9 producten die volgens jullie helpen tegen schurende benen

by Anouk

Durf ik na jaren EINDELIJK een korte broek aan in het openbaar, heb ik na veertig minuten lopen al zoveel last van schuurplekken dat ik strompelend naar huis loop. Herkenbaar? Ik vroeg jullie hulp op Facebook en Instagram en dit zijn producten die het beste helpen tegen dit stomme fenomeen. Het was niet eens mijn bedoeling om er echt wat over te schrijven maar omdat er zoveel tips binnenkwamen wilde ik die ook met de rest van de (Facebookloze) wereld delen.

Afvallen helpt niet, zelfs op mijn laagste gewicht had ik benen die helaas tegen elkaar schuren. Helaas pindakaas, die crosstrainer gaat me bij dit probleem echt niet helpen

Klik op het Facebook icoontje om al jullie reacties te bekijken

  • Bandelettes

Over bandelettes heb ik wel vaker gelezen. Denk even aan sexy stay-up kousen en dan de kanten bovenkant en je hebt een bandelette. Ze geven comfort én bescherming tegen schurende benen, zijn vaak best wel mooi en niet vervelend als je rok per ongeluk omhoog waait. Voor té korte broekjes zijn ze helaas niet geschikt maar dit lijkt me een ideaal product als je snel last hebt van schuurplekken met warm weer maar het is te warm voor een broekje. Ze zijn net als stay-up kousen voorzien van een siliconen plakrand. Er zijn hele dure en goedkopere versies van te vinden.

Dit is het enige product waar een verkoop linkje onder staat met afbeeldingen (als je geen ad-blocker hebt) omdat je dan precies kan zien hoe ze eruit zien. Bij andere producten heb ik voor het gemak in de titel een link geplaatst mocht je interesse hebben.

  • Glijmiddel

Glijmiddel werd ook aangeraden, ofja, iemand had er van gehoord dat dit zou werken. Zelf lijkt het me vooral plakkerig en niet zo fijn als je buitenshuis moet zijn. Als je het toch in je nachtkastje hebt liggen kun je het natuurlijk altijd even proberen!

  • Vaseline

Vaseline lijkt me minder plakkerig dan glijmiddel, ook wat meer sociaal geaccepteerd. Onder een van de reacties zei Rianne dat Nijmeegse vierdaagselopers vaak langs het rode kruis gaan en vragen om een ‘likje, een likje vaseline wel te verstaan. Een vriendelijke budget optie lijkt mij zo! En als al die vierdaagselopers er bij zweren, wie ben ik dan om het tegendeel te beweren?

  • Talkpoeder

Dit gebruik ik zelf vaak omdat het ervoor zorgt dat je huid droog blijft en het schuren dus niet gaat gebeuren. Als het té warm is, kan het juist gaan korrelen en krijg je meer last van schuurplekken. Daarom is het niet geschikt voor langdurig gebruik.

  • Deodorant (roller)

De doodgewone deo-roller wordt ook genoemd omdat het schuren tegen kan gaan. Zelf werkt dit voor mij niet altijd optimaal maar sommige mensen zweren erbij. Producten die je toch al in huis hebt kun je denk ik het beste proberen voor je duurdere middeltjes gaat aanschaffen.

Dit middel kende ik zelf niet maar werd vaak genoemd. Een kijkje op de website en je ziet dat er een niet goed geld terug garantie geldt. Altijd fijn als je iets nieuws probeert en het werkt niet. Maar volgens de lezers van Groentje Gezond werkt dit middel wonderlijk tegen schuurplekken

Een ladyglide werd ook aangeraden. Nou zijn er verschillende soorten en maten. Ook zijn ze voor mannen te krijgen. Schuurplekken hoeven niet alleen te komen door zomers weer en een rokje te willen dragen maar ook bij trainingen (hardlopen, wielrennen of krachttraining) op andere plekken dan alleen benen. Deze glides lijken een beetje op een deoroller en zijn dus makkelijk mee te nemen.

Deze crème werd ook genoemd door positieve ervaringen van gebruikers. Er zitten geen geur- en kleurstoffen in en is zonder parabenen en zou zuinig in gebruik zijn. Je moet dit middel wel meermaals aanbrengen op een dag, maar dit geldt waarschijnlijk ook voor andere producten of huis- tuin- en keukenmiddeltjes.

  • Korte broekjes

Wielrennerbroekjes of juist katoenen broekjes werken ALTIJD tegen schuren. Ze zitten direct om je lichaam en beschermen je huid. Ik draag deze eigenlijk altijd onder een jurkje of rok, sowieso handig als rokjes of jurkjes omhoog neigen te waaien. Dan heb ik er liever nog een broekje onder dan dat iedereen me in mijn ondergoed ziet staan.
Een nadeel van deze broekjes is dat ze in de zomer best wel warm zijn, vooral als je denkt aan corrigerende broekjes (die vind ik dan ook nog wel handig voor het corrigerende effect). Dan ga je zweten en dat is ook niet helemaal lekker. Voor minder warme dagen zijn ze uitermate geschikt.

Aftercare

Was een van deze producten nou niet effectief? Zoals ik had met talkpoeder toen het net te warm was. Dan moet je goed voor je benen zorgen na de tijd. Belangrijk is dat je benen schoon en droog zijn voordat je er iets op smeert. Smeersels die perfect helpen tegen schaafwondjes zijn: sudocrem, uierzalf, candulazalf, vaseline maar ook talkpoeder.

Dit artikel bevat affiliate links maar ook links naar producten waar ik verder geen baat bij heb. Zo kun je de producten vinden waar jij naar zoekt. Huis-tuin- en keukenmiddeltjes heb ik geen link naar gezet, die heb je waarschijnlijk gewoon in huis. Meer info over affiliate links vind je in mijn disclaimer

Gebruik jij bepaalde producten voor schurende benen?

Wil je ook graag meepraten of mijn artikelen als eerste zien? Like dan de Facebookpagina of volg de nieuwste persoonlijke updates op Instagram

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Inez 13 mei 2018 - 13:23

Ik doe altijd corrigerend ondergoed onder mijn rokje/kleedje aan. Werkt perfect tegen schurende billen maar is inderdaad niet altijd even aangenaam als het wat warmer wordt. Verder heb ik nog nooit middeltjes uitgeprobeerd maar ik hoorde al wel veel positieve dingen over Smooval!

Reply

Geef een reactie