage liep had ik er ook minder moeite mee om alles te combineren. Maar de laatste eindjes van het jaar zijn toch wel heftig. Na de tentamenweek gaat het weer beter met bloggen dat weet ik zeker. Wow, een baby en een studie en werk en bloggen… damn. Daar wens ik je heel erg veel succes mee. Wel spannend een nieuwe opleiding!

Reply
Elize 17 maart 2015 - 12:14

Zeker begrijpelijk e n herkenbaar. Een tijdje terug moest ik ook even een flinke stap terug doen qua bloggen. Toen eiste mijn studie soms zowat 50 uur per week op en dan weet je het wel haha.
Succes met alles! En zoals Emily inderdaad al zegt: Je blog loopt niet weg!

Reply
Anouk Vriezen 17 maart 2015 - 16:07

Heel herkenbaar zo’n zware studielast. Tja en dan is bloggen ineens toch een hobby in plaats van een bijbaan. Zou leuk zijn als ik geen bijbaan meer zou hoeven hebben naast mijn studie maar dat met bloggen zou kunnen doen… maar verdien net de kosten van de website en dat vond ik al heel leuk :p Ben nog niet zo’n prof

Reply
AnneDoet 17 maart 2015 - 22:08

Heel veel succes met je tentamens! En ja je blog loopt niet weg en ik denk dat dit voor velen heel herkenbaar is. Ook ik zit soms met gigantisch hoge wenkbrauwen naar andere blogs te kijken. Ik snap d’r niks van. Knap, echt knap en alleen maar diep respect. Ook ik doe het liever zo nu en dan wat rustiger aan ;-).

Lekker aan jezelf denken! Liefs!

Reply
Koken met je koffiezetapparaat - Groentje Gezond 29 juni 2016 - 23:59

[…] echt heerlijk en grappig om naar te kijken. Perfect voor tijdens mijn pauzes als ik hard aan het studeren ben. De filmpjes duren maar 2/3 minuten dus perfect voor een korte periode van […]

Reply

Geef een reactie