Afkicken

by Anouk

Alweer twintig dagen zonder alcohol! Dat heb ik geweten, stiekem dacht ik dat de uitdaging om deze maand niet te drinken makkelijk zou zijn. Ha! Blijkbaar was ik afhankelijker van alcohol dan ik zelf had gedacht. Hoe het op sociaal vlak viel zal ik in een latere post laten weten, voor nu het volgende:

Afkicken

De eerste paar avonden, zeg maar gerust de eerste week, werd ik onrustig rond een uur of tien/elf. Ik wist niet wat ik met mezelf aan moest, onrustig ging liep ik door de kamer. Had ik honger? Dorst? Zin om iemand te slaan? Ja allemaal! Na een paar dagen begon ik te beseffen wat er aan de hand was, ik had (milde) afkickverschijnselen. Hoewel ik dacht dat ik vrijwel niet dronk, was het er meer ingeslopen dan ik had verwacht. Eigenlijk dronk ik bijna elke avond wel een wijntje met vriendlief of een vriendinnetje. Wat dat is gezellig! Dus dat ik een beetje trillerig, chagrijnig en verveeld was kwam gewoon door het gebrek aan een wijntje!

Rotdag

Zaterdag had ik een regelrechte rotdag. Op mijn werk was het gigantisch druk, ik kreeg de vracht niet af, en als klap op de vuurpijl: Ik werk parttime in een slijterij! Dus alle wijntjes keken me aan, ze riepen bijna: DRINK ME!

Thuis stond nog een alcoholvrije witte wijn, die had ik gebruikt voor mijn risotto een tijdje geleden. Maar ook al zou het een placebo effect zijn, ik heb het niet gedaan. Dat vond ik geen recht doen aan mijn uitdaging. In plaats daarvan belde ik mijn moeder om even mijn hart te luchten, en praatte ik daarna nog met een vriendin. De hele avond bleef ik zin hebben in een wijntje maar in plaats daarvan trakteerde ik mezelf met een ontspannende kruidenthee.

Ik schrok er wel van, dat ik mijn rotgevoel weg wilde werken door wijn te drinken. Terugdenkend aan het verleden deed ik dat wel vaker. Hoewel ik vond dat ik geen probleemdrinker was, vond ik het wel opvallend. Er zijn natuurlijk meer mensen die een drankje doen om te ontspannend. Als mijn uitdaging afgelopen is hoop ik bewuster om te gaan met alcohol. Daarom ben ik blij dat ik deze uitdaging doe, bewustwording. Daar gaan eigenlijk al mijn uitdagingen om.

 

 

 

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie